Naptár

Betöltése

Veszprém – BKG 68-93

2022. November 26.
1 éve
Újabb bajnoki forduló és egyben újabb lehetőség várt a mai napon a Veszprém Kosárlabda Klub számára, hogy megtörje a rossz sorozatát, Ugyanakkor vendége, a BKG PRIMA Akadémia is azért érkezett, hogy kilábaljon egy hullámvölgyből. Kemény összecsapásra volt tehát kilátás.

Férfi kosárlabda, NB I/B Piros csoport, alapszakasz 11. forduló
Veszprém Kosárlabda Klub – BKG PRIMA Akadémia 68-93 (14-25, 21-21, 17-24, 16-23)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 230 néző
Játékvezetők: Józsa András Junior, Pécsi Zsolt és Tóth Kitti
 
Veszprém: Horváth 4, Varga, Szabó 16/12, Birkás 4, Orgona 12. Cserék: Kis 8, Kiss 5/3, Ráskai, Madár 10/6, Ratiani 9/3. Edző: Naményi Márk
 
BKG: Galambos 15, Nagy Be. 6/6, Nagy Bo. 22/12, Plézer 18/9, Lilaj 23/6. Cserék: Petrovics, Spiriev 3, Szeleczki, Halász 4, Kelenföldi 2. Edző: Dr. Nagy Ágoston
 
Részletes statisztika ezen a linken található, míg a mérkőzés itt nézhető meg újra.
 
 
Tudósítás
 
A hazaiaknál a kezdőként szerepet kapó Birkás négy pontjával indult a találkozó, ám a másik oldalon gyorsan felkerült nyolc pont a táblára. Ekkor Szabó is elkezdte a kosárszerzést. Galambos egy, Nagy Botond pedig két pontot szerzett ezután, majd Lilaj egy plusz kettőt (5. perc: 6-14). Orgona két jó büntetője, majd Kis ziccerével azonban zárkózott a Veszprém. Lilaj hármas volt erre a válasz, majd Galambos és Halász is betalált. Ekkor Naményi edző időt kért (8. perc: 10-21). Horváth középtávolija egyből tíz pont alá hozta volna a hazaiakat, de Lilaj újfent betalált. Ekkor Madár is feliratkozott a pontszerzők közé. Galambos jó büntetői zárták a negyedet (10. perc: 14-25).
 
Ratiani zsákolása a második felvonás első kosarát, majd Orgona tört be eredményesen. Erre Plézer hármasa volt a felelet. Ekkor Kiss is bedobott egy kintit a hazai oldalon. Nagy Botond gyors középtávolival válaszolt, de Madár erre elsüllyesztett egy triplát. Kelenföldi és Plézer erre négy pontot hozott össze egymás után, így érkezett a hazai időkérés (15. perc: 24-34). A megbeszélés után Szabó egyből szerzett három pontot, majd Orgona kettőt. Plézer erre dobott egy triplát. Madár gyönyörű középtávolija volt a válasz erre. Lilaj is jelentkezett újra két ponttal. Kis jó büntetői továbbra is közel tartották a hazaiakat, miközben csapata kijött egész pályán védekezni (18. perc: 33-39). Lilaj kettese egy kisebb pontcsendet tört meg a meccsen, majd egy támadással rá ismét ő volt eredményes a palánk alól. Orgona nagyot küzdve válaszolt, majd Kis blokkja kapott nagy ovációt a hazai publikumtól. Nagy Botond azonban a támadóidő lejártakor még bedobott egy hármast, amire már nem érkezett felelet (20. perc: 35-46).  
 

A harmadik tíz perc négy vendégponttal indult, ám Kis kettő plusz egy pontot érő játékával zárkózott a Veszprém. Ratiani blokkolta hiába Lilajt, a labda hozzá került vissza, és bedobta a ziccert. Madár ekkor bedobott egy hármast. Galambos és Plézer két-két pontjával igyekezett távolodni a BKG. Az előnyüket Nagy Botond toldotta meg kettővel. Ekkor Orgona is betalált (26. perc: 45-58). A hazaiak kaptak technikait reklamálásért, a megítélt büntetőt Nagy Botond értékesítette, majd az akcióból testvére Benedek dobott egy hármast, amivel tizenhétre nőtt a különbség. A veszprémi időkérés után egyből Szabó dobott egy triplát. Halász ziccere után Kis dobott be egy büntetőt, majd nem sokkal később Szabó egy újabb távolit. Galambos szerzett a palánk alól kosarat. Orgona kapott technikait reklamálásért, a büntetőt Nagy Botond dobta be, majd az akcióból egy hármast is (30. perc: 52-70).
 
A záró felvonás Ratiani ziccerével indult, szép labdát kapott Madártól. Majd Horváth remek megoldásával csökkent újabb két ponttal a különbség. A Veszprém remekül védekezett ebben az időszakban, ám elől nem sikerült pontokra váltani a kivédekezett akciókat. Nagy Botond törte meg a vendégek pontcsendjét közel három perc után. Ratiani pöcizte vissza Szabó kiperdülő dobását. Nagy Benedek hármasa érkezett rosszkor, majd Galambos is betalált. Kiss volt ekkor eredményes a hazaiaktól (36. perc: 60-77). Nagy Botond is betalált ekkor kintről, ám Ratiani is így tett. Lilaj szintén beszállt a hárompontosdobó „versenybe”. Plézer is csatlakozott, majd Galambos vitte ziccerig (38. perc: 63-88). Az utolsó percekre Ráskai Zoltán is lehetőséget kapott Naményi Márktól, miközben Szabó dobott egy triplát. Spiriev kettő plusz egy pontot érő játéka után Szabó szerzett egy duplát. A találkozó utolsó kosara Plézer nevéhez fűződött (40. perc: 68-93).
 
 
Nyilatkozatok
 
Naményi Márk, a Veszprém vezetőedzője: „Nem titok, hogy az elmúlt két hétben, amióta ez a csapat így együtt van, rengeteg munkát tettünk bele abban, hogy csapatként is összeálljunk. Valamiért ennek az eredménye még nem akar jönni. Viszont abban mindenki legyen száz százalékig biztos, hogy rengeteg munkát végzünk, nagyon sokat dolgozunk azért, hogy legyen eredmény, és nagyon-nagyon várjuk azt a pillanatot, amikor a szurkolóinkkal együtt egy meccs után örülhetünk a győzelemnek. Gratulálok a BKG csapatának, remek munkát végeztek ma. További sok sikert kívánok nekik.”
 
Dr. Nagy Ágoston, a BKG vezetőedzője: „Sikerült a védekezésünkön javítani két pontot. Sajnos a szerzett és eladott labdáink aránya mínuszban van. Ugyanakkor nagyon örülök annak, hogy majdnem mindenki elhitte a mérkőzés előtt, és közben úgy állt hozzá, hogy ennek a találkozónak élet-halál jelentősége van a mi szempontunkból is. Szeretnénk ugyanis jobb és biztosabb helyen lenni, mint ahol most tanyázunk az elmúlt mérkőzések hibái okán. Nehéz ellenfelet vertünk meg, akik véreznek néhány sebből, és ezeket jól használtuk ki. Szerencsére a koncentráltságunknak köszönhetően jobban dobtunk, pedig tudjuk, hogy a mezőny egyik legjobb hárompontosdobó csaptáról van szó, főleg hogy erősítettek ezzel a két fiúval.”
 
 
Fotók: Ulrich Tamás – veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink