Naptár

Betöltése

Veszprém – Baja 118:79

2021. November 26.
2 éve
A Veszprém Kosárlabda Klub az előző fordulóban vereséget szenvedett a BKG Príma Akadémia vendégeként, így hazai pályán mindenképpen győzelemre készült az együttes, különösen annak fényében, hogy soron következő ellenfele az eddig nyert meccs nélkül álló Bajai Bácska FKE volt. Így aztán mindenképpen elmondható, hogy a találkozó egyértelmű esélyese volt a hazai gárda.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 10. forduló
Veszprém Kosárlabda Klub – Bajai Bácska FKE 118:79 (31:15, 31:25, 28:17, 28:22)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 210 néző
Játékvezetők: Goda László, Esztergályos Róbert és Dr. Magyari Tibor
 
Veszprém: Horváth 17/9, Tóth 26, Szabó 15/6, Dukic 15/9, Glatz 15. Cserék: Gárdai 3/3, Kiss 1, Madár 9/9, Dancsecs 15/15, Végh 2. Edző: Martin Blaho
 
Baja: Nagy 20/3, Virág 6, Jakab 31/9, Végh 2, Kucsora 20/6. Cserék: Obermann, Szatmári. Edző: Hosszú István
 
Részletes statisztika ezen a linken található, míg a mérkőzés itt nézhető meg újra.
 

Tudósítás
 
A meccset magasembereink, azaz Tóth és Dukic kosaraival indítottuk, majd bedobóink is belelendültek, ugyanis Glatz és Horváth is betalált. A különbség fokozatosan kezdett duzzadni, miután négy pontnál megragadt a Baja (3. perc: 10:4). A negyed közepén már a tízpontos előny is megvolt, ami Tóth visszapöcizett labdájával már nőtt is tovább. A védekezése jól működött a Veszprémnek, a Baja pedig a kidolgozott helyzeteiből sem talált be, így időt kért Hosszú István mester (7. perc: 22:9). A megbeszélés után is tovább hengerelt a hazai együttes, jó védekezések után szép leindítás kosarakat szerzetek a hazaiak, míg Tóthra nem volt ellenszer az ellenfél palánkja alatt (10. perc: 31:15).
 
A második negyed elején egy kicsit elakadni látszottak a hazaiak, de aztán a Baja öt pontjára nyolc érkezett válaszként, így a különbség megközelítette rövid idő alatt a húsz egységet (14. perc: 39:20). A következő percekben felváltva estek a kosarak, de Dancsecs szép triplája és Glatz faulttal együtt szerzett pontjai különösképpen elnyerte a hazai publikum tetszését. A félidő utolsó perceire már állandósulni látszott a húszpontos veszprémi fór, amin Madár, Horváth és Dukic kosarai sokat segítettek (20. perc: 62:40).
 

A harmadik etap is a korábbi mederben folyt tovább, és szerencsére szép megmozdulásokban sem volt hiány. Ilyen volt például Horváth faulttal együtt bedobott triplája, vagy Glatz egymás után bemutatott jó védekezései. Eközben a Veszprém előnye már harminc pont fölé nőtt (25. perc: 78: 45). A következő percekben szép, sokpasszos támadásokat vezetett a bakonyi gárda. Az egyik ilyen végén a frissen beálló Gárdai is jelentkezett egy triplával. De voltak könnyű kosaraink is, amelyek a jó védekezésünkre tették fel a koronát időről időre (30. perc: 90:57).
 
Az utolsó tíz percet is jól kezdte a Veszprém, Madár, majd Dancsecs távoli hármasa pedig kimondottan élményszámba ment. A hazaiak a későbbiekben is igyekeztek tiszta triplakísérletekig kidolgozni az akciókat, amiből az imént említett játékosok és Horváth újabb pontokat szerzett (37. perc: 109:68). Eközben Végh Mátyás és Kiss Levente is lehetőséget kapott és szerzett pontokat később. Az utolsó két perchez érkezve Dancsecs megdobta a meccs legtávolabbi kosarát, talpra ugrasztva a kispadon ülő csapattársait. A végén még élvezhették fiataljaink a kiérdemelt játékperceket, majd a hazai szurkolók vastapsát a végső dudaszó után (40. perc: 118:79).     
 

Nyilatkozatok
 
Martin Blaho, a Veszprém vezetőedzője: Örülök, hogy a mai találkozón több időt tudtam adni a pihenésre a meghatározó játékosainknak. Mindenki játszott ma és mindenki szerzett kosarat. Külön gratulálok Kiss Leventének, aki megszerezte első pontját a felnőtt csapatban.    
 
Végh Mátyás, a Veszprém játékosa: Nagyon jól esett, hogy kaptam lehetőséget az edzőtől, hogy pályára léphessek és bizonyíthassak. Az egyik csapattársamnak (Kiss Levente) meglett az első pontja a felnőtt ligában, ami nagyon örömteli volt, ahogy az is, hogy a csapat jól teljesített.  
 
Hosszú István, a Baja vezetőedzője: Gratulálok a Veszprémnek! Jobb játékerőt képviselnek, mint mi, még akkor is, hogyha teljes kerettel állunk föl. Vélhetően akkor se lett volna sok esélyünk. Igyekeztünk, küzdöttünk, ám a védekezésünk átjáróház volt, amit kihasználtak a hazaiak, akik ráadásul jól is dobtak. A játék képe alapján ez az eredmény reális. További sok sikert kívánok a Veszprémnek!
 
 
Fotók: Fux Marcell – veszpremkosar.hu
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

2024. 04. 24.

Korábbi mérk?zés

V

Dávid Kornél KA
VS  Veszprém KK

117 - 76

2024. 04. 21. 19:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink