Naptár

Betöltése

Veszprém - BKG 100:91

2020. December 05.
3 éve
Ismét hazai pályán játszott mérkőzést a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém, ezúttal a BKG Príma Akadémia volt az ellenfél a bajnokság tizenegyedik fordulójában, a Március 15. úti Sportcsarnokban, december 5-én, 17:00-tól.

Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 11. forduló:
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - BKG Príma Akadémia 100:91 (15:18, 19:13, 30:23, 36:37)
Veszprém, Március 15. úti Sportcsarnok, zárt kapus mérkőzés

Veszprém: Szücs 12/6 , Madár 24/15, Orgona 12, Szabó 18/6, Dukic 22/9. Cserék: Birkás 2, Futó 8, Glatz, Gaál 2. Edző: Baksa Szabolcs

BKG: Radoncic 2, Armaghani 9, Nagy Be. 10/6, Buzás 8/6, Nagy Bo. 50/15. Cserék: Nagy S 8/6, Szeleczki, Halász, Reizer 4. Edző: Dr. Nagy Ágoston
 
 
Tudósítás:
 
A feldobást Orgona tudta elhozni, de nem sikerült pontra váltani az első próbálkozásunkat. Jól védekeztünk, így a mérkőzést továbbra is döntetlen maradt. Az első duplát végül Dukic hozta össze a mieinknek. Továbbra sem engedtünk a védelmünk keménységéből, viszont támadásban nem voltunk még ott fejben. A vendégek első pontjait Buzás szerezte meg, majd Nagy Botond is betalált, méghozzá a hárompontos vonalon kívülről. Eladtuk a labdát, így újabb vendég támadás következhetett, ami újabb két pontot jelentett ellenfelünknek. Szabótól érkezett gyors válasz egy betörés formájában, majd Birkás is jól rázta le a védőit. Madár hármasával szereztük vissza a vezetést (6. perc 9:7). A másik palánknál habár Dukic blokkolt, ám eladtuk a labdát, amit ki is használt a szigetszentmiklósi gárda. Nagy Botond kapta meg a labdát, amivel kilépett, így nálunk volt a lehetőség, hogy növeljük az előnyünket. Ezt Dukic tette meg. A vendégek egy triplával tudtak felzárkózni egy pontra, majd Dr. Nagy Ágoston időt kért. Ezt követően mind a két csapat kihagyta a helyzetét. Ebből mi jöttünk ki rosszabbúl, Szücs veszített labdát, amiből leindultak minket. Futó hibázott középtávolija után Nagy Botond állította be a első negyed végi eredményt (10. perc 15:18).
 
Jó védekezéssel kezdtük a második játékrészt, majd Madár tört be sikerrel. Habár a következő akciónkban hibáztunk, Madár visszaszerezte a labdát, így a vezetésért támadhattunk. Sajnos sikertelenül. Három percig nem született újabb pont a találkozón. Ezt Orgona lepattanó utáni duplája törte meg. Gyorsan érkezett a válasz, Reizer küzdött nagyot a palánk alatt, majd ismételte meg ezt a következő támadásukban is. Madár triplája egyenlítést jelentett nekünk, de Nagy Botond jól tört be. Madár dobhatott két büntetőt, mindkettőt sikerrel (15. perc 24:24). Madár védekezése után Szabó szerzett egy középtávolit, majd Nagy Botond tört be ismét, ami kétpontos vezetést jelentett nekik. Ezt Madr nem hagyta annyiban, egy triplával partiban tartotta a csapatunkat. Ekkor Baksa Szabolcs időt kért. Ismét két hárompontos következett. Előbb Nagy Botondtól, majd Madártól. Jól védekeztünk, és a leindulás végén Futó volt eredményes. Ez hárompontos vezetést jelentett nekünk, amikor az ellenfél vezetőedzője, Dr. Nagy Ágoston időt kért. A negyed végén már nem született pont, így maradt a hárompontos vezetés a szünetre (20. perc 34:31).
 
 
Mi kezdhettük a második félidőt, ami sajnos egy elhibázott támadást hozott számunkra. Ugyanez történt a másik palánk alatt is, ám újabb labdát adtunk el. Vendégeink légiósa dobhatott két büntetőt, amivel meg is szerezte első találatait a mérkőzésen. Erre Dukic válaszolt, aki nagyot küzdve rázta le védőit. Szücs triplája után Orgona védekezett jól, így ismét lehetőségünk volt növelni az előnyünket. Ezt Orgona Dukic passzából meg is tette. Továbbra sem engedtünk a védőjátékunkból, aminek eredményeképpen előbb Dukic, majd Madár szerzett egy triplát. Itt az előnyünk már tizenkét pont volt (24. perc 47:35). Dukic újabb kintijével növelte az előnyünket. Nagy Benedek törte meg a vendégek pontcsendjét, majd Birkás rontott dobása után Armaghani volt eredményes. Itt Baksa Szabolcs időt is kért. Szabó Péter mozdult rosszul a következő támadásunknál, és a bokáját fájlalva jött le a pályáról. Közben sikerrel szerzett ellenfelünk egy triplát, majd Dukic faulttal együtt volt eredményes. A túloldalon Nagy Botond csökentette csapata hátrányát. Szabó egy kis pihenő után visszatért a pályára, majd ki is osztott egy gólpasszt Szücsnek. Ismét Nagy Botondtól érkezett a válasz, majd a túloldalon Dukic passzából Futó volt eredményes. Utóbbi védekezett jól, majd Szabó futotta le ellenfelét, és faulttal együtt szerzett két pontot. A büntetőt is bedobta. Nagy Simon talált be a negyed végén még a hárompontos vonalon kívülről, majd következhetett az utolsó játékrész (30. perc 64:54).
 
Az negyedik negyedet Nagy Botond betörése nyitotta meg, majd Dukic passzolt Futónak, aki a gyűrűbe juttatta a labdát. Ellenfelünk triplája után Szücs szerzett egy középtávolit, majd kivédekeztük a támadásukat. Orgona ellen itéltek a bírók támadófaultot, majd Nagy Sándor szerzett egy hármast. Erre Dukic duplája volt a válasz, ám újabb kinti találat érkezett ellenfelünktől. Jól védekeztünk, így ismét mi támadhattunk. Szabó triplája növelte az előnyünket, majd Madár szerzett labdát, amit egy Dukic-Orgona összjáték követett. Nagy Simon ellen ítéltek technikai hibát, Madár értékesítette a megítélt büntetőt. A túloldalon szintén büntetők következtek, mindkettő kísérlet sikeres volt. Szabó volt eredményes, ismét triplából, majd Szücs is kintről jegyezhetett találatot. Nagy Botond dobhatott két büntetőt, egyet tudott értékesíteni. Szücs tört be a másik oldalon jól. Itt már tizenkilenc ponttal vezettün (37. perc 91:72). Nagy Botond újabb büntetői után Orgona szerzett egy duplát. Próbáltuk ölni az időt, lassú támadásokkal operáltunk. Nagy Botond jó formában volt, ismét hármast szerzett. Összegyűlt az ötödik csapathibánk az utolsó percekre. Minden másodpercet megpróbáltunk kihasznáni támadásban. Szabóval szemben szabálytalankodtak, aki mindkét büntetőjét bedobta. Tizenhárompontos vezetésünknél az ellenfelünk időt kért. Birkásnak összegyült az öt hibája, így nem folytathatta a találkozót. Előbb Nagy Botond dobott két büntetőt, majd Szabó. Előbbinek mindkettő, míg csapatkapitányunknak egy ment be. Egy perccel a találkozó vége előtt Szücs is kipontozódott. Orgona blokkolt, majd Gaál szerzett egy duplát. Tíz másodperc volt hátra a találkozóból, amikor Orgona is elérte az öt hibát. A mérkőzés végül hazai győzelemmel zárult (40. perc 100:91).
 
 
Nyilatkozatok:
 
Baksa Szabolcs, a Veszprém vezetőedzője: Megérkeztünk. A felkészülésünk hányatott volt, de most végre elértünk oda, ahová tartottunk. Minden játékosomra száz százalékig büszke vagyok. Nagyon hálás vagyok nekik azért a munkáért, amit hétről hétre beleraknak. A védekezésünket ki szeretném emelni az első és a második félidőtt illetően is. Sikerült hatástalanítanunk az ellenfelünk légiósát. Nagy Botondnak gratulálok, kiemelkedően játszott ma. Sok sikert kívánok a BKG-nak a bajnokságban.
 
Orgona Gergő, a Veszprém erőcsatár-centere: Gratulálok a csapatnak. Nagyon örülök a győzelemnek. Igazi csapatként, szívvel küzdöttünk ma. Megtettünk mindent, amit az edzőnk kért tőlünk. Ha így folytatjuk, jó eredményt érhetünk el a bajnokságban.
 
Dr. Nagy Ágoston, a BKG vezetőedzője: Sokpontos mérkőzést játszottunk. Ma a Veszprém volt a jobb, gratulálok nekik és további sok sikert a bajnokságban.
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink