Naptár

Betöltése

Veszprém - Baja 89:80

2020. Február 15.
4 éve
Cegléden játszotta a Hepp kupa elődöntőt a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a Bajai Bácska FKE ellen, február 15-én, 13:30-tól. A döntőbe a másik ágon a Budafok jutott be a rendező Cegléd ellenében (87:78).
 
Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa, elődöntő
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - Bajai Bácska FKE 89:80 (18:20, 20:18, 21:18, 30:24)
Cegléd, Ceglédi Városi Sportcsarnok, 150 néző. Vezette: Minár, Földi, Németh
Veszprém: Völgyi 24, Madár 13/6, Czirbus 10, Füzi 8, McCall 16/6. Cserék: Kozma, Medve 5, Szabó 11/6, Verasztó 2. Edzők: Nikola Lazic, Baksa Szabolcs
Baja: Nagy 2, Jakab 29/3, Goldring 9/3, Pongó 9, Vukicevic 20. Cserék: Goldring G. 9, Fehér, Kővágó 5. Edző: Cservék Csaba
 
 
A feldobást a Baja hozta el, ám egy kemény védekezés után, Völgyi szerezte meg az első pontokat. Ismét jól hatástalanítottuk ellenfelünk támadását, és újra Völgyi volt eredményes a palánk alatt. A Baja az első két egységet a harmadik percben tudta megszerezni, majd Völgyivel szemben szabálytalankodtak, aki kettőből kettő büntetőt be is dobott (3. perc 6:2). Völgyi továbbra sem tudott hibázni, megszerezte a csapat tizedik pontját is. A túloldalon egy betörés bizonyult hatékonynak. Válaszul Madár váltott pontra egy büntetődobást, majd Pongó tört be. Hat percet kellett várni az első tripláig, amit McCall jegyezhetett. Füzi védekezett jól, majd vitte végig a labdát a pályán, a végén a kosárba juttatva azt (7. perc 16:10). Két támadást elrontottunk, ellenben a Bajával, akik így kettőre zárkóztak fel. Szabó sikertelen próbálkozása után Pongó volt eredményes, majd Jakab átvette vezetést. Újabb hibát vétettünk támadásban, amit ellenfelünk meg is bosszult. A negyedet Medve két értékesített büntetője zárta (10. perc 18:20).
 
A második negyedben pályára lépett Verasztó is. Sajnos ellenfelünk kezdte jobban a játékrészt, és hat ponttal el is húztak. Pongó ismét sikerrel tört be, mi viszont továbbra sem tudtunk pontot szerezni. Ezt Verasztó törte meg, aki így ezáltal első dupláját is megszerezte a Veszprém színeiben. A védekezésünk felkeményedett, és egy lépéshiba után mi hozhattuk a labdát. Medve próbálkozása után Völgyi szerezte meg a lepattanót, majd dobott egy duplát (5. perc 22:28). A túloldalon Jakab szerzett büntetőből újabb két pontot, majd válaszul Szabó dobott egy triplát. Ismét Szabó volt eredményes, megismételve előző megmozdulását. Kővágó büntetőjére Völgyi válaszolt a palánk alatt. Jó védekezés után Füzi csökkentette a különbséget, majd a Baja támadóhibát vétett, és a miénk lett a labda. Madár klasszis passza után Völgyi talált be, majd blokkolt. Madárral szemben szabálytalankodtak, aki mindkét büntetőjét bedobta, ezzel két pontra csökkentve a hátrányunkat. A védekezésünk határozottságából továbbra sem engedtünk, és Szabó kiegyenlített a szünetre (20. perc 38:38).
 
 
A második félidőt Vukicevic két büntetője nyitotta, majd válaszul Völgyi szerzett egy duplát. Ezt egy jó védekezés követte, de a támadásunk nem volt eredményes. A túloldalon Madár faultot, de Jakab csak egy büntetőt dobott be. McCall szerezte meg a vezetést egy jó egyéni megoldás után. A védekezésünk felkeményedett és három labdaszerzést jegyezhettünk zsinórban, amik után sorra eredményesek is voltak a támadásaink, aminek köszönhetően ötpontos előnyre tettünk szert (24. perc 48:43). A Baja nem tudta megtörni a pontcsendet, Völgyi tört be sikerrel. Hosszú idő után Goldring juttatta a labdát a gyűrűbe, amire Czirbus válaszolt. Jakab triplájával került közelebb hozzánk a Baja. Czirbus ismét nagyot küzdött a palánk alatt, ami hatásosnak is bizonyult. McCallal szemben szabálytalankodtak, aki pontokra is váltotta büntetődobásait. Egy rövid pontcsend következett. Ennek Nagy büntetői vetettek véget. Jakab ismét büntetőket dobhatott, ezúttal egyet tudott bedobni, ezzel egy pontra zárkóztatva fel a csapatát. A negyed vége előtt még Czirbus szerzett egy duplát, így hárompontos előnnyel várhattuk az utolsó játékrészt (30. perc 59:56).
 
Kemény védekezéssel kezdtük a negyedik negyedet, majd Szabóval a betörése közben szabálytalankodtak. A kosara érvényes volt, és a megítélt büntetőt is bedobta. Jól vitte végig következő támadását ellenfelünk, amire McCalltól érkezett a gyors válasz (33. perc 64:60). Több támadást is elrontottunk, aminek következtében a Baja átvette a vezetést. Nikola Lazic ekkor időt kért. Visszatérve keményebben védekeztünk és támadásban is jobban koncentráltunk, Völgyi kettese, majd Madár hármasa következett. Ez után mindkét oldalon két-két büntetődobás jött, mindegyik sikeres volt. Madár védekezett jól, majd passzolt McCallnak, aki a hárompontos vonalon kívülről volt eredményes (36. perc 74:67). Völgyi négy perccel a mérkőzés vége előtt kipontozódott. Ismét egy pontcsendes szakasz következett, amit Madár jó passza után Czirbus duplája tört meg. Czirbus a következő támadásnál elérte az ötödik hibáját, így nem folytathatta mérkőzést. Helyére új játékosunk, Kozma érkezett. Madár váltott pontra két büntetődobást, majd Jakab tört be. McCall cselekedett hasonlóképpen a másik térfélen. Madár triplájával egy perccel a mérkőzés vége előtt tízpontos előnyünk volt. Mindkét oldalon jól fejezték be a csapatok a támadásaikat, így a különbség nem változott. A mérkőzés végül kilencpontos győzelemmel zárult a Veszprém számára, amely egyben a kupadöntőbe jutást is jelentette (40. perc 89:80).
 
Holnap 13:30-tól a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a Budafok ellen lép pályára Cegléden azért, hogy megvédje a tavaly megszerezett Hepp Kupa trófeát.
 
 
Nyilatkozatok:
 
Nikola Lazic, a Veszprém vezetőedzője: Nagyon örülök a győzelemnek, és gratulálok a csapatnak, valamint a Bajának is. Megérdemelten nyertünk ma. Még mindig vannak problémák, de kezdünk kijönni a gödörből. Most már pihenünk, és készülünk a holnapra.
 
Szabó Péter, a Veszprém irányítója: Nagyon boldog vagyok, hogy bejutottunk a döntőbe. A meccs második felében sokkal jobban védekeztünk, és a támadásunk is feljavult, ez jelentette a két csapat közötti különbséget. Pihenünk, és nagyon várjuk a holnapi mérkőzést a Budafok ellen!
 
Részletes statisztika ezen a linken érhető el: http://netcasting.webpont.com/?huna_cup_640
 
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink