Naptár

Betöltése

Veszprém - MAFC 93:100

2021. Április 14.
2 éve
Az NBI/B Piros csoportjának rájátszásában már csak egy negyeddöntő nyitott, a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém és a MAFC csatája. A három győzelemig tartó párharcot 2:1 arányban a fővárosiak vezetik. Ám most ismét Veszprémben léptek parkettre a felek, és a hazaiak újra teljes kerettel vághattak neki a létfontosságú mérkőzésnek, hogy kiharcolják a mindent eldöntő, ötödik meccset. A fővárosiaktól ellenben ismét hiányzott az egyik meghatározó játékosuk Lakits András, aki még a második találkozón sérült meg.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B Piros csoport, rájátszás - negyeddöntő, 4. mérkőzés
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - MAFC 93:100 (21:33, 19:26, 33:20, 20:21)
Veszprém, Március 15. úti Sportcsarnok, zárt kapus mérkőzés
 
Veszprém: Szücs 4, Madár 21/6, Orgona 17, Szabó 22/9, Dukic 24/9. Cserék: Sipos 5, Futó, Glatz. Edző: Baksa Szabolcs

MAFC: Pfandler 12/6, Csapai 8, Misek 19/6, Tóth 22/12, Kovács 15. Cserék: Polgárdy 8/6, Bordács 10/3, Biber 6. Edző: Garai Péter
 
 
Tudósítás:
 
A feldobást a MAFC hozta el, majd minkét csapat rontott dobással kezdett. A pontok sorát Szabó nyitotta, egyből hárommal. Egy támadással később Orgona növelte kettővel az előnyt. Kovács szépített a palánk alól, ám Szabó újabb triplával jelentkezett. Csapai szákolt erre válaszként (3. perc: 8:4). Tóth szerzett labdát és dobott belőle egy ziccert. Ezt Szabó nem hagyhatta annyiban, és faulttal együtt is kosarat szerzett, igaz a büntetője kimaradt. Tóth válasza a hárompontos vonalon kívülről érkezett. Ezután Madár és Szücs is megszerezte első kosarát, egy-egy dupla formájában, akárcsak Pfandler a túloldalon. Misek triplája pedig már a vendégek egyenlítését jelentette, a plusz egy büntetője pedig a vezetését. De ez nem tartott sokáig Orgona kosarának köszönhetően. Misek azonban ismét faulttal együtt szerzett pontokat, ezúttal kettőt, és a plusz egy dobása is a helyére került. Újabb rossz veszprémi támadás következett, majd ismét Misektől jött egy kettő plusz egyes játék. A HOYA továbbra sem talált be, Csapai viszont visszapöcizett egy labdát. Ekkor Baksa Szabolcs időt kért (8. perc: 16:23). A megbeszélés után kimaradt Dukic dobása, Kovács viszont Sipos szabálytalansága ellenére is kosarat szerzett és a büntetője is beesett a gyűrűbe. Ezzel tízpontosra nőtt a budapestiek előnye, ám Madár gyorsan elkezdte a zárkózást egy duplával. Bordács állhatott aztán a vonalra, és egyszer jól is célzott. Polgárdy dobott ziccert, majd Dukic is Madár passzából. Polgárdy erre egy hárompontost is elsüllyesztett. Sipos egy pontot szerzett a vonalról, Tóth viszont kettőt az első negyedet záró dudaszó pillanatában (10. perc: 21:34).
 
A második etap Dukic centerezésével indult, majd nemsokkal rá Tóth dobott egy hármast a másik oldalon. Ezt újabb hazai időkérés követte. Kovács dobott be két büntetőt, majd Dukic tette ugyanezt (13. perc 25:39). Tóth újabb triplát szerzett, majd még egyet, ezzel már húsz ponttal vezettek a vendégek. Tóth újabb távoli dobásba állt bele, és az is bement, igaz „csak” kettőt ért. Dukic törte meg egy kettessel a MAFC 8:0-s rohanását. Misek büntetői azonban tovább növelték a különbséget. Sipos válaszolt egy szép betörésből. Madár állhatott a vonalra, és mindkét dobása jó volt, majd futtából is betalált. Misek is jól célzott, ráadásul kintről, majd Csapai faulttal együtt is kosarat szerzett a palánk alól. A büntetője kimaradt. Dukic szintén szabálytalanság ellenére szerzett két pontot, majd még egyet a vonalról. Tóth egy-egyezett sikeresen Sipossal szemben és szerzett egy duplát. Szabó szerzett szemfüles módon labdát, miután szabálytalankodtak vele szemben, a büntetőit pedig bedobta. Pfandler két ponttal válaszolt erre. Madár betörése volt sikeres a félidő utolsó percének kezdetén. Misek hasonló módon szerzett két egységet az ellenakcióból. Madár dobása kimaradt az utolsó másodpercekben, így közel húszpontos különbséggel zárult a félidő (20. perc: 40:59).
 

Orgona nyitotta a harmadik negyedet egy szép palánkalatti játékkal, majd Dukic hintett be egy hármast. Kovács szerzett erre egy kétpontost, míg Orgona egy egységet a vonalról. Bordács szedett le egy támadólepattanót, majd faulttal együtt is bedobta, a büntetőjét azonban nem. Madár is büntetőzhetett, háromból háromszor volt pontos. Majd labdát szerzett Tóth ellenében, és dobott egy ziccert. Tóth egy kettessel javította iménti hibáját (23. perc: 51:65). Szücs dobott egy duplát, Szabó pedig egy triplát. Ezzel már tíz pont alá csökkent a különbség. Bordács tette vissza saját támadólepattanóját, Szabó viszont faulttal együtt is betalált. A büntetője is a helyére került (25. perc: 59:67). Biber szerzett erre egy kettest, majd Misek egy hármast. Erre Dukic is bevert egy triplát. Bordács újabb kosarat szerzett két pontért, akárcsak Szabó a másik oldalon, majd Orgona pöcizte vissza Dukic dobását. Nagy játékot mutattak be a hazaiak, aminek a végén Szabó passzából Orgona volt eredményes a festékből. Bordács egy hármassal válaszolt, majd Biber dobott be két büntetőt. Madár passza találta meg Dukicot, aki bedobta a ziccerét. A negyed utolsó támadását végül a MAFC hozhatta. A dobásuk viszont kimaradt, a lepattanóval pedig Madár iramodott meg, majd dobott egy hárompontost nagyon messziről (30. perc: 73:79).
 
Ismét Orgona szerezte a negyed első két pontját, majd Biber volt eredményes. Szabó megverte Csapait és bedobta a ziccert. Dukic pedig egy triplát süllyesztett el ismét. Kovács egy duplával reagált (32. perc: 80:83). Ekkor labdát szereztünk, Sipos pedig két pontot. Polgárdy bedobta a kinti helyzetét. Szabó mehetett büntetőzni, de nem talált be egyszer sem. Dukic tette vissza a helyére Madár dobását, ezzel már csak két pont volt a távolság a felek között. Pfandler triplája és Csapai duplája növelte ezt. Ekkor Baksa Szabolcs időt kért (36. perc: 84:91). Orgona talált be az egyeztetés után, ám Pfandler is, ráadásul a hárompontos vonalon kívülről. Utóbbi ezután egy palánkalatti kosarat is szerzett. Ezzel újra tíz pont volt a MAFC előnye (38. perc: 86:96). Bő egy perccel a vége előtt Szabó passzából Orgona szerzett szép kosarat, majd labdát szereztünk, Szabó pedig abból egy duplát. Bő fél perc volt hátra, amikor Csapai technikait kapott hatpontos fővárosi előnynél, Madár egy dobása viszont kimaradt. Kovács is mehetett büntetőzni, és mindkétszer pontos volt. A Veszprém időt kért nyolcpontos hátránynál, amikor is harminckét másodperc volt hátra. Madár ekkor szerzett egy hármast, a HOYA pedig ismét faultolt, méghozzá a beálló Glatz révén. Újra Kovács állt a vonalra, és most sem hibázott. A Veszprém kosarat már nem tudott szerezni, a MAFC pedig lepörgette az órát és továbbjutott az elődöntőbe. A bakonyi együttest az 5-8. helyért fog játszani a folytatásban (40. perc: 93:100). 
 
 
Nyilatkozatok:
 
Baksa Szabolcs, a Veszprém vezetőedzője: Gratulálok a MAFC-nak. Öt meccset játszottunk zsinórban, amiből négyet ők nyertek. Sok sikert kívánok nekik a playoffban. Az első félidőben az ellenfelünk nyomás nélkül, felszabadultan játszott, minket pedig összenyomott az, hogy sokszor túlságosan akartunk. Amit a szezon elején ígértem, hogy egy olyan csapatot fogok építeni ebből a gárdából, amelyik igenis győzni akar és küzd az utolsó percig, az sikerült. A mai mérkőzés ékes példája volt ennek. Sajnos elkövettünk néhány kritikus hibát, de ilyen ez a sport. Szeretném egytől egyig, minden játékosomnak megköszönni a hozzáállását, valamint köszönöm a támogatást a kollégáimnak. Elsősorban Starhon Katinak és Csorvási Leventének. Ez egy szívrepesztő pillanat, hiszen habár senki nem várta ezt el tőlünk, mi mégis éremért szerettünk volna játszani. Négy mérkőzés van hátra, ahol mindent megteszünk. Padlón vagyunk, de megpróbálunk felállni. Remélem, hogy a szurkolóknak a képernyőn keresztül is sikerült jó pillanatokat okoznunk.
 
Szabó Péter, a Veszprém irányítója: Sajnos az első félidőben húszpontos hátrányba kerültünk. Sok eladott labdánk volt ebben a periódusban, de mégis mindent beleadtunk és az utolsó percig küzdöttünk. Gratulálok a MAFC-nak a továbbjutáshoz. Nagyon büszke vagyok a csapatunkra.
 
Garai Péter, a MAFC vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak a győzelmhez.
 
Részletes statisztika ezen a linken érhető el.
 
Fotók: Fux Marcell - veszpremkosar.hu
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink