Naptár

Betöltése

Veszprém – Nagykőrös 98:78

2022. Február 04.
2 éve
A Veszprém Kosárlabda Klub az NBI/B Piros csoportjában egymás után másodszor lépett hazai pályán parkettre, ugyanis a múlt szombatra tervezett, Jászberény elleni idegenbeli rangadó elhalasztásra került a hazai együttes koronavírus érintettsége miatt. Így adódott pár plusz napja Lukajic mester legénységnek arra, hogy regenerálódjon a kemény január után és felkészüljön a Nagykőrösi Sólymok KE fogadására. Ráadásul ezekben a napokban egy új játékost is igazoltak a bakonyiak Stefan Glogovac személyében. A bosnyák magasember a mai mérkőzésen debütált piros-szürke mezben, amire nagy szükség is volt, ugyanis Tóth Norbert kisebb könyéksérülés miatt kihagyni kényszerült ezt a meccset.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 19. forduló
Veszprém Kosárlabda Klub – Nagykőrösi Sólymok KE 98:78 (29:18, 13:18, 24:19, 31:23)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 150 néző
Játékvezetők: Kovács Nimród János, Reisz Péter és Kéri István
 
Veszprém: Füzi 22/6, Dancsecs 15/3, Glogovac 16, Szabó 16/3, Glatz 20/15. Cserék: Horváth 3, Szeifert, Birkás 4, Osztoics 2. Edző: Zeljko Lukajic
 
Nagykőrös: Molnár B. 12, Mester 12/6, Lakosa 4, Timkó 15, Mácsai 15. Cserék: Kukulya, Kónya, Rozs, Molnár M. 12/9, Fehér 6/3, Jókai, Kocsis 2. Edző: Kovács Sándor
 
Részletes statisztika ezen a linken található, míg a mérkőzés itt nézhető meg újra. 
 
 

Tudósítás
 
Hárompontosokkal indult a mérkőzés, a vendégek részéről, hiszen Mester kétszer, míg a hazaiaktól Szabó egyszer talált be kintről, majd Füzi is felrakott két pontot a táblára. A Veszprém új szerzeménye, Stefan Glogovac első kosarával már eggyel vezetett a bakonyi csapat, amit követően felváltva estek a kosarak. Ekkor jött Glatz gyors öt pontja, amit megfejelt Dancsecs még egy triplával, és máris időt kért a Nagykőrös mestere, Kovács Sándor (17. perc: 17:10). A megbeszélés után a Veszprém még jobban védekezett, amiből Glogovac gyorsan öt ponton szerzett, ezzel tíz pont fölé növelve a különbséget. A negyed hátralévő részében a piros-szürkék tartani tudták a kétszámjegyű előnyüket jó védekezésüknek, Füzi triplájának és Birkás dudaszó pillanatában dobott ziccerének köszönhetően (10. perc: 29:18).
 
A második etapot a Nagykőrös kezdte jobban, fel is zárkózott hét, majd hat pontra, miközben a Veszprém támadójátéka akadozott. A tizennegyedik percig kellett várni az első hazai mezőnykosárra ebben a negyedben, amely Szabó szép középtávolija volt, ám a vendég gárda így is tovább közelített. A beálló Osztoics szép passzal találta meg Birkást, amivel öt lett közte (15. perc: 34:29). A szoros állás láttán a vendégszurkolók még hangosabb bíztatták övéiket, de igaz volt ez a hazai drukkerek is, remek volt a hangulat. Eközben a kimaradt nagykőrösi lehetőségeket pontokkal büntette Horváth és Füzi, majd Glatz duplájával már ismét tíz pont volt az előny. De a Nagykőrös nem hagyta magát, és a félidő utolsó percében visszajöttek hat pontra (20. perc: 42:36).
 

A harmadik negyed nagy csatával indult, ám a játékrész közepéig a Nagykőrös hat pontja ellenében a Veszprém tizenhármat szerzett, köszönhetően Dancsecs, Horváth és Glatz kosarainak (25. perc: 55:42). A vendégek Molnár révén próbáltak volna közeledni, ám ekkor a csapat élére állt Glatz, és két triplájával megnyugtató eredményre tett szert a hazai gárda. A mezőny másik harminchármas játékosa, Mácsai igyekezett tartani a lépést kollégájával, akihez Mester egy triplával csatlakozott. Ugyanakkor a negyed utolsó perceiben Füzi és Glogovac is pontokat tudott szerezni a vonalról (30. perc: 67:55).
 
Lakosa kosarával indult az utolsó tíz perc, amelynek kezdetén a veszprémieknek nehezen sikerült a gyűrűbe találniuk egészen Szabó szép betöréséig. A hazaiak helyzetét nehezítette, hogy szűk hét perccel a vége előtt kipontozódott a kezdő magasember Glogovac, így alacsonyabb szerkezetre váltott a Veszprém. Füzi kettese továbbra is tíz pont fölött tartotta az előnyt. Majd Osztoics pillanatai következtek, előbb szépen védekezett Timkóval szemben, majd két pontot tett hozzá a közöshöz. Molnár válaszolt (35. perc: 75:64). Dancsecs négy ponttal ragadta magához a kezdeményezést, ám Fehér betalált kintről, miközben a vendégek egészpályás letámadással próbálták meg megzavarni a hazaiakt és labdát szerezni. A védekezésüknek legtöbbször végül fault lett a vége, a veszprémiek pedig pontosan céloztak a vonalról, így tovább nőtt az előnyük (38. perc: 87:72). Majd ekkor sor került a meccs legszebb jelenetére, amikor is Dancsecs alley-oop átadását Füzi zsákolta be. A következő támadásban szinte ugyanez a jelent ismétlődött meg, csak ezúttal Szabó volt a feladó, majd Füzi egy hárompontost is bedobott, így húsz pontos győzelmet aratott a Veszprém (40. perc: 98:78).
 

Nyilatkozatok
 
Zeljko Lukajic, a Veszprém vezetőedzője: Elégedett lehetek ma este, hiszen a fiatal játékosaink, Osztoics Milán és Birkás András remekül játszottak, védekezésben és támadásban egyaránt. Velük kettővel több bevethető játékosom van. Összességében jól védekeztünk, az pedig, hogy több hibát is vétettünk, normálisnak mondható. Úgy érzem, hogy edzésről edzésre egyre jobb a csapat. Most már a következő találkozóra kell koncentrálnunk, ezt pedig elfelejtenünk, miután kielemeztük a jó és a rossz dolgokat. De ismétlem, elégedett vagyok ma.
 
Glatz Soma, a Veszprém bedobója: Nagyon örülök a győzelemnek, és úgy érzem, hogy jó játékkal részese voltam a sikernek. Nagy várakozással voltam az új centerünk, Stefan Glogovac debütálásához, úgy érzem nagyon jó társunk lesz a jövőben. Nagyon fontos volt, hogy a meccs bizonyos pontjain a csapatból valaki mindig fel tudott lépni és tudta húzni a szekeret! A csapat erejét is jelzi, hogy az egyik kulcsjátékosunk, Tóth Norbi - akinek innen is jobbulást kívánunk, és nagyon várjuk vissza - hiányában is nagyon eredményesek tudtunk lenni! Ha ez a csapat teljes létszámban ki tud állni és úgy játszunk, mint most, akkor bármire képesek lehetünk ebben a bajnokságban! Ma is jó érzés volt a veszprémi csapat tagjának lenni! Pécsen folytatjuk!
 
Kovács Sándor, a Nagykőrös vezetőedzője: Először is gratulálok a Veszprémnek, megérdemelten győztek. Teljesen más csapattal találkoztunk, mint az ősszel, más stílusú játékot játszottak, nehéz is volt ellenük felkészülni. Sajnos a dobásaink ponttalanok voltak, a hárompontosokat huszonöt, a büntetőket pedig hatvan százalékkal dobtuk. Ezen a szinten ez nem megengedhető, és vereség lesz a vége. A mérkőzés folyamán többféle formációt is kipróbáltunk, igyekeztük megtalálni, hogy mi lehet az ellenszer a Veszprémre. A tizenkétpontos hátrányt azonban nem sikerült ledolgoznunk. A végén lehet, hogy tudtuk volna egy kicsit kozmetikázni az eredményt, de inkább új dolgokat próbáltunk ki és azoknak is adtam lehetőséget, akik kevesebbet játszanak, így tovább nyílt az olló. További sok sikert kívánok a Veszprémnek.
 

Fotók: Fux Marcell – veszpremkosar.hu
 

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink