Naptár

Betöltése

Veszprém - Baja 113:106

2021. Március 10.
3 éve
Sorozatban másodszor lépett hazai pályán parkettre a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém, amely ezúttal a bajnokság tizedik helyén álló, de még rájátszásra esélyes Bajai Bácska FKE-t fogadta március 10-én, 20:00-tól. A két csapat első szezonbeli összecsapását a bajaiak nyerték otthon 90:84-re, még október közepén. Különösen fontos meccs volt ez mindkét gárda számára, hiszen a bakonyiak győzelmükkel bebiztosítani készültek a playoff részvételüket, míg a Duna-partiak, pont ebbéli reményeiket akarták életben tartani. A HOYA dolgát nehezítette, hogy rutinos és meghatározó centerük, Nebojsa Dukic a Vasas elleni kiállításáért járó eltiltása miatt nem állhatott Baksa Szabolcs vezetőedző rendelkezésére.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 16. forduló:
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - Bajai Bácska FKE 113:106 (26:24, 28:35, 32:24, 27:23)
Veszprém, Március 15. úti Sportcsarnok, zárt kapus mérkőzés

Veszprém: Szücs 14/6, Madár 38/24, Futó 19, Orgona 12, Szabó 28/12. Cserék: Sipos, Birkás 2, Gaál. Edző: Baksa Szabolcs
 
Baja: Nagy 7/3, Jakab 43/21, Pongó 19/15, Vukicevic 19, Goldring G. 13. Cserék: Fehér, Goldring J. 5/3. Edző: Cservék Csaba 
 
 
Tudósítás:

A meccs első támadását a Baja vezethette, de nem találtak be, akárcsak mi az ellentámadásból. Végül Nagy szerezte meg a vendégeknek az első pontokat, amire Szücs válaszolt gyorsan, szintén két pont formájában, majd Futó cselekedett hasonlóan. Vukicevic is eredményes volt a palánk alatt, Nagy újabb kosarával pedig már ismét a Bácska vezetett. Pongó és Orgona is megszerezte első pontjait a negyedik perc kezdetén, Jakab pedig egy pontot a vonalról, míg Futó kettőt a palánk közeléből (4. perc: 8:9). Vukicevic és Futó kosarai váltották egymást, előbbi pedig egy büntetőt is értékesített. Madár hármasa nem talált a gyűrűbe, Jakabé viszont igen. Szücs középtávolija is pontos volt azonban. Vukicevic ismét eredményes volt, de Madár is megszerezte első két pontját. Ekkor a vendégek mestere, Cservék Csaba időt kért. A megbeszélés után Madár bedobta az első hármasát is, ezzel egyenlítve, ám Vukicevic visszavette azt a Bajának. Szabó egy büntetőt dobot be, Szücs viszont nem sokkal később egy hármast. Goldring ziccere érkezett válaszként, de Orgona is szépen oldotta meg a helyzetét (9. perc: 23:21). Az utolsó percben Goldring dobot be egy triplát, ám Madár pár másodperc alatt a saját térfeléről szintén szerzett három egységet. Hatalmas kosár volt! (10. perc: 26:24). 
 
A második etap Madár két sikeres büntetőjével indult. Jakab duplájára Futó válaszolt gyorsan, majd Pongó is a gyűrűig vitte a labdát és szerzett két pontot. Madár hármasára Pongó válaszolt, amit Szabó középtávolija követett. Jakab nagyívű triplája is utat talált a gyűrűbe, akárcsak Madáré (13. perc: 38:33). Pongó közeli kosara után, hárompontos hazai előnynél Baksa Szabolcs is kikérte első idejét. Birkás szépen tört be, és szerzett két pontot, amire Jakab hárommal felelt, de Szabó is elsüllyeztette első tripláját. Goldring állhatott a vonalra és mindkétszer pontos volt, de Szabó is betalált betörését követően. Pongó egy hármassal jelentkezett, majd a Veszprém eladott labdájából Jakab dobta be a ziccerét, ezzel átvéve a minimális vezetést a Bajának, amit Goldring és Vukicevic összesen háromszor egy ponttal növelt (17. perc: 44:48). Goldring ismét pontosan célzott a vonalról, ám Madár távoli triplája közelebb hozta a HOYA-t. Csakhogy Nagy is betalált kintről, Pongó pedig egy szerzett labdával ziccerezhetett. Erre egyből jött a hazai időkérés, nyolcpontos bajai vezetésnél. Szabó szép egyéni megoldása két pontot jelentett, de Jakab értékesített büntetői is ugyanennyit értek. Szücs majd Vukicevic ziccerei követték egymást, majd a dudaszó pillanatában ismét Madár érkezett és megcsinálta a szinte lehetetlen, dobott egy még nagyobb hárompontost, mint 10 perccel korábban. Ezzel ötpontos vendégelőnynél térhettek pihenőre a csapatok (20. perc: 54:59). 
 
 
A második félidőt egy jó védekezéssel, majd egy Szabó hármassal kezdtük, azonban Jakab is betalált kintről. Futó szedte aztán vissza saját támadó lepattanóját és szerzett két pontot, majd Szabó egy labdszerzés utáni leindítás végén hármat. Egyből időt is kértek a vendégek, hiszen kiegyenlített a Veszprém (23. perc: 62:62). Jakab hármasára Madár válaszolt ugyanebben a műfajban, majd Orgona dobott egy kettest. Vukicevic egy pontot, Jakab pedig hármat szerzett, majd Goldring dobhatott egy sima ziccert. De Futó is ugyanígy szabadon maradt a túloldalon. Ismét egy Jakab hármas érkezett, így Madárnak is muszáj volt dobnia egyet. Pongó viszont jelezte, neki is megy kintről. Ekkor a HOYA időt kért (26. perc: 72:77). Futó kihagyta a ziccerét, Pongó viszont nem. Szabó szerzett egy triplát, majd Orgona egy kettest, ezzel két pontra zárkóztunk. Utóbbi ismét ziccert dobhatott ezzel már egál volt, sőt fiatal erőcsatárunk újabb kosara már a bakonyi előnyt jelentette. Továbbra is remekül védekeztünk, amit Madár elől két ponttal hálált meg. Jött is a bajai időkérés (29. perc: 83:79). Goldring ziccerig gyalogolhatott, akárcsak Vukicevic a szerzett labdája után. Így a legjobbkor jött Szabó hármasa. A Baja nem talált be a negyed utolsó támadásából, így hárompontos előnnyel várhatta a Veszprém az utolsó tíz percet (30. perc: 86:83).
 
Futó kettesével indítottuk el a negyedik etapot. Jól zártunk össze hátul, a pályára ismét visszatérő Siposnak is köszönhetően, elől pedig Futó értékesítette egyik büntetőjét. Jakab faulttal együtt is bedobta, akárcsak a büntetőjét. Szücs triplája azonban ismét hatpontos előnyt jelentette, amit Szabó szép kosara még kettővel növelt. Goldring duplája volt a válasz (33. perc: 94:88). Sipos gyönyörűen tálalt aztán Futó elé, aki bedobta a ziccert. Szabó magabiztosan süllyesztette el a középtávoliját, amire vendég időkérés volt a reakció, hiszen már tízzel vezetett a HOYA. Ismét jól védekeztünk, Madár pedig nagyon szépen verte meg védőjét az alapvonalon és szerzett két pontot, majd Nagy technikaija után egyett. Vukicevic válaszolt egy duplával (35. perc: 101:90). Ezután a vmdégek légiósa kapott technikait, Madár pedig ismét bedobta az ezért járó egy büntetőt. Sipos is kapott egy technikait Futó faultja után, Jakab viszont a három büntetőjéből csak kettőt értékesített. Madár ismét egy elegáns kosárral jelentkezett, amit Pongó hármasa követett. Jakab állhatott ismét a vonalra, ezúttal hibátlanul célzott. Szücs is kiharcolt egy faultot, a megítélt büntteőit pedig ő is bedobta (37. perc: 106:97). Szücs ezúttal az előkészítésben jeleskedett, amit Futó hálált meg. Jakab ismét kétszer egy pontot szerzett, Goldring viszont csak egyszer egyet. Futó szabálytalansága ellenére Vukicevic betalált, a büntetője viszont kimaradt. Szabót szintén nem lehetett megállítani faulttal sem, és ő a vonalról is eredményes volt. Az utolsó percbe lépve kilenc ponttal vezetett a HOYA. Jakab két kosarával negyvenhárom pontig jutott, ezzel megnyerve a dobópárbajt Madárral szemben, aki még két büntetőjét a helyére téve harmincnyolc ponttal zárt. Ám ez vélhetően nem szomorította el, hiszen a Veszprém megnyerte a meccset, és ezzel bejutott a rájátszába (40. perc: 113:106).
 
 
Nyilatkozatok:
 
Baksa Szabolcs, a Veszprém vezetőedzője: Nehéz mérkőzés volt. Dukic hiányát nagyon megéreztük, elsősorban a védekezésben. Minden fiatal, aki a pályára lépett, az felelősséget vállalt, és hozzájárult a győzelemhez. Csapatként tudtunk győzni. Madár Bandi dobott két félpályás triplát, ami nyilván extrának számít. Ezzel a győzelemmel biztos a helyünk a playoffban. A Bajának sok sikert kívánok, tudom, hogy nehéz nekik ez az erőltetett menet a vírus után. Most már a vasárnapra koncentrálunk.
 
Madár András, a Veszprém irányító-bedobója: Nagyon jó meccset sikerült játszani a Bajával. Örülök, hogy ennyi ponttal tudom segíteni a csapatot, ez a jó dobóformámnak tudható be. Nagyon várjuk a playoffot, és örülök, hogy most már azért küzdhetünk, hogy minél jobb helyen kezdhessük meg azt.
 
Cservék Csaba, a Baja vezetőedzője: Sajnos megint nem tudtunk koncentrálni a találkozó végén. Rossz döntéseket hoztunk, sokat hibáztunk és szerencsénk sem volt. Gratulálok a Veszprémnek, mi pedig dolgozunk tovább.
 
Részletes statisztika ezen a linken érhető el.
 
 Az U20-as csapatunk csütörtökön (03.11.) lép majd pályára 14:30-tól a Baja fiataljai ellen. Azt a találkozót a Facebook oldalunkon fogjuk élőben közvetíteni.

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink