Naptár

Betöltése

Veszprém - Nyíregyháza 74:93

2020. Október 31.
3 éve
Második hazai mérkőzését játszotta a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a bajnokságban, október 31-én, 17:00-tól, a HÜBNER-Nyíregyháza BS ellenfeleként.

Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 6. forduló:
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - HÜBNER-Nyíregyháza BS 74:93 (18:26, 22:23, 17:20, 17:24)
Veszprém, Március 15. úti Sportcsarnok, 130 néző.

Veszprém: Szücs 7/6, Madár 13/3, Orgona 10, Szabó 12/3, Dukic 20/6. Cserék: Birkás 10, Futó 2, Glatz. Edző: Baksa Szabolcs

Nyíregyháza: Ubilla 17/6, Vasko 7/6, Szobi 8/3, Tóth 8, Mohácsi 14/3. Cserék: Mokánszki 4, Bus 12, Végső, Bazsó 21/18, Gerőcs, Kuttor 2. Edző: Siska János
 
 
Tudósítás:
 
A feldobást a vendég csapat tudta elhozni, de az első akciót sikeresen megakadályoztuk. Sajnos a túloldalon nekünk sem sikerült pontot szerezni, amit a Nyíregyháza légiósa, Ubilla egy betöréssel bosszúlt meg. Az első találatunkat Dukic jegyezhette, büntetőből, majd egy szerzett labda után ismét egy büntetőt értékesített. Erre Tóth duplája volt a válasz, majd mindkét oldalon egy-egy tripla következett. Előbb Madártól, majd Ubillától. A két csapat fej-fej mellett haladt, amikor Dukic lepattanózott jól, majd Szabó passzából Orgona szerzett egy palánkalattit. Egy jó nyíregyházi akció végén újabb tripla következett, ám nem tudtunk erre válaszolni, a támadóidőnk lejárt. Mohácsi jó betörésére ékrezett a válasz Birkástól, majd Tóth is jegyezhetett egy küzéptávolit. Gyors támadásokat vezetett mindkét gárda, de ebből a vendégek jöttek ki jobban. Hétpontos hátránynál Baksa Szabolcs időt kért (8. perc 13:20). A megbeszélésről visszatérve Birkás tudott egy duplát szerezni. Válasz nem érkezett, Madár labdaszerzése után Szabó tört be, majd dobhatott még egy büntetőt is. Nem remegett meg a keze, a labda a gyűrűben landolt. A túloldalon Mohácsi szerzett egy hármast. A mi támadásunk nem járt sikerrel, amit Bazsó bosszúlt meg egy negyed végi kintivel (10. perc 18:26).
 
A második negyedet jobban kezdtük, Dukic tudott egy gyors duplát szerezni, majd egy hosszú támadás után Bazsó növelte hárommal az előnyüket. A mi támadásunk nem járt sikerrel, de a másik aztán labdát tudtunk szerezni. Orgona ellen ítéltek támadóhibát, így ismét nem sikerült pontokra váltani az akciót. Egy sikeres vendég büntető után Orgona harcolt nagyot a palánk alatt, aminek köszönhetően egy duplát is tudott szerezni, majd Dukic labdaszerzéséből Madár volt hatékony. Siska János kért időt, ami után Szobi talált a gyűrűbe. Erre Szücstől érkezett a válasz egy tripla formájában (15. perc 27:37). Egy újabb kinti érkezett, ismét Bazsótól, majd Birkás két büntetőjével volt eredményes. Ezután gyors kosarakat szerzett mindkét csapat, sorra sikerrel fejezték be a támadásokat, így a különbség nem változott. Szabó két büntetőjével kerültünk közelebb az egyenlítéshez. Siska János időkérése után Mohácsival szembeni megmozdulásunkat ítélte szabálytalannak a játékvezető, a kosár érvényes és a plusz egy büntetőt is bedobta. A negyed végén még Szücs triplázott, így végül kilencpontos hátránnyal vonulhattunk a félidőre (20. perc 40:49).
 
 
A mérkőzés második felét a vendégek nyitották, amire Birkás válaszolt. Ubilla tört be, miközben szabálytalankodtak vele szemben. A két ponton felül még egy büntetőt is bedobott. A túloldalon Dukic kinti próbálkozása volt eredményes. Ezt követően mindkét oldalon egy-egy sikertelen támadást jegyezhettek a csapatok. Ezt Dukic duplája törte meg, majd Futó blokkolt, így ismét mi támadhattunk. Szabó próbálkozott kintről, de a labda a gyűrű szélén landolt. Birkás jó védekezése után Madár dobhatott két büntetőt, mindkettőt sikerrel. Továbbra sem engedtünk a kemény védekezésből, ismét miénk lett a labda. Dukic szerzett újabb két pontot, így a negyed felénél a hátrányunk már csak három pont volt (25. perc 51:54). Újabb pont nélküli támadást vittek végig a vendégek, majd Szabó triplája után az eredményjelző döntetlent mutatott 54:54-nél. Ekkor a vendégcsapat vezetőedzője időt kért. Habár pontot nem tudtak szerezni, a mi támadóidőnk lejárt, és Futó megmozdulását ítélte sportszerűtlennek a játékvezető. A két megítélt büntetőt Mohácsi bedobta, majd Bus szerezte meg a labdát, aki nem hibázott az akció végén. Újabb támadást rontottunk, amit a Nyíregyháza megbosszult. Erre Dukic válaszolt egy triplával. Vaskó dobhatott két büntetőt, ezekből egy talált a gyűrűbe. Egy labdaszerzést követően ráadásul egy hármast is jegyezhetett. Itt Baksa Szabolcs kért időt. A negyed végén még Mohácsi jegyezhetett egy triplát (30. perc 57:69).
 
Az utolsó játékrészt a vendégek kezdték jobban, Mohácsi előbb egy duplával, majd egy büntetővel tért vissza a pályára. Erre Szabó válaszolt egy sikeres kintivel. A túloldalon szintén egy hármas következett, ezúttal Bazsótól. A másik palánknál Madár mutatott be egy szép egyéni megoldást, sikerrel. Baksa Szabolcs időkérése után sem tudtunk feljavulni támadásbanm sorra elrotntottuk a próbálkozásainkat. Dukic törte meg a pontcsendünket két sikeres büntetőjével. A válasz Vaskótól érkezett egy tripla formájában, majd a túloldalon Orgona szerzett egy palánkalattit. Madár sportszerűtlennek ítélt megmozdulása után újabb öt ponttal növelte az előnyét a Nyíregyháza. Előbb két büntetővel, majd egy triplával. Ezután a védelmünkben javulást láthattunk, két vendégtámadás is meghiúsult, amire mi pontokkal tudtunk felelni. A következő akciónál Birkás elérte az ötödik személyi hibáját, így nem folytathatta a találkozót. Glatz szerzett labdát, de lépéshiba miatt elvették tőle. Szücs hibája után Kuttor dobhatott két büntetőt, mindkettőt sikerrel. Orgona palánkalattija volt erre a válasz. Mohánszki szintén elérte az ötödik hibáját, így ő sem folytathatta a találkozót. A mérkőzés végén Szabó két büntetője állított a be a végeredményt, a találkozó vendéggyőzelemmel zárult (40. perc 74:93).
 
 
Nyilatkozatok:
 
Baksa Szabolcs, a Veszprém vezetőedzője: Gratulálok a Nyíregyházának, valamint a saját csapatomnak is. Megmutatták, hogy miért a favoritjai ennek a bajnokságnak. A harmadik negyed elején visszajöttünk a mérkőzésbe, viszont ezután a dobószázalékukra nem volt válaszunk. Azt mondtam a srácaimnak, hogy ha jobb százalékkal dobunk, akkor megnyerhetjök a mérkőzést. Ez nem így történt. Sajnálom a vereséget, de menni kell tovább. Úgy gondolom, hogy ha Sitku Ernő látná a volt csapatát, nagyon büszke lenne rájuk.
 
Birkás András, a Veszprém irányítója: Nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Az első félidőben egyértelműen jobbak voltak, majd a harmadikban vissza tudtunk jönni a meccsbe. Itt időt kértek, és ezt követően olyan dobószázalékot mutattak, amire nem volt válaszunk.
 
Siska János, a Nyíregyháza vezetőedzője: Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, és hogy a Veszprém készül belőlünk. Gratulálok a csapatomnak, betartották, amit az öltözőben beszéltünk. Sok sikert kivánok a Veszprémnek a továbbiakban! Szeretném megköszönni, hogy ilyen sok szurkoló kilátogatott a mérkőzésre!
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink