Naptár

Betöltése

Vasas - Veszprém 91:90

2020. Január 17.
4 éve
A Vasas Akadémia vendégeként játszott a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a bajnokság 17. fordulójában, január 17-én 17:00-tól, Budapesten, a Sport11 Sportcentrumban. A tét nagy volt, hiszen legutóbb hazai pályán is kikapott a bakonyi együttes, és már négy vereséget számlált zsinórban.
 
Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport 17. forduló:
Vasas Akadémia - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 91:90 (22:19, 27:22, 20:21, 22:28)
Budapest, Sport11 Sportcentrum, 100 néző. Vezette: Benczur, Gaál, Földesi
Vasas: Moravcsik 12/3, Boros 20/3, Andrássy 19/9, Sólyom 5, Kelenföldi 13/3. Cserék: Radics 7, Kozma, Steier, Debreceni 15. Edzők: Faragó Péter, Stephen Arigbabu
Veszprém: Körtélyesi 4/3, Madár 19/6, Medve 13/9, Füzi 10/3, McCall 20/6. Cserék: Szücs, Völgyi 11, Czirbus 8, Kovács 5/3. Edzők: Mérész Csaba, Baksa Szabolcs
 
 
A feldobást a hazai gárda hozta el, majd egy palánkalattival sikeresen fejezték be a támadást. Válaszul McCall betörésből volt eredményes. Egy újabb jó Vasas támadás után Madár hibázta el középtávoliját. Körtélyesinek ítéltek meg büntetődobást, a kettőből egyet tudott pontra váltani. Habár a lepattanó a miénk lett, nem tudtuk kosárra váltani a támadást. Ezt követően McCall labdaszerzéséből Füzi dobhatott kettő büntetőt, amelyből szintén egy pontot tudtunk szerezni (3. perc 5:4). A vezetést Medve lepattanó utáni leindulása hozta el. A védekezésünk a helyén volt, a Vasas továbbra is elrontotta a támadásait. McCall betörése bizonyult eredményesnek, ráadásul faulttal együtt, majd a büntetőt szintén értékesítette. Az ellenfélnél Kelenföldi válaszolt egy palánkalattival. A Vasas Debreceni betörésével egyenlített (5. perc 11:11). Egy rövid pontcsend következett. Ezt Moravcsik két büntetője törte meg. Több elrontott támadásunk volt, ezt a hazai együttes megbüntette, és nyolc ponttal el is húztak (8. perc 19:11). A rossz szériát Medve triplája törte meg, majd McCall szerzett labdát, és dobta be mindkét neki megítélt büntetőt. A negyed végi eredményt Medve triplája állította be (10. perc 22:19).
 
A második játékrészt a vendég együttes kezdte jobban, jó védekezésünknek és koncentrált támadásainknak köszönhetően átvettük a vezetést. Boros hárompontosával egyenlített a fővárosi csapat (13. perc 25:25). Két elrontott támadásunkat kihasználva vette vissza a vezetést ellenfelünk. Czirbus lepattanója után Füzi zsákolásával csökkentettük hátrányunkat. Andrássy ezúttal a hárompontos vonalon kívülről jutatta a labdát a gyűrűbe, ezzel öt pontra növelve az előnyüket (15. perc 32:27). Madár rontott passzát használta ki ellenfelünk, majd válaszul Czirbus tört be. McCall triplája hozta vissza csapatunkba a tüzet. A hazai csapat újabb büntetőket dobhatott, amelyeket nem hibázott el. Körtélyesi rontott triplakisérlete után ismét a Vasas támadhatott, ami újabb két pontot ért nekik, ezzel tíz pontra növelve előnyüket. Körtélyesi hármasasával ismét egyszámjegyű lett a különbség. Ezt követően mindkét csapat palánkalattival volt eredményes, és nyolcpontos hátránnyal mehettünk szünetre (20. perc 49:44).
 
 
A mérkőzés második fele a hazai csapat triplájával, majd a vendégek kihagyott támadásával kezdődött. Jó védekezésünk után Madár tört be és szerzett kosarat, faulttal együtt, amit szintén értékesíteni tudott. Ismét egy jó deffenzív játék következett, ami után Medve talált be a hárompontos vonalon kívülről. Nem engedtünk a támadásoknak, egy leindulás végén McCall passzából a palánk alatt tudtuk csökkenteni hátrányunkat (24. perc 54:50). Támadásban nem voltunk a helyén és a Vasas újra elhúzott. Madár törte meg pontcsendünket egy triplával. Madár ismételte meg előző mozdulatát, majd Völgyi blokkolt és mi támadhattunk (27. perc 60:56). Eladott labdánk után leindulásból Boros volt eredményes. McCall válaszolt egy betöréssel. Támadószabálytalanság után a Veszprém hozhatta a labdát, majd Madár váltotta pontra a neki megítélt büntetőket. A harmadik negyed végén még az utolsó másodpercekben Radics közelije talált be (30. perc 69:62).
 
Az utolsó játékrészt a hazaiak nyitották egy duplával, majd Madár egy középtávoliból volt eredményes. Kovácsnak ítéltek meg büntetőt, de sajnos nem tudta értékesíteni azt, ellenben a hazaiakkal. Egy gyors támadás végén Czirbus tört be és szerzett egy duplát (33. perc 73:66). Ellenfelünk betörése után Madár passzából Kovács szerzett egy triplát, amivel hat pontra csökkentette a hátrányunkat. Újabb labdát szereztünk, majd Madár dobott egy középtávolit. A Vasas duplájára McCalltól érkezett gyors válasz (35. perc 77:73). Egy triplával, majd egy betöréssel kilenc pontra nőtt a hátrányunk, négy perccel a mérkőzés vége előtt. Medve betörésére válaszolt a Vasas, és szereztek pontot, faulttal együtt. A büntetőt kihagyták. McCall triplája tartotta a lelket a csapatban. Völgyi volt eredményes palánk alatt. Völgyi dobta be a kettőből az egyik neki megítélt büntetőt, majd Madár a lepattanóból szerzett egy duplát. A mérkőzés végi eredményt Füzi triplája állította be, de a mérkőzést a Vasas nyerte meg (40. perc 91:90).
 
 
Nyilatkozatok:
 
Mérész Csaba, a Veszprém vezetőedzője: Gratulálok a Vasasnak. Dolgozunk tovább, és mindent megteszünk azért, hogy elérjük a szezon elején kitűzött célt.
 
Völgyi Marcell, a Veszprém erőcsatár-centere: Gratulálok a Vasasnak. Sajnálom, hogy nem sikerült ma a győzelem. Ennek ellenére bízok mind az edzőnkben, mind a csapatban. A szurkolóinktól türelmet szeretnék kérni. Megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy visszanyerjük régi önmagunkat.
 
Részletes statisztika ezen a linken érhető el: http://netcasting.webpont.com/?hun2a_477

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

2024. 04. 24.

Korábbi mérk?zés

V

Dávid Kornél KA
VS  Veszprém KK

117 - 76

2024. 04. 21. 19:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink