Naptár

Betöltése

  Veszprém – Óbuda 92:79

  2021. December 10.
  8 hónapja
  A Veszprém Kosárlabda Klub az előző fordulóban fájó vereséget szenvedett az NKA Pécs otthonában, ezzel leszorulva az alapszakasz „dobogójáról”, visszaesve az ötödik helyre a tabellán. Ez már önmagában egy extra motivációt jelenthetett Martin Blaho játékosainak, ám volt még néhány fontos tényező, amely miatt hatványozottan meg akarhatták nyerni a fiúk a hazai meccset. Ez volt ugyanis a naptári év utolsó Veszprémben megrendezésre kerülő találkozója, és ami még ennél is jelentősebb volt, a lelátón megannyi egykori játékos és edző foglalt helyet a sportág helyi 70 éves történelméből.
   
  Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 12. forduló
  Veszprém Kosárlabda Klub – Óbudai Kaszások 92:79 (16:20, 31:22, 23:17, 22:20)
  Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 340 néző
  Játékvezetők: Györfy Rúben, Reisz Péter és Téczely Roland Balázs
   
  Veszprém: Madár 9/6, Dancsecs 11/3, Szabó 17/12, Dukic 24/12, Glatz 4. Cserék: Horváth 5/3, Tóth 20, Birkás 2. Edző: Martin Blaho
   
  Óbuda: Fekete 8/3, Kalassai 5/3, Czura 15/3, Czirbus 14/3, Boinitzer 20/6. Cserék: Mészáros 12/6, Bencsik 2, Vas-Teplán 3, Vígh. Edző: Armaghani Saeed
   
  Részletes statisztika ezen a linken található, míg a mérkőzés itt nézhető meg újra.
   

  Tudósítás
   
  Dukic jó büntetői majd támadólepattanóból visszatett duplája indította a meccset. Válaszként az egykori Veszprém-játékos, Czirbus kettő plusz egyes játéka érkezett. Majd jött pár pontatlan támadás a hazaiak részéről, és időt kellett kérnie Blaho mesternek, hiszen hátrányba került a csapata (4. perc: 4:9). A bakonyiak játéka azonban továbbra sem akart összeállni, Czirbus viszont egy triplát is elsüllyesztett, majd példáját társa, Czura követte. Dukic szintén egy hármassal zárta le a piros-szürkék pontcsendjét, aztán Horváth robogott végig a pályán egészen ziccerig. Azonban ismét megakadt a veszprémi gépezet, nem mentek be a kinti dobások, a Kaszások pedig elléptek kilenc ponttal (7. perc: 9:18). A negyed hátralevő perceiben aztán Szabó és Madár vezetésével zárkózott a Veszprém, így bizakodva várhatták a folytatást (10. perc: 16:20).
   
  A második etapban úgy tűnt egy fokozattal feljebb kapcsolt a bakonyi együttes. Fokozatosan csökkentette a hátrányát, majd Szabó a támadás utolsó másodpercében bedobott hármasával már átvette a vezetést a hazai gárda, a szurkolók legnagyobb örömére. Sőt Tóth még két ponttal megtoldotta az előnyt. Ekkor időt kért Saeed mester. (14. perc: 30:27). Tóth pillanatai folytatódtak, zsinórban hat pontot termelt még a magasember, vagy támadólepattanóból, vagy társai remek passzai után (a félidő végére 13 pont és 12 lepattanó volt a neve mellett). Birkás sikeres betörése már csak egy utolsó indok volt az újabb óbudai időkéréshez (16. perc: 38:29). Boinitzer hármasa azonban jelezte, van még tartalék a vendégekben, majd újabb kosarakkal tartotta versenyben csapatát, amire a fiatal veszprémiek, Glatz és Dancsecs válaszoltak. A nagyszünetre ötpontos hazai előnynél vonultak a csapatok (20. perc: 47:42).
   

  A harmadik tíz percet mindkét fél rosszul kezdte, ám Tóth kosara, majd parádés gólpassza Dukicnak, feledtette Czirbus zsákolását a másik oldalon. Majd jött egy jó veszprémi védekezés, amelyet Madár és Dukic összejátéka koronázott meg kettő plusz egy ponttal (25. perc: 55:47). Mészáros hármasa jókor jött a Kaszásoknak. De Tóth és Dukic öt pontot jegyzett gyorsan. Fekete azonban továbbra is jelezte, harcolni jöttek, és egy kettő plusz egyes játékkal reagált. A negyed végéhez közeledve Tóth elérte a huszadik pontját is, ezzel tíz ponttal vezette a csapata.  Szabó hármasa tovább növelte a különbséget, a vendégek duplája ellenére (30. perc: 70:59).   
   
  Az utolsó játékrészt Dukic triplája nyitotta, ám ezután csak az Óbuda szerzett kosarat, ezért időt kért a Veszprém (33. perc: 73:63). A piros-szürkék azonban továbbra sem tudtak a gyűrűbe találni, egészen Szabó hárompontosáig. Majd Madár is jegyzett egy triplát, miközben Czirbus próbálta vállára venni csapatát. Szabó hasonlóképpen állt a dolgokhoz, aminek jeleként bedobta negyedik hármasát. Ám az Óbuda közben visszakapaszkodott tíz pont alá, így időt kértek a hazaiak (37. perc: 82:74). A megbeszélés után tovább apadt a veszprémi előny, miután Boinitzer triplája betalált. Már-már kezdhettek izgulni a hazai nézők, amikor szűk másfél perccel a vége előtt Dancsecs elsüllyesztett egy kintit (39. perc: 85:77).  Majd még egyet! Így az utolsó percbe lépve már tizenegy volt közte. Ekkor kijött egészpályás letámadásra az Óbuda, ám csak faultig jutottak. A Veszprém végül megérdemelt győzelmet aratott díszvendégei és remek hangulatot teremtő közönsége előtt (40. perc: 92:79).  
   
   

  Nyilatkozatok
   
  Martin Blaho, a Veszprém vezetőedzője: Először is szeretném kifejezni nagyrabecsülésemet az Óbuda felé. Nagy energiával játszottak, mindent kitettek a pályára és a végsőkig harcoltak a győzelemért. Minden tiszteletem az övék. Nagyon jól védték a festéket, így nehéz helyzetbe kerültük a gyűrű alatt. Keményen kellett küzdenünk, kipasszoltuk a labdát, amiből sok tiszta dobóhelyzetünk lett, ám ma nem dobtunk jó százalékkal. Összességében fontos győzelmet szereztünk ma.
   
  Armaghani Saeed, az Óbuda vezetőedzője: Gratulálok a hazai csapatnak! Nagyon jó együttest rakott össze idén is a Veszprém. Mi pedig egy olyan gárdával érkeztünk, amely sok változáson ment keresztül. Próbáljuk megtalálni önmagunkat, és azt gondolom, hogy ehhez képest jó meccset játszottunk. Sok sikert kívánok a Veszprémnek minden területen. Én is egy kicsit része voltam ennek a munkának, és örülök, hogy ilyen jól összeállt.   
   
   
   

  Fotók: Fux Marcell – veszpremkosar.hu
   

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink