Naptár

Betöltése

Veszprém – BKG 60-85

2023. Szeptember 03.
7 hónapja
Ismét egy Piros csoportos ellenféllel csapott össze hazai pályan a Veszprém Kosárlabda Klub a felkészülési szezon derekán. A találkozó nagy kérdése az volt, hogy a mindig látványos támadókosárlabdát játszó BKG PRIMA Szigetszentmiklós ellen vajon melyik arcát mutatja a bakonyi együttes? Vajon folytatódik a javuló tendencia és jó szereplés, amely a múlt hétvégi, győri tornán a végső sikert eredményezte vagy esetleg ismét a Vasas ellen látott produkciót láthatja a Vetési közönsége.
 
Férfi kosárlabda, Felkészülési mérkőzés
Veszprém Kosárlabda Klub – BKG PRIMA Szigetszentmiklós 60-85 (14-16, 14-30, 16-15, 16-24)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 50 néző
Játékvezetők: Szőcs Péter és Kollár István
 
Veszprém: Prodanovic 6, Ratiani 7, Fábián 16, Szabó 15/3, Madár 10/6. Cserék: Birkás 1, Végh 2, Lénárt, Varga 3, Szeifert. Edző: Alex Geddes
 
BKG: Nshimba 14, Nagy Be. 15/3, Büki 5/3, Nagy Bo. 29/6, Maizen 18/3. Cserék: Csomós 4. Edző: Dr. Nagy Ágoston
 
A mérkőzés ezen a linken nézhető meg újra.
 
 
Tudósítás
 
A találkozót Fábián és Prodanovic duplái révén jól kezdte a Veszprém, ám ezt követően kimaradt dobások érkeztek mindkét oldalon, egészen a Maizen zicceréig. Fábián blokkja után Szabó iramodott meg és dobott könnyű kosarat. Nagy Benedek és Varga büntetőivel folytatódott a találkozó (5. perc: 6-4). A kétpontos előny a következő percekben is megmaradt, amig Nshimba nem minimalizálta azt. Ezután egyenlíteni, majd Maizen büntetőjével fordítani is tudott a BKG (8. perc: 11-12). Nagy Benedek és Varga, majd Végh pontjai következtek, ám a vendégektől is esett egy dupla (10. perc: 14-16).
 
A második tíz perc BKG-kosárral indult, majd Maizen találatával távolodott volna tovább vendégcsapat, ám Fábián szép akció végén ziccerezni tudott. Nagy Botond és Maizen büntetőivel újabb négy ponttal nőtt a különbség. Hiába volt jó a veszprémi védekezés, a dobások pontatlanok voltak, így Nagy Benedek duplája már kétszámjegyű differenciát jelentett (14. perc: 16.27). Maizen ezúttal egy hárompontost süllyesztett el. Madár a saját szerzett labdájából dobott ziccere által törte meg a hazai pontcsendet. Csomós azonban válaszolni tudott. Galambos kettesére Prodanovic középtávolija volt a felelet. Nagy Benedek triplája és Szabó duplája következett. Nagy Botond ziccere után időt kért Alex Geddes, hiszen már húsz pont fölé nőtt a különbség (19. perc: 22-41). Birkás és Nshimba büntetőivel haladt tovább a meccs, majd Madár dobott egy középtávolit. Nshimba két pontjára Madár hárommal felelt ezzel beállítva a félidei részeredményt (20. perc: 28-46).
 
A harmadik felvonást Fábián kosara nyitotta, majd Nshimba büntetőzött pontosan. Prodanovic szép betörése két pontot ért. Ismét jól védekeztek a hazaiak a meccs ezen periódusában, de a dobások nem akartak sikerülni, egészen Fábián kosaráig, amit Madár passzából szerzett. Erre a BKG is betalált Maizen révén. Ekkor Fábián Vargával játszott össze szépen és dobott kosarat. A veszprémi kispad reklamálásért kapott technikait, a BKG a büntetőt bedobta, a túloldalon viszont Szabó összehozott egy kettő plusz egy pontot érő akciót (26. perc: 39-52). Madár hármasával már csak tíz volt közte. Nagy Benedek szerzett labdát és dobott ziccert, míg egy támadással később testvére, Botond süllyesztett el egy hármast, majd két büntetőt. Ezzel ismét jelentős volt a vendégek előnye, pláne hogy továbbra sem sültek a hazai dobások. Maizen és Fábián jegyezték a negyed utolsó kosarait (30. perc: 44-61).
 
A záró etap Nshimba palánk alatti kosarával indult, majd Ratianit találta meg Szabó passza ziccer helyzetben. Nagy Botond faulttal együtt is betalált, majd Büki is hozzátett két pontot a különbséghez. Nagy Botond triplája után Alex Geddes időt kért (33. perc: 46-71). Ratiani centerezett szépen a megbeszélés után egyből, majd még egyszer, ezúttal még egy büntetőt is dobhatott, hiszen faultolták. Nagy Botond büntetői majd távoli duplája következett, a túloldalon pedig Szabó volt pontos a vonalról. Nagy Boton szintén nem hibázott (35. perc: 53-78). Büki hármasára Szabó két büntetője és triplája volt a válasz, de Maizen is betalált. Az utolós két percre a hazaiaknál a fiatal Lénárt Gergő is lehetőséget kapott. Az ő faultja után dobott be két újabb büntetőt Nagy Botond, amire Fábián duplája következett. Az utolsó percben már nem esett kosár egyik fél részéről sem (40. perc: 60-85).   
 
Nyilatkozat
 
Alex Geddes, a Veszprém vezetőedzője: ,,Ez egy remek teszt volt a számunkra. Korábban a closeout védekezésünk volt a legnagyobb gyengeségünk, ma ugyanakkor jók voltunk ebben. Sikerült azon szint alatt tartanunk őket, amit elterveztünk, hiszen öt kinti dobásuk sikerült csak a huszonháromból. Ez mindenképpen pozitív ránk nézve. A múlt hétvégi Budafok és Sopron elleni meccsek után mondtuk a srácoknak, hogy nem volt jó a védekezésünk, ám ők nem hittek nekünk, hiszen ellenfeleink kevés pontot dobtak. Most már láthatták, hogy igenis van, amikor olyan játékosok ellen játszanak, akik megfelelően választják ki a dobóhelyzeteket és jól passzolnak. Sokat kell tehát dolgoznunk. A felkészülési mérkőzéseknek egyértelműen az a legfőbb célja, hogy megszüntessük a hibáinkat. Azt gondolom, hogy összességében jól dolgoztunk ma ezen. A jövő héten szép kihívás vár ránk Cegléden, amely nagyon jó csapat, nyolc új játékossal, akiket kitűnően építenek be. Mostantól már rájuk készülünk. A kispadunktól egyértelműen több kell, meg kell találnunk a módját, hogy ők termelékenyebbek legyenek. A felkészülési időszakban mi saját magunk ellen játszunk, elsősorban magunknál akarunk jobbak lenni és nem az ellenfélnél. Úgy érzem szorosabb is lehetet volna ma a végeredmény, de ettől még pozitívan kell megítélnünk ezt a meccset és mennünk tovább előre. Sokkal jobbak voltunk, mint a Vasas ellen, de egyértelmű, hogy rengeteg munka vár még ránk.”
 
Fotók: archív (Ulrich Tamás – veszpremkosar.hu)

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  SMAFC 1860 Soproni Egyetem

2024. 05. 05.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink