Naptár

Betöltése

Veszprém - MAFC 85:82

2021. Április 07.
3 éve
A három győzelmig tartó párharc második negyeddöntőjét játszotta ma a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a MAFC ellenében NBI/B Piros csoportjának rájátszásában. Az első találkozót a fővárosiak nyerték hazai pályán 95:83 arányban múlt szombaton. A bakonyi együttes számára jó hír volt, hogy centerük, Nebojsa Dukic ismét játékra jelentkezett kisebb sérülése után, és a kezdőcsapatban kapott helyet.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B Piros csoport, rájátszás - negyeddöntő, 2. mérkőzés
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - MAFC 85:82 (16:20, 23:20, 21:16, 25:26)
Veszprém, Március 15. úti Sportcsarnok, zárt kapus mérkőzés
 
Veszprém: Szücs 2, Madár 29/9, Orgona 12/3, Szabó 13, Dukic 19/9. Cserék: Sipos 2, Futó 8. Edző: Baksa Szabolcs

MAFC: Lakits 2, Csapai 22, Tóth 25, Kovács 11, Komma. Cserék: Polgárdy 17, Pfandler 2, Misek, Bordács 3, Németh. Edző: Garai Péter
 
 
Tudósítás:
 
A mérkőzés Tóth majd Kovács egy-egy duplájával indult, amire nem sikerült a hazaiaknak válaszolniuk. Csapai viszont már hat, majd nyolc pontra növelte a MAFC előnyét két perc után. Ekkor a visszatérő Dukic megtörte a HOYA pontcsendjét. Nemsokkal később kihagyott két büntetőt a center, ám a fővárosiak pontatlan támadása után Szabó egy ziccerrel csökkentette a hazai hátrányt (4. perc: 4:8). Fiatal magasembereink hozták közelebb a csapatot, Orgona blokkja után Futó dobhatott ziccert. Csapai egy büntetőt dobott be, Szabó viszont kettőt jó pár akcióval később. Csapai, Madár, Lakits, majd ismét Csapai szerzett két-két pontot, ekkor Baksa Szabolcs időt kért (8. perc: 10:15). A megbeszélés után Dukic szép passzából Madár dobhatott ziccert, majd jól védekezett a csapat, amit Sipos hálált meg két ponttal. Ezután azonban Polgárdy és Kovács szerzett kétszer két egységet, de Madár is betalált egy betörés végén (10. perc: 16:20).
 
A második etap négy vendég ponttal indult, amire Dukictól és Madártól jött a válasz. Bordács egyszer talált csak be a vonalról, Madár viszont két egységet szerzett egy betörés végén. Majd még kettőt. Dukiccsal szabálytalankodtak a palánk alatt, aki két pontos dobásával átvette a vezetést (14. perc: 26:25). A vendégek azonban szereztek gyorsan négy pontot, majd szerb centerünk kettőt. Madár cselezte ki a rajta kint maradt budapesti centert, és dobott egy elegáns ziccert, ismét minimális előnyre téve szert. Tóth kosarára Orgona felelt, előbbi viszont faulttal együtt is bedobta ezután, és a büntetőt is értékesítette. Szücs viszont egyet sem a kettőből, viszont a túloldalon labdát szerzett egyből fiatal hátvédünk. Ekkor időt kértek a hazaiak (17. perc: 32:34). Csapai és Kovács négy ponjára Szabó ziccere volt a válasz, majd Futó mehetett büntetőzni. Fiatal centerünk mindkétszer pontosan célzott. Tóth ismét eredményes volt, ám Dukic is, ráaádsul a hárompontos vonalon kívülről. Az utolsó perc kezdetén már csak egy pont volt a MAFC előnye. Ekkor mindkét együttes hibázott támadásban, a fővárosiaknak azonban még maradt két másodpercük egy utolsó dobásra. A félpályás kísérlet viszontnem talált be (20. perc: 39:40).
 
 
A második félidő Orgona triplájával indult, amire Kovács válaszolt egy duplával. Ekkor Dukic dobott be egy középtávolit. Kovács ismét szerzett két egységet, majd Tóth még kettőt (23. perc: 44:46). Egy szép labdajáratás után Madár vihette ziccerig a labdát és egyenlített ki. Egy támadással később pedig egy távoli hármast szerzett hetes számú játékosunk, amit Csapai palánkalattija követett. Nemsokkal később Tóth kettese már ismét a vendégelőnyt jelentette. Futó duplájára Csapai válaszolt, majd Szabó mehetett büntetőzni. Csapatkapitányunk az egyik lehetőségét értékesítette, ezzel azonban kiegyenlített. Tóth szintén a vonalról próbálkozhatott, ő mindkétszer pontos volt. Szabó viszont a mezőnyből nem hibázott (18. perc: 54:54). Tóthot faultoltuk újra, aki ezúttal csak egyet dobott be. Szabó ziccerezett hamarosan, míg Polgárdy csak egy pontot szerzett, amivel egyenlített. Madár viszont hármat az utolsó perc kezdetén! Majd a kivédekezett akció végén a HOYA első számú pontfelelőse egy büntetőt is értékesített. Ismét jól védekeztünk így a negyed utolsó támadása a miénk volt, de nem tudtunk élni ezzel a lehetőséggel (30. perc: 60:56).
 
Az utolsó negyedet mi kezdhettük, és jól is csináltuk, hiszen Dukic szerzett egy hármast. Csapai csak egy büntetőt dobot be, Madár viszont egy triplát. Tóth mehetett a vonalra, de egyszer sem talált be. Szücs találta meg egy szép passzal Futót, aki bedobta a helyzetét. Ekkor időt kért Garai Péter, a vendégek mestere (32. perc: 68:59). Polgárdy tört be eredményesen, majd Dukiccsal szemben szabálytalankodtak. Ekkor a MAFC vezetőedzője technikait kapott reklamálásért. Madár bedobta az ezért megítélt büntetőt. Eladtuk a labdát, amivel Polgárdy a gyűrűig mehetett. Majd nehezebb helyzetben is szerzett két pontot, mi pedig lépéshibát követtünk el. Ezután Baksa Szabolcs kért időt, hiszen négy pontra feljöttek a fővárosiak. A MAFC akciója végén Tóth szerzett szép kosarat. Polgárdy két duplája már az egyenltést, majd a vendég vezetést jelentette. Legjobbkor jött tehát Orgona faulttal együtt bedobott kosara, majd pontos büntetője. Tóth visszavette az előnyt. Orgona viszont nem hagyta annyiba, ismét szerzett két pontot a palánk alól (36. perc: 74:73). Tóth újabb duplával jelentkezett, majd Csapai is visszatett egy támadólepattanót. Ekkor a Veszprém ismét időt kért, hárompontos hátránynál. Szücs egy duplával jelentkezett, majd faultolta Tóthot. Csak egy büntetője esett be. Orgona visszaszedve egy támadólepattanót, egyenlíteni tudott két perccel a vége előtt (38. perc 78:78). Jól védekeztünk, elől pedig Szabó szerzett kosarat. Orgona szabálytalankodott Polgárdy-val szemben, így kipontozodott, a vendégjátékos pedig bedobta mindkét lehetőségét és egalizált. Ezután mindkét fél hibázott egy támadást. Huszanhat másodperccel a vége előtt Dukic dobott egy hárompontost ezzel megszerezve a vezetést. Polgárdy ismét büntetőzhetett tizenhét szekundummal a végső dudaszó előtt. Egyszer sem hibázott. Aztán Madáron volt a sor a büntetővonalon, de ő sem vétetette el egyiket sem. Tizenhárom másodperc maradt és hárompontos Veszprém-előny. A labdát a MAFC hozhatta az egyenlítésért. Kétszer is próbálkozhattak kintről, de egyik kísérletük sem ment be, így a HOYA megszerezte a győzelmet és kiegyenlítette a párharcot (40. perc: 85:82). 
 
 
Nyilatkozatok:
 
Baksa Szabolcs, a Veszprém vezetőedzője: Tíz nap alatt három meccset játszottunk ugyanazzal a csapattal, folyamatosan elemezzük a mérkőzéseket. Ezáltal egyre jobban fel tudunk készülni az erősségeikből és a gyengeségeikből is. Nyílván egy Tóth Péter szintű játékossal nehéz mit kezdeni, ma is megmutatta a klasszisát. Hazai pályán mindig olyan energiatartalékokat mozgósítunk, amikről nem is tudjuk, hogy léteznek. Gratulálok a csapatomnak és az ellenfélnek is! Megyünk tovább, készülünk a szombatra.
 
Nebojsa Dukic, a Veszprém erőcsatár-centere: Nehéz hét van mögöttem, de most már készen állok, köszönhetően a profi csapatnak, akik segítettek a felépülésemben. Megmutattuk a küzdőszellemünket ezen a találkozón. Most pihennünk kell kicsit és tovább készülni a szombati mérkőzésre, ahol természetesen győzni szeretnénk.
 
Garai Péter, a MAFC vezetőedzője: Gratulálok a Veszprémnek a győzelemhez.
 
Részletes statisztika ezen a linken érhető el.
 
Fotók: Wolf Attila

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink