Naptár

Betöltése

Veszprém - MAFC 109:76

2020. December 19.
3 éve
Utolsó 2020-as mérkőzését játszotta december 19-én 17:00-tól a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém az NBI/B Piros csoportjában. Az ellenfele a budapesti MAFC volt. Előbbi együttes a tabella ötödik (hét győzelem, négy vereség), az utóbbi a tizenegyedik helyről (két nyert és öt vesztett meccs) várta az összecsapást.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 13. forduló:
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - MAFC 109:76 (31:19, 38:19, 25:21, 15:17)
Veszprém, Március 15. úti Sportcsarnok, zárt kapus mérkőzés

Veszprém: Szücs 12/6, Madár 19/15, Orgona 16/6, Szabó 27/15, Dukic 23. Cserék: Sipos, Birkás 6, Futó 2, Veingartner, Simon, Glatz, Gaál 4. Edző: Baksa Szabolcs
 
MAFC: Polgárdy 23/6, Csapai 10/3, Misek 5, Tóth 23/3, Komma 5. Cserék: Baráz, Pfandler 5, Vantal, Herló 5. Edző: Garai Péter
 
 
Tudósítás:
 
A feldobást a MAFC hozta el, ám Tóth dobása kimaradt, a túloldalon viszont Orgonáé nem. Majd Madár szerzett labdát, amiből Szücs volt eredményes. Polgárdy válaszolt végül a vendégek részéről. Ám a kétpontos különbség nem tartott sokáig, mivel Szabó passzából Dukic volt eredményes, faulttal együtt. A büntetőjét azonban kihagyta légiósunk. Tóth szerzett három pontot a MAFC részéről (3. perc: 6:4). Szabó szintén pontosan tüzelt a tripla vonalon kívülről, Polgárdy azonban ugyanennyi pontot szerzett egy kettő plusz egyes játékának köszönhetően. Madár egy-egyezett szépen és fejezte be jól az egyéni akcióját. A MAFC dobása nem esett a gyűrűbe, ellenben Szücs triplája, így Garai Péter időt kért vendégrészről (5. perc: 14:7). Szavainak meg is lett aza eredménye, hiszen Tóth szerzett kosarat a szabálytalanság ellenére, és még a büntetője is pontos volt. Szücs második hármasa, majd jó védekezése azonban továbbra is hétpontos előnyt eredményezett. Dukic növelte tovább a különbséget. Pfandler két, majd egy pontot jegyezhetett, amire Szabó duplája volt a válasz. Irányítónk ezután egy sportszerütlen faultot is kiharcolt, a két büntetőjét pedig bedobta, míg az akcióból Dukic oldotta meg a palánk alatti helyzetet. Erre Tóth hatodik és hetedik pontja volt a válasz. Majd Misek is feljegyezthetett magának egy sikeres duplát. A negyed utolós percében Madár szerzett még három pontot, erre Csapai válaszolt egy kettessel. Ám a zárszó Madáré volt, ismét egy tripla formájában (10. perc: 31:19).
 
A második etapot pontatlanul kezdték a csapatok, ezt Dukic szakította meg, ráadásul egy fault ellenében, és még a büntetőjét is bedobta. A MAFC továbbra sem szerzett pontot, nem úgy mint Birkás, aki villámgyors betörése után dobott kosarat. A védekezésünk továbbra is jól működött, elől pedig Dukic bizonyult tarthatatlannak két támadás során is (13. perc: 40:21). A vendégek mestere, Garai Péter ekkor megkapta a második technikai hibáját, így el kellett hagynia a kispadot. Orgona duplája és Szabó triplája révén tovább nőtt a távolság a két gárda között, amit egy vendég időkérés követett. Eredményes is volt a MAFC támadása Csapai révén, ám Birkás gyorsan válaszolt. Ismét fiatal hátvédünk, majd Tóth és Dukic dobásai voltak pontosak, nem úgy, mint Csapai büntetői. Polgárdy, Orgona és Tóth is növelte a pontjait (17. perc: 54:30). Orgona dobott egy nagy hárompontost, amire Polgárdy szintén egy tripla formájában válaszolt. Madár jelezte, hogy azért ez az ő műfaja, becsatlakozott a tüzijátékba. Polgárdy egy kettessel válaszolt. Madár eredményesen büntetőzött, így az előny nem csökkent a félidő utolsó percébe lépve. Kettős faultot fújtak a játékvezetők, amiből mi jöttünk ki jobban, hiszen Csapai mindkét büntetőjét kihagyta, Futó viszont pontos volt a vonalról. Csakúgy mint Madár, akár újabb hármassal jelentkezett, ezzel már tizenkilenc pontnál tartott. Polgárdy bedobta a büntetőit, Komma viszont csak az egyiket. A negyed utolós támadását mi hozhattuk, Szücs pedig jól tette vissza az általa megszerzett támadó lepattanót, ezzel harminc pont fölé tornázva az előnyünket (20. perc: 69:38). 
 
 
A mérkőzés második felét a vendég gárda kezdte, azonban az első támadásukat kivédekeztük. A túloldalon Dukic hozta helyzetbe Szabót, aki nem is hibázta azt el. Gyorsan érkezett a válasz ellenfelünktől egy közeli formájában, majd Szabó dobhatott egy büntetőt a megszerzett két ponton túl, amit értékesített is. Ismét jól védekeztünk, de a pont ezúttal elmaradt. Ezt Polgárdy használta ki, három ponttal csökentette csapata hátrányát. Ezt Szabó nem hagyta annyiban, egy triplával válaszolt. Misek próbálkozhatott két büntetővel, amiből egyet sikerült pontra váltania. Majd Csapait állította meg Szücs szabálytalanul, az ellenfél magasemebre egy büntetőjét értékesítette (25. perc 79:45). Szabó szép gólpassza és Dukic kosara volt a válasz a budepesti pontokra, ám Csapai egy triplát is elsüllyesztett. Dukic azonban továbbra is hatékony volt az ellenfél palánkja alatt. Szabó pedig egymás után bedobott két triplát is, így harminckilencpontos veszprémi előnynél kért időt a MAFC. Tóth jelentkezett egy hármassal, ám Szabó is pontos volt távolrtól. Csapai zsákolta vissza a lepattanót, majd Polgárdy is jegyzett egy duplát. Tóth büntetőből növelte pontjai számát, Dukic pedig egy ziccerből. Ezt követően már nem esett kosár a negyedben (30. perc: 94:59). 
 
Az utolsó játékrészt Tóth gólpassza és Pfandler kosara nyitotta, majd Orgona dobott be egy középtávolit. Madár szépen tört be, majd adott egy még szebb gólpasszt Orgonának. Erőcsatárunk folytatta sorozatát, ezúttal egy látványos blokk, majd egy ziccer formájában (33. perc: 100:61). Tóth két büntetőjéből az első ment be, ám a támadópattanó hozzá került vissza, és elsüllyeszett egy triplát. Szabó ugyanígy cselekedett a másik térfélen. Pontatlan akciók váltották egymást, majd Herló sikeres büntetői és Szücs kettese érkezett. Polgárdy szerzett kétszer egy pontot a vonalról. Herló faulttal együtt volt eredményes, és a büntője is jó volt. Gaál is megszerezte első kosarát, miután leszedett egy támadó lepattanót (37. perc: 107:72). Polgárdy továbbra is jól koncentrált a büntetővonalról. Jött egy kisebb pontcsend, amit Komma tört meg egy középtávolival. Gaál hasonlóan tett egy perccel a vége előtt. Az utolós támadást mi vezethettük, ám Simon hiába tört be szépen, a dobása leperdült a gyűrűről (40. perc: 109:76). 
 
 
Nyilatkozatok:
 
Baksa Szabolcs, a Veszprém vezetőedzője: Érdekes mérkőzést játszottunk. Már az első percekben volt egy incidens az ellenfél edzője és a játékvezetők között, ami után a MAFC szétesett. Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, és nem csak azért, mert győzni tudtunk ma, hanem azért is, mert a történtek után sem eresztettünk le, ugyanúgy pörögtünk tovább és a saját kosárlabdánkat játszotttuk. Gratulálok az ellenfelünknek is. Decemberben minden mérkőzésünket megnyertük, úgy érzem összeért a csapat. Boldog karácsonyt szeretnék kívánni mindenkinek!
 
Szabó Péter, a Veszprém irányítója: Gratulálok a csapatnak! Megérkeztünk. Vannak persze még hiányosságaink, de ez egy ilyen fiatal csapatnál természetes. Nagyon jól dobtunk ma, jó egyéni teljesítmények voltak, de mégis egy csapatként tudtunk győzni. Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!
 
Garai Péter, a MAFC vezetőedzője: Megérdemelten nyerte meg a mérkőzést a Veszprém, gratulálok nekik. Nagyon jól felkészültek a hiányosságainkból, sajnos jelenleg ennyit tudunk. Semmit nem vesz el az érdemükből a mai incidens. Nagyon jól dobtak, tényleg csak gratulálni tudok, és további sok sikert kívánok.
 

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink