Naptár

Betöltése

Vasas - Veszprém 89:76

2022. Március 16.
2 éve
Izgalmas szakaszához érkezett a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa, hiszen az ötödik forduló immáron a negyeddöntőket jelentette, azaz azon egymeccses viadalokat, amelyeken eldől, hogy ki jut be a négyes döntőbe. A mai Vasas Akadémia – Veszprém Kosárlabda Klub összecsapás tétje tehát az volt, hogy ki csatlakozik negyeddiként a már bejutott Budafok, MEAFC-Miskolc és Budapesti Honvéd alkotta trióhoz.
 
Férfi kosárlabda, Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa, 5. forduló (negyeddöntő)
Vasas Akadémia - Veszprém Kosárlabda Klub 89:76 (23:17, 23:21, 19:18, 24:20)
Budapest, Sport 11 Sportcentrum
Játékvezetők: Gaál István Tamás, Kapusi Gábor és Dr. Németh Patrik
 
Vasas: Radics 11, Moravcsik 8/3, Farkas 10/3, Medve 9, Andrássy 18. Cserék: Kerkai, Lakatos, Boros 18/12, Kelemen, Barócsi 11, Dormán 2, Sólyom 2. Edző: Evangelos Ziagkos
 
Veszprém: Horváth 15/15, Dancsecs 22/12, Glogovac 17, Szabó 5, Birkás 3/3. Cserék: Füzi, Végh 3/3, Szeifert 9/6, Osztoics 2. Edző: Zeljko Lukajic
 
Részletesen statisztika ezen a linken érhető el.
 

Tudósítás
 
Fej-fej mellett kezdték a felek a találkozót, a bakonyiaktól Glogovac, Szabó és Horváth talált be, így 7:7 volt az állás három perc után. Ekkor az ex-veszprémi Medve faulttal együtt bedobott egy duplát, és még a büntető vonalról is pontos volt. A Vasas előnyét Andrássy zsákolása növelte tovább, így gyorsan időt kért a Veszprém (5. perc: 15:7). A megbeszélés elérte célját, ugyanis Horváth és Dancsecs révén gyorsan öt pontot termelt a vendég együttes, ám a hazaiak nem hagyták magukat, sőt Farkas kettő plusz egy pontos játéka után már kilenc egységgel vezettek. Jókor érkezett Birkás triplája, amely egyben a negyed utolsó kosara is volt (10. perc: 23:17).
 
A második felvonásban nagy csata kezdődött. Glogovac pontjaival elkezdett zárkózni a Veszprém, ám Boros és Morvacsik is válaszol. Ekkor Horváth jelentkezett egy újabb hármassal. A következő percekben is egymást váltották a két együttes kosarai, míg Medve és Boros nem tett további öt pontot a két fél közé (15. perc: 37:29). Ezután kezdett ellépni a Vasas, Andrássy kosarával már kétszemjegyű lett a különbség, éppen ezért jól jött Szeifert hármasa. A negyed hátralévő részében inkább a Vasas akarata érvényesült, ők dobtak pontosabban, a vendégektől csupán Glogovac és Szeifert talált be, így a nagyszünetre nyolcpontos Vasas-előnynél vonulhattak a csapatok (20. perc: 46:38).
 
 

A harmadik tíz percet a fővárosiak kezdték jobban, és a remek formában játszó Andrássy révén már tizennégy pontosra nőtt a távolság. Innen próbált meg visszakapaszkodni a Veszprém, Szabó egy jó büntetőjével és a fiatal Végh hármasával. Majd Glogovac labdaszerzése után Horváth bedobta a negyedik tripláját, így máris látótávolságon belülre került a piros-szürke alakulat. Időt is kért a Vasas (25. perc: 54:47). Ezután viszont ismét belelendült a hazai csapat egy 6:2-es szakaszt produkálva, amit Dancsecs hármasa tört meg, sőt még egy kettest is hozzátett. Boros hármasa megakasztotta a felzárkózást, és a negyed végéig nem is tudott közelebb jutni a Veszprém a Vasashoz (30. perc: 65:56).
 
Az utolsó etap ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt, sőt kezdett igazán kinyílni az olló. Ezúttal Boros vezette a hazaiakat, akinek nyolc pontjával már a húsz egységniy előnyhöz közelített a Vasas (35. perc: 81:62). A találkozó és párharc sorsa ekkora már eldőlt, de Dancsecs, Osztoics és Szeifert kosaraival még próbált kozmetikázni az eredményen a Veszprém, ami sikerült is. A Hepp Kupa 2022-es négyes döntőjébe azonban a Vasas jutott (40. perc: 89:76).
 
 
Fotók: vasasbasketball.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink