Naptár

Betöltése

Veszprém - NKA 79:70

2021. Május 08.
2 éve
Elérkezett a szezon utolsó mérkőzése a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapata számára május 8-án, 17 órai kezdettel. A bakonyi gárda az NKA Pécs csapatával játszott visszavágót odahaza, immáron szurkolói előtt, a hetedik hely megszerzésének reményében. Az első meccsen a baranyaiak hárompontos győzelmet arattak (85:82), így a HOYA-nak legalább négy ponttal kellett diadalmaskodnia.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, rájátszás, 7-8. helyért, 2. mérkőzés:
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - NKA Pécs 79:70 (20:17, 24:20, 20:10, 15:23)
Veszprém, Március 15. úti Sportcsarnok, 50 néző
 
Veszprém: Szücs 2, Madár 22/9, Orgona 11, Szabó 18/6, Dukic 13/3. Cserék: Sipos, Birkás 2, Futó 10, Glatz 1.  Edző: Baksa Szabolcs
 
NKA Pécs: Fülöp 8, Kocsis 4, Benke 6, Rosic 15/9, Gáspár 13/6. Cserék: Kollár 4, Váits 13/3, Molnár 5/3, Herger 2. Edző: Ivica Mavrenski
 
 
Tudósítás:
 
Jól kezdte a meccset a HOYA, hiszen miután elhozták a feldobást, Szücs faulttal együtt szerzett kosarat, igaz a büntetője kimaradt.  Remekül védekeztek a hazaiak több támadáson keresztül, elől pedig Szabó szép betörése hozott újabb két pontot. A harmadik perc végén, Benke révén az NKA is betalált, de Orgona gyorsan válaszolt egy kettő plusz egyes játékkal (3. perc: 7:2). Dukic hiába blokkolt szépen, elől nem dobtunk ebből kosarat, ugyanakkor Rosic elsüllyesztett egy triplát. Fülöp kettese már az egyenlítést jelentette a vendégeknek. Ekkor Dukic támadásban is jeleskedett egy szép középtávolival, ám Gáspárnak volt rá válasza. Sőt, utóbbi egy hármast is bedobott, viszont Szabó gyorsan annulálta azt. Kocsis és Rosic duplái után Baksa Szabolcs időt kért (7. perc: 12:16). Egy-egy rossz támadás után Madár középtávolija közelítette a Veszprémet. Ezután Váits dobott be egyből egy büntetőt, Birkás pedig kettőből kettőt. Majd Madár is a vonalra állhatott, és egyszer sem hibázott. Ezzel ismét a hazaiaknál volt az előny. Pár másodperccel a negyed vége előtt Dukic játszotta meg szépen Orgonát, aki bedobta a helyzetét (10. perc: 20:17).
 
A második etap Váits duplájával kezdődött, ám Madár magasabb fokozatra kapcsolt, és egymás után bevert két hárompontost. Időt is kért Ivica Mavrenski, hiszen hirtelen hétpontos hátrányba került csapata. Herger, majd Molnár duplája közelebb hozta a pécsieket, ám ekkor Dukic is szerzett egy triplát. Gáspár válaszolt ugyanebben a műfajban. Sipos szerzett labdát és indította Szabót, aki bedobta a ziccerét (14. perc: 31:26). Sipos ezután kiosztott egy újabb gólpasszt, ezúttal Orgona volt a címzett. Majd egy jó védekezés után Madár hosszú passza találta meg Szabót, aki újabb két pontot tett bele a közösbe. Ismét eredményesen védekeztünk, Madár pedig egy ponttal növelte az előnyt, amely így pont kétszámjegyű lett (16. perc: 36:26). Ismét egy szép gólpasszt láthattak a nézők a HOYA-tól, ezúttal Szabó találta meg Dukicot. Időt is kért az NKA. Váits állhatott a vonalra, és mindkétszer jól célzott. Majd Madár és Dukic mutattak be egy oktatófilmbe illő elzárás-leválás játékot, utóbbi szerzett belőle két pontot. Váits ezúttal mezőnyből talált be, két egységet szerezve. Ezután a bakonyiak időt kértek. Ismét egy szép gólpassz következett a Veszprémnél, Madártól Futónak. Ekkor azonban két gyors pécsi dupla érkezett egymás után Fülöp és Kollár révén, majd Váits szerzett egy triplát. Az utolsó perc kezdetén így már csak öt ponttal vezetett a HOYA. Egy-egy pontatlan támadás után Futó találta meg szépen Dukicot a palánk alatt, hátul pedig jól zárt össze a Veszprém, így több kosár már nem születetett (20. perc: 44:37).
 

A második félidő kezdetén Szabó alakította ki magának szépen a helyzetét és dobta be a távoli duplát. A túloldalon Váits mehetett büntetőzni, de csak egyszer talált be. Mindkét csapat elkapkodott több támadást is. Ezt a szakaszt Váits palánkalatti ziccere zárta le, ám Madár egyből dobott rá egy hármast. Majd egy szép akció végén, Dukic passzából Szabó dobott egy kettest. Ezzel tíz pont fölé nőtt a HOYA előnye (24. perc: 51:40). Dukiccsal szemben szabálytalankodtak, aki mindkét büntetőjét bedobta. Kocsis egy duplával válaszolt. Több rossz akció után Molnár hármasa törte meg a pontcsendet, amire Orgona egy szép betörés végén válaszolt. Majd Szabó mehetett a vonalra, és nem is hibázott. Egy remek védekezés után egy szintén remek támadást mutattunk be, Orgona tette fel az i-re a pontot egy ziccerrel. Időt kértek erre a pécsiek (28. perc: 59:45). A megbeszélés után Dukic szerelt szépen, majd Szabó dobott be egy hármast. Benke betörése két pontot hozott a vendégeknek. A negyed utolsó másodperceiben Sipos játszotta meg Futót, aki szépen centerezett és szerzett még két egységet (30. perc: 64:47).
 
Az utolsó tíz perc Rosic ziccerével indult, amire Futó válaszolt gyorsan Szabó passzából. Majd egy újabb szép akciót mutattak be a hazaiak, aminek végén Futót faultolták. A fiatal center mindkét büntetőjét bedobta. Rosic is mehetett a vonalra, ő sem hibázott, sőt egy triplát is bedobott aztán. Madár nagyot harcolva szerzett két pontot a betörése végén (34. perc: 70:54). Néhány támadással később Rosic újabb hárompontost dobott be. Madár pedig ismét egy újabb betörése végén volt eredményes. Majd háromszor büntetőzhetett is egy sportszerűtlen fault és a vendégek vezetőedzőjének technikaija miatt. Mindegyik dobása a helyére került. Futó egy palánkalatti kosárral növelte tovább a távolságot a két együttes között, elérve a húszpontnyi különbséget (36. perc: 77:57). Ezután a Mavrenski mester megkapta a második technikaiját is, így kiállították. Madár bedobta az ezért járó egy büntetőt. Rosic kettőből kettőt értékesített, majd kiosztott egy gólpasszt Fülöpnek. Ezután Gáspár talált be faulttal együtt, és a büntetője is a helyére került. Ekkor egészpályás letámadással próbálkoztak a vendégek, aminek meglett az eredménye, hiszen egy 2:11-es szériát produkáltak, ezzel izgalmassá téve a hetedik hely sorsát az utolsó perc kezdetére. Időt is kért Baksa Szabolcs, aki visszaküldte a pályára kezdőcsapatát (39. perc: 79:70). Dukic majd Gáspár triplakísérlete is kimaradt, majd egy rossz veszprémi passz után, tizenöt másodperccel a vége előtt és kilenc pontos hátránynál az NKA Pécs jöhetett. A figurájuk azonban nem jött be, nem tudtak gyors kosarat szerezni, a HOYA pedig lepörgette az órát. Győzelmével a veszprémi fiúk megszerezték az NBI/B Piros csoportjának hetedik helyét, amihez a helyszínre kilátogató drukkerek hosszas vastapssal gratuláltak (40. perc: 79:70).
 
 
Nyilatkozatok:
 
Baksa Szabolcs, a Veszprém vezetőedzője: Gratulálok a fiúknak ehhez a győzelemhez, ahhoz, hogy a szériát megnyertük, hogy győzelemmel búcsúztunk a szezontól, és hogy hazai pályán, habár kisebb fiaskókkal is, de nagyon erősnek számítottunk. Nem izgultam a mérkőzés előtt. Ezzel nem a Rátgéber Akadémia képességeit becsültem le, hiszen nagyon jó csapat az övék, de tudtam, hogy ezen az utolsó mérkőzésen, mivel ez az utolsó fellépése ennek a gárdának ebben a formában, mindenki bele fog adni apait-anyait. Domináns teljesítményt nyújtottunk. Fáradtak voltunk, voltak hibák, de a szívünk vitt minket előre. Örülök, hogy volt közönség, hiszen ez a csapat megérdemli a tapsot, még ha csak így a szezon legvégén is.
 
Madár András, a Veszprém irányító-bedobója: Talán ez az egyik, ha nem a legboldogabb pillanatom ebben a szezonban. Nagyon örülök a győzelemnek. Szerettük volna jól befejezni az idényt és megszerezni a hetedik helyet, ami végül sikerült is. Gratulálok az egész csapatnak!
 
Ivica Mavrenski, az NKA Pécs vezetőedzője: Véget ért a szezon. Gratulálok a Veszprémnek!
 
Részletes statisztika ezen a linken érhető el.
 
Fotók: Fux Marcell – veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink