Naptár

Betöltése

  Veszprém - Győr 122:63

  2021. November 15.
  8 hónapja
  Folytatta szereplését a Veszprém Kosárlabda Klub a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupában, három nappal a sikeresen megvívott, MAFC elleni bajnokiját követően. Ellenfele az egymeccses párharcban legjobb tizenhat közé jutásért az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC csapata volt, amely az NBI/B Zöld csoportjában szerepel, és jelenleg négy-négyes mérleggel a tabella hetedik helyén áll.
   
  Férfi kosárlabda, Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa, 3. forduló
  Veszprém Kosárlabda Klub - Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 122:63 (30:14, 36:23, 32:10, 24:16)
  Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 90 néző
  Játékvezetők: Györfy Rúben, Kéri István, Gruber Nikolett Lilla
   
  Veszprém: Horváth 35/21, Madár 7, Tóth 22, Szabó 17/3, Glatz 10. Cserék: Gárdai 6/6, Dancsecs 8/6, Végh 5/3, Dukic 12/6. Edző: Martin Blaho
   
  Győr: Berneczei 8, Lógár 11/3, Veingartner 15/6, Kámán, Friedl 2. Cserék: Dani 5/3, Varga 2, Kabács 3/3, Janszky 4, Hágen 3, Garancz 10/9. Edző: Kertész Dániel
   
  Részletes statisztika ezen a linken található.
   

  Tudósítás
   
  Horváth hármasával indult a meccs, amire az ex-veszprémi Lógár válaszolt egy kettessel, majd valamivel később egy szintén egykori játékosunk, Veingartner is betalált (3. perc: 7:6). A hazaiak pontatlanul kezdték a találkozót, de a védekezésük kompenzálta azt. Szabó triplája a negyed közepén az ötpontos előnyt jelentette, amit Horváth saját labdaszerzéséből dobott könnyű kettese, majd Szabó ziccere villámgyorsan kilencre növelt. Jött is az időkérés a vendégektől (6. perc: 16:7). Horváth és Madár kosarai után tovább nőtt a különbség, ám a Győr visszaküzdötte magát hét pontra. Horváth három gyors hármasa zsinórban azonban jelentős előnyhöz juttatta a Veszprémet az első kisszünetre (10. perc: 30:14).
   
  A második negyed első felében tovább nőtt a távolság a két együttes között, Dukic, Tóth, Madár és főleg Horváth jóvoltából (15. perc: 48:30). A következő percekben a hazai alakulat tett azért, hogy húsz pont fölé menjen a különbség: Tóth, Szabó, Glatz és a beálló Végh is hozzátette a magát. Na meg Horváth, aki a félidőt hétből hét hárompontossal és huszonöt ponttal zárta (20. perc: 66:37).
   

  A második félidő Lógár kettesével, majd Végh hármasával indult, amely már a harmincpontos előnyt jelentette a hazaiaknak. Innentől pedig már ez volt az a szint, amit minimum próbált tartani a Veszprém. Ehhez Dukic járult hozzá egyből egy távolival, míg Szabó két jó büntetővel majd egy remek gólpasszal szerb csapattársának (25. perc: 80:44). A bakonyiak azonban nem lassítottak, remek labdajáratások végén szerzett kosarakkal örvendeztették meg a kilátogató drukkereket, vagy jó védekezésből szerzett labdákból dobtak könnyű kosarakat (30. perc: 98:47).
   
  Az utolsó tíz perc Gárdai hárompontosával indult, amelyet követően egy emberként ugrott fel mindenki a veszprémi kispadon. A Dukic-Madár-Tóth trió nagyon szép akciókat mutatott be, Horváth pedig szerzett labdákból növelte pontjai számát harminc fölé (34. perc: 107:53). A Veszprém alacsony szerkezetre váltott, Glatz volt a legmagasabb a pályán a hazaiaktól, miközben a Győr egészpályás letámadással próbálkozott. Két perccel a vége előtt Gárdai és Dancsecs triplája örvendeztette meg a társakat és a veszprémi publikumot. A hazai csapat a végső dudaszóig komolyan vette a találkozót, maximálisan megtisztelve az egy osztállyal lejjebb játszó ellenfelét és kiszolgálva a közönséget (40. perc: 122:63).
   

  Nyilatkozatok
   
  Martin Blaho, a Veszprém vezetőedzője: Örülök minden meccsnek és minden ellenfélnek, hiszen esély jelent számunkra, hogy öt az öt ellen játsszunk, amely nem adott mindig számunkra az edzéseken. Örülök, hogy mindenki játszhatott ma, és hogy két fiatal játékosunk megszerezte első pontjait a felnőtt csapatban. Élveztük a játékot. Szerencsére senki sem sérült meg, így folytathatjuk a felkészülést a következő bajnoki találkozónkra.
   
  Kertész Dániel, a Győr vezetőedzője: Szeretnék gratulálni az ellenfél csapatának, nyilván nem volt kérdés, hogy ki fogja megnyerni ezt a mai mérkőzést. Nem teljesen értem az MKOSZ részéről, hogyan alakulhatott a mai találkozó így, hiszen tegnap bajnoki meccsünk volt, így szinte egy junior csapattal jöttünk ide. Kíváncsi lennék, hogy miért alakult ez így. Ettől függetlenül nem lehet elvenni az érdemet a hazai együttestől. A játékosaimra pedig büszke vagyok, nagyon agresszívan játszottak. Nem ijedtek meg a többszörös válogatott játékosoktól tizenhat-tizenhét éves koruk ellenére, hanem becsülettel küzdöttek a meccs végéig. Sok sikert kívánok a Veszprém csapatának!
   

  Fotók: Fux Marcell – veszpremkosar.hu

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink