Naptár

Betöltése

  VESC: most jön csak a neheze

  2014. Február 05.
  8 éve

  A veszprémi kosárlabdázóknak nem jelentett gondot az újabb akadályvétel az NB I/B Nyugati-csoportjában.
   
  Veszprém, 50 néző.
  Vezette: Szalai, Benedek, Németh.
   
  VESC: Vertetics 21/6, Szlávik 4, Kováts 5/3, Czakó 16, Takács 18/9. Csere: Oltárczy 17/6, Hoffmann 5, Sefcsik 6/6, Bagó 2. Vezetőedző: Petőfi Áron.
   
  PTE: Nagy 8, Koller 25/15, Sipos 15/3, Baluka 17/3, Pongó 5. Csere: Szabó, Adebayo. Vezetőedző: Zalay Zoltán.
   
  Meglepően kevesen látogattak ki kedden a Vetési gimnázium tornatermébe, ahol a felek a másfél héttel ezelőtt – hóesés miatt – elmaradt derbit pótolták be. Ráadásul az esélyesebb hazaiak öt egymás utáni sikerrel várták a tabella utolsó előtti helyezettjét. A vendégek kezdésként hiába próbálkoztak egészpályás letámadással, annyira nem tudtak kellemetlenkedni, hogy a VESC ne lépjen meg 11:4-re, majd 25:12-re. A csapatok a folytatásban is sűrűn találtak be a gyűrűbe, a mieink időnként kifejezetten szép akciókat vezettek, de néha túl nagy helyet hagytak a vetélytársnak pontszerzésre (40:26). A lendületesen játszó Verteticsék kis túlzással a szünetig eldöntötték a diadalért járó pontok sorsát. A több lepattanót gyűjtő vendéglátók a fordulást követően is kihasználták a náluk is fiatalabb – kevés cserével rendelkező – pécsiek rutintalanságát, más kérdés, hogy a védekezésre nem mindig fordítottak kellő energiát (66:43). A záró játékrészben Petőfi-edző forgatta a mezőnyből ötvenszázalékos pontossággal célzó gárdáját, a néha tesztmérkőzés-jelleget öltött összecsapáson mindenki játéklehetőséghez jutott (82:54), ám a bajnokságban immár pozitív mérleggel álló hazaiak a végén már nem pörögtek teljes fordulatszámon.
   
  Petőfi Áron: Nem volt könnyű dolgunk, lévén, a kevés néző miatt hangulattalanná vált a párharc. Ezzel együtt dicséret jár a srácoknak, hogy zsinórban hat találkozót nyertek meg, az azonos képességű ellenfeleket felülmúlták, ám most egy nehéz sorozat előtt állunk. Február hetedikén a TF-Budapest ellen biztosan nagyobb ellenállásba ütközünk.
   

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink