Naptár

Betöltése

Veszprém - Budafok 83-67

2023. Augusztus 26.
8 hónapja
A hétvégén egy Győrben rendezett felkészülési tornán vesz részt csapatunk, amelynek első napján az osztályozós ellenfelünkkel, azaz a Budafokkal mérte össze tudását a Veszprém Kosárlabda Klub.
 
Budafok - Veszprém Kosárlabda Klub 67-83 (17-20, 16-27, 21-14, 13-22)
Felkészülési mérkőzés
Győr, Egyetemi Sportcsarnok
 
Budafok: Tursics 8/6, Varga 32/3, Szántó 12, Piukovics 7/3, Horváth. Cserék: Siklós 6, Ciarán 2, Tóth, Hajnal, Rózsahegyi. Edző: Károly Máté
 
Veszprém: Prodanovic 19/6, Birkás 3, Madár 6/6, Takács 18/6, Szabó 12/3. Cserék: Pungur, Ratiani 3/3, Fábián 8, Végh, Varga 14/9, Berdzenishvili, Szeifert. Edző: Alex Geddes
 
A mérkőzés ezen a linken nézhető meg újra.
 
Tudósítás
 
Takács szerezte meg a Veszprém első kosarát, ám a másik oldalon hat pont is érkezett. Jókor jött Varga triplája, ám újabb Budafok kosarak születtek, így elmentek hat ponttal (5. perc: 13-7). Varga újabb hármasával zárkózott a bakonyi együttes, majd ismét betalált kintről az új nyári igazolás, amivel egyenlített a Veszprém. Szabó középtávolija már a vezetést jelentette, így a Budafok időt kért (7. perc: 13-15). Ezt követően felváltva estek a kosarak. A negyed utolsó találata Madár hárompontosa volt (10. perc: 17-20).  
 
A második tíz percet Ratiani hármasa indította, majd Madár is eredményes volt kintről ismét, miközben remekül zárt a veszprémi védelem (13. perc: 17-28). A pár perces kosárcsendet végül a Budafok törte meg, majd még egyszer is betalált, így most Alex Geddes kért időt (15. perc: 21-28).  A megbeszélés után mindkét csapat dobott egy-egy duplát, majd Takács célzott jól távolról, Szabó pedig egy leindítás végén volt eredményes. A Budafok is dobott egy hármast, majd Birkás szerzett szép kosarat a már védjegyének mondható lefordulásból. Takács büntetőire és Szabó ziccerére végül válaszolt a Budafok (18. perc: 28-41). A félidő utolsó két percében tovább távolodott a Veszprém, köszönhetően hatékony védekezésének, valamint Takács, Szabó és Birkás pontjainak. Az utolsó másodpercekben Takács és Tursics hármasai váltották egymást (20. perc: 33-47).
 
A harmadik etap hat budafoki ponttal indult, így jött is a veszprémi időkérés (22. perc: 39-47). A veszprémi kosrácsendet Takács törte meg Szabó no-look passza után. Tursics válaszolt a másik oldalon. A Budafok büntetőkkel zárkózott tovább, egészen egy pontra feljőve (25. perc: 48-49). Fábián középtávolijával tudott újra eredményes lenni a Veszprém, sőt a nyáron igazolt center ezután újabb duplát szerzett. Szabó tempója után időt kért a Budafok (27. perc: 48-55). Varga egy, Prodanovic pedig három ponttal járult hozzá ahhoz, hogy ismét kétszámjegyű legyen a bakonyi előny. A Budafok ezután hat pontot szerzett válasz nélkül, így a negyed utolsó percének kezdetén időt kért a veszprémi kispad, ötpontos különbségnél. A negyedet Prodanovic duplája zárta (30. perc: 54-61).
 
Közel két percet kellett várni az első kosárig a zárónegyed kezdetén, ekkor Fábián talált be, majd Szabó süllyesztett el egy hármast. Időt is kért a Budakalász (33. perc: 54-66). A következő percekben a Budafok és a Veszprém is nyolc-nyolc pontot ért el, utóbbi Prodanovic és Fábián révén (36. perc: 62-74). Majd folytatódott Prodanovic jó szériája, a Veszprém szerb fiatalja hat pontot szerzett a budafokiak két pontja ellenében. Takács triplájával már tizennyolc volt közte bő két perccel a vége előtt. A meccs végéig már csak egy budafoki kosár született, így magabiztosan nyert a Veszprém (40. perc: 67-83).
 
A felkészülési torna folytatásaként holnap 17:30-tól játsszuk a döntőt a Győr - SMAFC meccs győztesével. Azt a találkozónkat is - a tervek-szerint - élőben közvetítjük majd a YouTube csatornánkon.
 
Nyilatkozatok
 
Alex Geddes, a Veszprém vezetőedzője: ,,Nagyon boldogok vagyunk, hogy megszereztük a győzelmet a Budafok ellen, egy jó meccset játszva. A felkészülési időszakban a pályán nyújtott teljesítmény sokkal fontosabb, mint az eredmény, és  srácok most sokkal jobbak voltak, mint a Vasas ellen. Úgy érzem jól haladunk a fiatal játékosokkal, egyre nagyobb potenciát mutatnak meg magukból. Ez különösen igaz volt ma Todor Prodanovicra és Takács Erikre, akik 19 és 18 pontot szereztek. Akit még szintén kiemelnék, az Fábián Szabolcs, aki 8 pontja mellett kiválóan védekezett. Ez azért is fontos, mivel a héten sokat dolgoztunk vele az elzárás-leválás elleni védekezésén. Varga Gergő kiválóan dobva gyűjtött 14 pontot. Talán ő volt az, akit az elmúlt napokban a leginkább kihívások elé állítottam, és kiválóan reagált ma minderre. Nagyon örülök ennek, ahogy annak is, amilyen vezetői készségeket mutatott Birkás, Madár és Szabó. Úgy gondolom, hogy egyre jobban összeáll ez a társaság a pályán és azon kívül egyaránt. Most várjuk, hogy ki lesz a holnapi ellenfelünk, akik ellen remélem, legalább olyan jó vagy inkább jobb teljesítményt nyújtunk majd, mint tettük a mai napon."   
 
Fotók: archív (Ulrich Tamás – veszpremkosar.hu)

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  SMAFC 1860 Soproni Egyetem

2024. 05. 05.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink