Naptár

Betöltése

Veszprém - Nagykőrös 100:87

2021. Január 09.
3 éve
Első hazai mérkőzését játszotta a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a 2021-es évben, ellenfelünk a Nagykőrösi Sólymok KE volt, január 9-én, 17:00-tól.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 15. forduló:
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - Nagykőrösi Sólymok KE  100:87 (25:29, 25:12, 30:19, 20:27)
Veszprém, Március 15. úti Sportcsarnok, zárt kapus mérkőzés

Veszprém: Szücs 15/12, Madár 17/15, Orgona 15/3, Szabó 16/6, Dukic 31/3. Cserék: Sipos, Birkás 6/6, Glatz, Gaál. Edző: Baksa Szabolcs
 
Nagykőrös: Bartos 11, Fehér 18/6, Lakosa 20/6, Kovács 18/3, Mácsai 8. Cserék:  Kapulya 3/3, Molnár 9/6, Mester, Szrapkó. Edző: Lakosa Zsolt
 
 
Tudósítás:
 
A találkozó első támadását mi hozhattuk, és Dukic szépen centerezett a játék végén. A túloldalon Bartos válaszolt. Két eredménytelen akció után ismét Dukic dolgozott jól a palánk alatt, majd Lakosa triplája volt pontos. Fehér szép betörése után Szabó cselekedett hasonlóan, ugyanakkor Mácsai középtávolija is a kosárban landolt. (4. perc: 6:9). Habár Madár triplája kimaradt, Dukic megszerezte és a helyére is tette azt, ám Fehér is betalált újfent. Lakosa büntetői növelték tovább a vendégelőnyt, de Szabó ismét háromra csökkentette azt. Lakosa megint pontos volt a büntetővonalról, majd Molnár is a hárompontos vonalon kívülről. Ekkor Baksa Szabolcs időt kért. (6. perc: 10:18). Madár első kosarával, természetesen egy triplával, be is köszönt a megbeszélés után, ám Molnár kettő plusz egyes játéka gyorsan jött válaszként. Szücs is betalált kintről, Fehér pedig a büntetőit dobta be. Dukicot nem tudták megfékezni a palánk alatt, és a jó védekezésünk után Szabó is dobott egy hármast. Újabb jó védekezés és újabb tripla következett, ezúttal Dukic talált be. Lakosa Zsolt időt kért ekkor, hiszen a Veszprém átvette a vezetést nagyon rövid idő alatt (9. perc: 24:23). Kovács mindkét büntetője a helyére került, Szücsnél viszont csak a második. Lakosa triplájának köszönhetően a negyed utolsó percében hárompontos előnyre tett szert a Nagykőrős. Szücs eladta a labdát és elkövetett egy sportszerűtlen hibát is. Lakosa az egyik büntetőjét bedobta. A másik oldalon Madár büntetője kimaradt, viszont a labda ismét hozzánk került. Kosarat azonban már nem sikerült szereznünk (10. perc: 25:29).
 
Szücs triplája nyitotta a második etapot, amire Kovács kettese volt a válasz. Majd Szücs egy gólpasszt jegyezhetett, méghozzá Dukic felé, aki a másik palánknál labdát szerzett. Szabó tripláját is visszapöcizte szerb légiósunk, így az előny már nálunk volt (13. perc: 32:31). Szücs tovább folytatta remek negyedét, ezúttal egy szép betörést láthattunk tőle, majd egy gólpasszt Dukicnak. A védekezésünk remekül működött, újra hozzánk került a labda, Orgona pedig a helyére tette Szücs kimaradt hármasát. A vendégek triplakisérlete kimaradt, nem úgy mint Orgonáé, ezzel már tíz ponttal vezettünk (15. perc 41:31). Lakosa törte meg a nagykőrösiek pontcsendjét. Madár a vonalról csak az egyiket dobta be, Dukic viszont mindkettőt nemsokkal később. Kovács fejezte be eredményesen egyéni akcióját egy labdaszerzés után (18. perc: 44:35). Szabó szépen tálalt Dukic elé, Orgona pedig jól védekezett. Dukiccsal szemben szabálytalankodtak, a büntetői közül pedig az egyik bement. Fehér szép betörése volt erre a válasz. Mácsai és Szabó kettesei váltották egymást az utolsó percben. Kovács pár másodperccel a félidő vége előtt még betalált. Lakosa ekkor hátráltatta a Veszprém alapvonali bedobását, amiért technikait kapott. Az ezért járó egy büntetőt Madár bedobta. Maradt másfél másodpercünk, ami egy bő félpályás dobásra volt elég, ám Birkás kísérlete elkerülte a gyűrűt (20. perc: 50:41).
 
 
A második félidő Szabó triplájával indult, amire Mácsai válaszolt, ám Orgona, Molnár és Dukic is betalált (22. perc: 57:46). Madár és Dukic elzárás-leválás játékából légiósunk dobott egy ziccert, majd elegánsan begyűjtött egy lepattanót és dobott egy újabb duplát Szabó szép passzából. Bartos kettő plusz egyes játéka növelte a vendégek pontjait, amihez Lakosa hárommal járult még hozzá. Madár ezt nem hagyhatta szó nélkül, gyorsan bedobott egy triplát ő is (25. perc: 64:52). Majd még egyet. Lakosa egy duplával válaszolt. Orgona tört be szépen, hátul pedig jól védekeztünk, míg Szücs elsüllyesztette harmadik tripláját. Kovács dobott egy duplát, Szücs pedig egy újabb hármast. Fehér ziccere érkezett a vendégek részéről (29. perc: 75:58). Orgona középtávolijára nem jött válasz elsőre, csak egy támadással később Bartostól. A negyed utolsó másodpercében Madár dobot egy távoli hármast, talpra ugrasztva a kispadon ülő társait és húszpontosra növelve a különbséget (30. perc: 80:60). 
 
Az utolsó tíz perc Dukic huszonkilenc és harmincadik pontjaival kezdődött, majd Orgona szerzett egy kettest. Majd még egyet, visszatéve saját kihagyott ziccerét. Jól védekeztünk hátul, majd a Dukic-Madár-Szabó trió fejezte be látványosan a leindítást, utóbbi faulttal együtt talált be. Birkás a hárompontos vonalon kívülről szerzte meg első kosarát. Kovács egy büntetővel zárta le a hazaiak 12:0-s rohamát (34 perc: 92:61). Ezt követően öt nagykőrösi pont következett, miközben egyre több fiatalunk került a pályára. Szabó az egyik büntetőjét értékesítette, majd átadta helyét Siposnak. Lakosa szintén csak egyszer talált be a vonalról. Mácsai szerzett egy duplát, Lakosa pedig a csapattechnikaiért járó büntetőt dobta be. Bartos két büntetőjével húsz pont alá csökkent a veszprémi előny (37. perc: 93:74). Kovács ziccerére sem sikerült válaszolnunk, Fehér pedig pedig mindkét büntetőjét bedobta. A hazai pontcsendet Birkás újabb hármasa törte meg. Kakulya szintén dobott egy triplát a másik oldalon. Dukic szerzett egy büntetőt az utolsó perc kezdetén, Fehér pedig egy hármast. A pályára visszatérő Madár jelezte, hogy ez azért az ő műfaja, egyben megszerezve a HOYA századik pontját is. Ám az utolós szó Fehéré lett, aki dobott még egy triplát, ezzel tizenháromra csökkentve csapata hátrányát a végére (40. perc: 100:87).
 
 
Nyilatkozatok:
 
Baksa Szabolcs, a Veszprém vezetőedzője: Az első negyedben még érződött a lábakban a szerdai mérkőzés, kicsit lassan indítottunk mind védekezésben, mind támadásban. Ezután komoly energiákat tudtunk mozgósítani elsősorban védekezésben, majd pedig támadásban is összeálltunk. A harmadik negyed végére el is dőlt a mérkőzés. Igyekeztem lehetőséget adni a fiataloknak, ezt van aki meghálálta, van aki nem. Legközelebb Pécsre utazunk, sok időnk lesz felkészülni belőlük. Gratulálok a Nagykőrösnek, és további sok sikert kívánok nekik a bajnokságban.
 
Szücs Péter, a Veszprém irányítója: A védekezés volt az a faktor, amivel ki tudtuk őket mozdítani a komfortzónájukból. Szépen felépített támadásokat vezettünk. Kontroll alatt tartottuk a mérkőzést az első perctől a negyvenedikig. Örülök a győzelemnek, a Nagykőrösnek pedig további sok sikert kívánok.
 
Lakosa Zsolt, a Nagykőrös vezetőedzője: A célunk ezen a találkozón az volt, hogy valahogy feledtessük a múltkori katasztrófális vereséget. Azt mondtam a csapatomnak, hogy fogják fel úgy a meccset, mint egy jó edzést. Sok hiányzónk van. A célunk az volt, hogy közelebb kerüljünk a régi önmagunkhoz. Ez véleményem szerint sikerült is. Hízelgő számunkra ez az eredmény, volt közte sokkal több is, úgy zárkóztunk fel ennyire. A Veszprém jobban játszott ma, gratulálok nekik és további sok sikert!
 
Részletes statisztika ezen a linken érhető el.

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink