Naptár

Betöltése

Veszpém - NKA Pécs 95:76

2021. Március 20.
3 éve
Az alapszakaszban az porno sex utolsó hazai, összességében az utolsó előtti mérkőzését játszotta ma 17:00-tól a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém, amelynek ellenfele az NKA Pécs volt. Mindkét együttes számára nagy jelentőséggel bírt ez a találkozó. A tabella ötödik helyén álló hazaiak a minél jobb rájátszásbeli besorolásért küzdöttek, míg a nyolcadik pozíciót elfoglaló vendégek a playoff eléréséért tettek volna egy jelentős lépést a két pont begyűjtésével. A két csapat első szezonbeli összecsapása egy igazi thriller volt Pécsett, amelyen kétszeri hosszabbítást követően a bakonyiak nyertek Futó utolsó másodpercben szerzett kosarának köszönhetően (103:105).
 
A mérkőzés után U20-as csapatunk lépett pályára, akik 76:94 arányban alulmaradtak az NKA Pécs U20-as csapatával szemben.

Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 25. forduló:
HOYA-Pannon Egyetem  Veszprém - NKA Pécs 95:76 (33:17, 21:24, 22:14, 19:21)
Veszprém, Március 15. úti Sportcsarnok, zárt kapus mérkőzés

Veszprém: Szücs 5/3, Madár 25/21, Orgona 23, Szabó 15/9, Dukic 15/3. Cserék: Sipos 4, Futó 8, Simon, Glatz. Edző: Baksa Szabolcs
 
NKA Pécs: Kocsis 4, Benke 14/3, Scherer 7, Lados 21, Karavdic 8. Cserék: Meszlényi, Váits 10/3, Molnár 4/3, Rosic 6, Gáspár 2. Edző: Ivica Mavrenski 
 
 
Tudósítás:
 
A feldobást a HOYA hozta el Orgona révén, míg az első pontokat Dukicnak köszönhette a hazai gárda, hiszen a szerb légiós mindkétszer pontosan célzott a büntetővonalról az első támadást követően. Madár hármasa majd a másik oldalon Benke duplája következett. Orgona faulttal együtt is kosarat szerzett és a büntetőjét is értékesítette. A kivédekezett pécsi akció után Szabó triplája már kilencre növelte az előnyt, majd ismét a csapatkapitányunk célzott pontosan távolról. Erre időkéréssel kellett reagálnia a vendégek mesterének, Ivica Mavrenskinek (3. perc: 14:2). Orgona remek szerelését Dukic kamatoztatta egy duplával elől. Utóbbi ezután két labdaszerzéssel vétette észre magát, míg Orgona szerzett egy újabb pontot a vonalról. Lados törte meg egy kettessel a vendégek pontcsendjét, ám Orgonát ismét csak szabálytalanul tudták megállítani. Ezúttal minkét dobása a helyére került. Lados csak egy pontot szerzett a vonalról, viszont utána bedobta a ziccerét. Akárcsak Orgona az ellentámadásból. Madár szerzett labdát, majd faultolták, így mehetett büntetőzni. Mindkétszer pontos volt. Pár támadással később a beálló Sipos állhatott a vonalra, és szerzett kétszer egy pontot. A következő két pécsi támadást is kivédekezte a HOYA, miközben Orgona szerezte meg tizedik pontját is, ezzel húszra növelve a különbséget. (8. perc: 27:7) Ladosa csökkentette csapat hátrányát két büntetőjével, majd Rosic dobhatott egy sima ziccert egy vendég labdaszerzés után. Ekkor Baksa Szabolcs kért időt. A távolság Benke kétszer egy pontjával tovább csökkent. Madár hármasa, majd Benke kettese követte egymást a negyed utolsó percébe lépve. A pályára lépő Futó szabálytalansága után Gáspár dobta be a büntetőit. Öt másodperccel a dudaszó előtt Madár egy elegáns dobócsel után elsüllyesztett egy újabb triplát, amire már nem érkezett vendég kosár (10. perc: 33:17).
 
A második etap Benke hármasával indult, ám Orgona - Szabó szép passzából - gyorsan szerzett egy duplát. Ezt követően a Pécs pillanatai következtek, Váits és Benke tripláinak köszönhetően. Orgona kettesére Váits válaszolt ugyanennyivel, és ugyanígy tett Karavdic és Szabó is (13. perc: 38:27). Aztán Szüts triplája, valamint Madár és Orgona szép összejátéka ismét felépítette a kellő távolságot a felek között. Dukic triplája pedig már a tizenötpontos előnyt jelentette (17. perc: 48:33). Scherer szerezte meg első két pontját, majd újabb ketőtt büntetőből. Orgona labdája találta meg Dukicot, majd ismét Scherer szerzett kosarat, ezúttal középtávolról. Kocsis első pontjai után a HOYA időt kért. A megbeszélés után Dukic dobte be a palánk alatti helyzetét, míg a másik oldalon Orgona védekezett remekül, utána pedig kiharcolt elől egy faultot. A büntetőit értékesítette a Veszprém fiatal erőcsatára, aki ezzel már tizenhét pontos volt és a mezőny legereddményesebbje. A félidő utolsó akcióját kivédekezte a bakonyi együttes, így megynyugtató előnnyel vonulhattak a nagyszünetre (21. perc: 54:41).
 
 
A harmadik negyedet Orgona nyitotta egy szép támadás végén, majd Szabó is szerzett egy duplát. Orgona átlépte a húsz pontot is szép alapvonali játéka után. A pécsiek továbbra sem találtak be, nemúgy mint Madár, aki egy szép középtávoli kosarat szerzett lefordulásból. A vendégek erre időt kértek (23. perc: 62:41). Lados, Scherer, majd Kocsis egy-egy duplával igyekezett csökkenteni az NKA hátrányát, amire nem érkezett hazai válasz, ezért Baksa Szabolcs is megbeszélésre hívta tanítványait. Rosic duplájára Madár válaszolt egy triplával, majd Szüts is egy bedobott egy távolit. Madár újabb trojkája már huszonegypontos előnyt jelentett, amikor jött Lados középtávolija (26. perc: 70:51). Váits faulttal együtt is kosarat szerzett, de a büntetője kimaradt. Madár tálalt nagyon szépen Futónak, aki nem hibázott közelről. Dukic szépen oldotta meg a palánk alatt egy az egyben, így ismét húsz pont fölé kúszott a különbség. Lados ziccerére egy szép akció végén Futó válaszolt, igaz a plusz egy büntetője kimaradt. Több kosár már nem esett a negyedben (30. perc: 76:55).
 
Az utolsó tíz perc Dukic ziccerével indult, majd Karavdic is eredményes volt a palánk alól. Újabb szép összjátékot produkáltak a hazaiak, aminek végén Sipos passzából Futó szerzett kosarat. Benke középtávolról betalált, de Futó is ugyanígy cselekedett (33. perc: 82:59). Majd Szabó süllyesztett el egy triplát, ami után Mavrenski mester időt kért. Sipos azonban egy szép betörés után növelte a hazai előnyt, míg Karavdic zsákolása kimaradt. Rosic ziccerezhetett, majd Lados mehetett a vonalra, ahonnét mindkétszer jól célzott. Csapattára, Benke viszont csak egyszer volt pontos egy támadással később. Karavdic középtávolija és két sikeres büntetője, majd Ladosa kettese után már húsz pont alá csökkent a hazai előny (38. perc: 87:70). Jókor jött tehát Madár hármasa. Aztán Lados is szerzett egy szép kosarat, akárcsak Orgona. Madár pedig ismét dobott egy triplát az utolsó perc keztdetén. Molnár egyik büntetőjét értékesítette, majd szerzett egy hármast. A Veszprém az utolsó támadásából nem talált be, de így is magabiztos győzelmet aratott (40. perc: 95:76).
 
 
Nyilatkozatok:
 
Baksa Szabolcs, a Veszprém vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak! A hazai mérlegünk az alapszakasz végére nagyon impozáns lett. Ez mutatja, hogy vannak jó egyéni és csapatteljesítmények is. Ez a mérkőzés az első negyedben nagyjából eldőlt. Nem csak az eredmény miatt, hanem azért is, mert elhittük, hogy bekerültünk a playoffba. Fontos, hogy fejben is felépítsük magunkat minden mérkőzésre. Úgy gondolom, hogy az első és harmadik negyedbeli védekezés meghatározta a találkozót. A jövő héten a MAFC lesz az ellenfelünk, keményen készülünk arra a meccsre is. Az NKA Pécsnek pedig sok sikert kívánok! 

Futó Balázs, a Veszprém erőcsatár-centere: Gratulálok a csapatnak és az ellenfelünknek is! Nagyon jól játszottunk. Az alapszakaszban mindössze kétszer kaptunk ki hazai pályán, ami azt mutatja, hogy bárki ellen ringbe tudunk szállni, és van esélyünk. A dobások is jól mentek. Készülünk a MAFC elleni találkozóra, szeretnénk megelőzni őket, hogy minél jobb helyről kezdhessük meg a playoffot.
 
Ivica Mavrenski, az NKA Pécs vezetőedzője: A Veszpérm egész meccsen jobb volt, kontrollálta az egész találkozót. Mi viszont nagyon rosszul teljesítettünk. Ha így játszunk a továbbiakban is, akkor őszointén szólva, nem érdemeljük meg hogy résztvegyünk a rájátszában. További sok sikert kívánok a Veszprémnek az alapszakaszban és a playoffban.
 
Részletes statisztika ezen a linken érhető el.
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

2024. 04. 24.

Korábbi mérk?zés

V

Dávid Kornél KA
VS  Veszprém KK

117 - 76

2024. 04. 21. 19:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink