Naptár

Betöltése

Veszprém – Hódmezővásárhely 109-75

2023. November 29.
4 hónapja
A Veszprém Kosárlabda Klub idegenbeli, Pénzügyőr SE ellen aratott győzelme (73-90) után ezúttal hazai pályán szerette volna begyűjteni a két pontot, hogy tovább haladhasson felfelé a tabellán. A mai ellenfele a Vásárhelyi Kosársuli volt, aki közvetlenül mögötte áll az aktuális rangsorban, ám azonos mérleggel, azaz négy győzelemmel és hat vereséggel.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B Zöld csoport, alapszakasz 11. forduló
Veszprém Kosárlabda Klub – Vásárhelyi Kosársuli 109-75 (27-18, 21-22, 28-21, 33-23)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 150 néző
Játékvezetők: Hervay Tibor, Sentényi Barna és Magyari Viktor
 
Veszprém: Szabó 28/3, Madár 46/39, Varga 9/9, Prodanovic 7, Takács 2. Cserék: Scheff, Szeifert, Ráskai 3, Ratiani 9, Birkás 5. Edző: Alex Geddes
 
Hódmezővásárhely: Borbáth 13, Balogh 16/3, Bálint 23/12, Kelemen 13/3, Pinnyey 8. Cserék: Bősz 2, Filak, Kass, Knyur. Edző: Utasi Gábor
 
Részletes statisztika ezen a linken található, míg a mérkőzés itt nézhető meg újra.
 
 
Tudósítás
 
A vendégek Kelemen révén kezdték kosárral a meccset, de Madár egyből válaszolt egy triplával, ám Kelemen ismét betalált. Majd újabb vendégkosarak érkeztek, amire Szabó révén tudott válaszolni a Veszprém, sőt Prodanovicnak köszönhetően a vezetést is átvette, majd növelte azt (5. perc: 11-8). Birkás duplájára Bálint triplával válaszolt, ám Ratiani és Szabó pontjaival tovább távolodott a hazai csapat. Balogh kettő plusz egy pontot érő játékával igyekezett tartani a lépést a Vásárhely, de Birkás válaszolni tudott. Bálint középtávolijára Szabó jó büntetői jöttek, majd Varga talált be kintről. Fél perccel a negyed vége előtt Bősz dobott egy duplát, ugyanakkor a másik oldalon Ratiani faulttal együtt is vissza tudott tenni egy támadólepattanót, és a büntetője is pontos volt. A georgiai játékos végül blokkolta a vendégek kísérletét, ezzel őrizve a kilencpontos előnyt (10. perc: 27-18).
 
A második felvonás büntetőkkel indult mindkét oldalon, majd a hazaiaknál Varga süllyesztett el egy újabb hármast. Ezt követően az egyik oldalon Kelemen, a másikon Madár dobott be egy-egy triplát. Kelemen ezután egy duplát is szerzett, Madár viszont újabb hármassal jelentkezett. Kelemen egy jó büntetőjére Szabó egy trojkával válaszolt, majd Kelemen két büntetőt dobott be (15. perc: 41-28). A hazaiak időkérése után Szabó dobott be egy középtávolit, ám Bálint is így tett a másik térfélen. Borbáth büntetői után Szabó tört be eredményesen, ám Bálint ekkor kintről talált be. Válaszul Madár kettő plusz egy pontot érő játéka következett. Erre Balogh dobott egy triplát a hódmezővásárhelyiektől, sőt Pinnyey betörése után már tíz pont alá került a vendég együttes a félidő végére (20. perc: 48-40).
 
 
Ratiani szép kettesével kezdődött a harmadik etap, majd blokkolta Borbáthot, amiből elől Prodanovic dobott ziccert. időt is kértek a vendégek. Balogh kettesére Madár hármassal felelt, Borbáth viszont szépen vitte be ziccerig a vendégektől. Ezt követően azonban Madár két triplát is bevágott, így húsz pontra nőtt a hazai előny (26. perc: 64-44). Balogh büntetőit Szabó két pontja követte, majd Varga dobott be egy hármast. Pár támadással később Balogh zsákolt egyet, Bősz ziccerkísérletét viszont Varga blokkolta, az akcióból pedig Madár bevágta a nyolcadik trojkáját, egy támadással később pedig – Balogh kettese után - a kilencediket is. A negyed utolsó kosarát - Bálint palánk alatti duplája után - Szabó faulttal együtt szerzett duplája és jó büntetője jelentette (30. perc: 78-52).
 
Takács duplájával és Madár tizedik triplájával vette kezdetét az utolsó tíz perc, így már harminc pont fölé került a hazai előny. Ratiani zsákolásával és Madár újabb triplájával folytatódott a találkozó, amikor Borbáth is betalált a másik oldalon. Szabó egyből válaszolt, majd Prodanovic egy jó büntetője és Borbáth duplája következett. Ekkor Madár bedobta a tizenkettedik hármasát is. Időt kért a Vásárhelyi Kosársuli, ami után Borbáth három jó büntetője következett (35. perc: 94-59). Egy jó Kelemen büntető után Ratiani zsákolt, míg a másik oldalon Bálint dobott be egy hármast. Szabó faulttal együtt is betalált, majd a vonalról is jól célzott. Egy támadással később ismét a veszprémi csapatkapitány volt eredményes egy újabb betörés után., ezzel átlépték a hazaiak a száz dobott pontot. Pinnyey volt hatékony a túloldalon, miközben a hazaiaknál a fiatalok közül Ráskai és Scheff is lehetőséget kapott. Balogh duplája után előbbi be is talált, ráadásul faulttal együtt és a büntetője is jó volt. Bálint faulttal együtt bedobott egy hármast, majd a büntetőt is. Ekkor Madár - fél perccel a meccs vége előtt - bedobta a tizenharmadik hármasát is, majd még két büntetőt. A találkozó utolsó pontjait Bálint szerezte (40. perc: 109-75).
 
 
Nyilatkozatok
 
Alex Geddes, a Veszprém vezetőedzője: „Nagyszerű teljesítményt nyújtottunk. Jól támadtunk, jól alakítottuk ki a lehetőségeinket és remekül használtuk ki a helyzeteinket. Természetesen ki kell emelni két fenomenális egyéni teljesítményt, amelyet Madár Andrástól és Szabó Pétertől láthattunk, akik győzelemre vezették a csapatot. De azt is fontos elmondanom, hogy minden apróság, amit kértem a játékosoktól, azt megtették a találkozó nagy része során. Ennek is köszönhető volt a mai fantasztikus győzelem. Nagy gratuláció a srácoknak! Amit még elmondtam neki, hogy ilyenkor nemcsak örülni kell a sikernek, de emlékezni is kell arra, hogy mi minden kell egy ilyen győzelemhez. Ezt a teljesítményt kell tovább vinnünk a következő találkozóra, amelyet hívhatunk egy lokálderbinek, hiszen a székesfehérvári barátaink ellen fogjuk vívni.”
 
Utasi Gábor, a Hódmezővásárhely vezetőedzője: „Gratulálok először is a Veszprém csapatának, azon belül is főként Szabó Petinek és Madár Bandinak, mert amit ma műveltek velünk, az extra volt. Vannak ilyen napok, amikor az egyik játékosnak minden bemegy, hiába próbáltunk meg mindenféle védekezést. Ma ők ketten majdnem több pontot dobtak, mint nálunk az egész csapat. Ezért csak dicséret illeti őket. A csapatom küzdött az utolsó pillanatig, de ma ennyire futotta az erőnkből.”
 
 
Fotók: Ulrich Tamás – veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  SMAFC 1860 Soproni Egyetem

2024. 05. 05.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink