Naptár

Betöltése

Veszprém - Pápa 103:99

2022. Január 19.
2 éve
Folytatta szereplését a Veszprém Kosárlabda Klub a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupában, négy nappal a sikeresen megvívott, Salgótarján elleni, idegenbeli bajnokiját követően. Ellenfele az egymeccses, Veszprémben rendezett és legjobb nyolc közé jutásért vívott párharcban az a Conoil Pápa KC volt, amellyel a bajnokságban pont 2021 utolsó meccsét játszotta a piros-szürke együttes. Akkor idegenben Szabó Péterék nyertek, és ezúttal is a győzelem volt a cél számukra. A piros-szürkék dolgát ugyanakkor nehezítette, hogy Dancsecs András kénytelen volt kihagyni a találkozót.
 
Férfi kosárlabda, Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa, 4. forduló
Veszprém Kosárlabda Klub – Conoil Pápa KC 103:99 (14:25, 26:19, 31:31, 32:24)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 110 néző
Játékvezetők: Török Róbert, Esztergályos Róbert és Földesi Ádám
 
Veszprém: Horváth 19/9, Füzi 12/6, Szabó 33/21, Glatz 6, Osztoics 6. Cserék: Tóth 16, Szeifert 8/6, Birkás 3. Edző: Zeljko Lukajic
 
Pápa: Erdei 12/6, Koma 19/3, Sonyák 28/9, Varga 15/3, Németh 7. Cserék: Horváth 7/3, Hódi 11/9, Litner. Edző: Dr. Vajda Balázs
 
Részletes statisztika ezen a linken található.
 

Tudósítás
 
A Veszprém kezdte a találkozót, amelynek kezdőjében kapott helyett a fiatal center, Osztoics Milán. Az első kosarat ugyanakkor a Pápa szerezte, és a kiskülönbségű előnyét a későbbiekben is tartotta. A hazaiaktól Szabó kezdett öt ponttal, majd a többiek is csatlakoztak hozzá. Ám a pápaiaktól Sónyák és Varga egyaránt hét-hét ponttal indította a találkozót, így szűk másfél perccel a negyed vége előtt hatpontos hátránynál kért időt Lukajic mester (9. perc: 14:20). Ez a különbség azonban Sonyák büntetőivel már tízre nőtt. A Veszprém külső dobásai továbbra sem mentek be, így nehéz helyzetbe került a piros-szürke csapat a negyed végére (10. perc: 14:25).
 
A második etap kezdetén, Szabó és Füzi kosarainak, na meg Birkás küzdőszellemének köszönhetően elkezdett zárkózni a Veszprém, és gyorsan feljöttek hat pontra. Jött is a vendég időkérés (13. perc: 24:30). Ám a Birkás vezette agresszív védekezés folytatódott, és fiatal hátvédünk kosarat is szerzett. De ezután magára talált a Pápa és Koma elsüllyesztett egy triplát is, amire Szeifert ugyancsak három egységgel válaszolt. A vendégek azonban továbbra is küzdöttek, érezvén, hogy van keresnivalójuk és esélyük a továbbjutásra. Sonyák és Erdei révén ismét hétpontos előnyt alakítottak ki, amikor a pályára visszatérő Osztoics megszerezte első kosarát (18. perc: 37:42). Birkás és Szeifert nem ismert elveszett labdát, keményen küzdöttek a felzárkózásért elől és hátul egyaránt, amit Horváth hálált meg nekik egy jó középtávolival (20. perc: 40:44).
 

A második félidő egyből egy Szabó triplával indult, ám Varga is bedobott egy kintit, Erdei pedig szintén így tett. Szabó ekkor egy betörésből volt eredményes, igyekezve „lőtávolon” belül tartani csapatát. Erdei azonban továbbra is pontosan tüzelt, ezzel kilenc pontra növelve a vendégelőnyt (24. perc: 47:56). Szabó, majd Tóth kosaraival ismét zárkózni próbált a hazai együttes, Koma kosarára pedig Glatz válaszolt. Németh büntetői után Horváth találta meg szép passzal Tóth-ot, és Sonyák kosarára Szabó válaszolt egy triplával, így már csak két pont volt közte. Horváth pedig egyenlített is egy jó védekezés után (37. perc: 62:62). Ám a Pápa nem hagyta magát, gyorsan szereztek öt pontot, amire Horváth válaszolt egy szép betörésből. Másfél perccel a negyed vége előtt Szabó hármasa háromra csökkentette volna a távolságot, ám Koma jól büntetőzött. Szabó ekkor a kiszolgálásban jeleskedett, Glatzot találta meg. A Veszprém letámadással próbálkozott, ám Hódi hármast tudott belőle dobni. Szabó szlalomozott el a gyűrűig, amire válasz már nem jött (30. perc: 71:75).
 
Sonyák büntetőire Szeifert dobott egy középtávolit, majd Szabó is hasonlóan tett. Németh és Osztoics kosarai váltották egymást. Koma kettesére Szeifert hárommal válaszolt, minimalizálva a hátrányt, majd Osztoics blokkolta Komát. Egyenlíteni azonban továbbra sem sikerült, sőt Hódi hármasával távolodott a vendég gárda (35. perc: 82:88). A Pápa ezután is jól dobott kintről, így egyre nagyobb veszélybe került a továbbjutás. Tóth és Horváth öt pontjával végső rohamot indított a Veszprém, majd Füzi is bedobott egy hármast közel két perccel a vége előtt (38. perc: 92:93). Tóth védekezett jól hátul, Füzi pedig újabb triplát dobott. Sonyák mehetett a vonalra és nem hibázott. Egy perccel a vége előtt Pápa kivédekezte a támadásunkat, majd Sonyák szerzett három pontot a sarokból. Időt kért Lukajic mester. A figura Szabóra jött ki, aki szintén sarokhármast dobott és egalizált. Tóth szerelt hátul, Szabó pedig felvezette a labdát és négy másodperccel a vége előtt újabb triplát szerzett. A vendégidőkérés után Horváth faultolta két másodpercen belül Sonyákot, aki első büntetőjét be, a másodikat szándékosa kihagyta. A labda azonban a Veszprémhez került és az időkérést követően még Tóth mehetett büntetőzni. Mindkétszer betalált. Győzelmével a Veszprém jutott tovább a legjobb nyolc közé a Hepp Kupában (40. perc: 103:99).
 

Nyilatkozat
 
Zeljko Lukajic, a Veszprém vezetőedzője: Még elemezni fogom ezt a mérkőzést, de az egyértelmű, hogy sok eladott labdánk volt, és még rengeteg munka vár ránk a kosárlabda technikai részét illetően. Új rendszert vezettem be a védekezésben, és tisztában vagyok vele, hogy a csapatnak idő kell, amíg jól fog tudni teljesíteni benne. Szükségünk van egy új játékosra is, mivel gondjaink van center poszton. Amivel elégedett vagyok, az két fiatal játékosunk Osztoics Milán és Birkás András teljesítménye, akik nagyon akartak, jól és agresszíven játszottak.
 
Füzi Róbert, a Veszprém játékosa: Tudtuk, hogy nem lesz ez egy könnyű mérkőzés a Pápa ellen. Sajnos betegség miatt megfogyatkozott csapattal tudtunk kiállni. Örülök, hogy a végére össze tudtuk szedni a védekezésünket, így győzelmet tudtunk aratni a Pápa felett.
 
Dr. Vajda Balázs, a Pápa vezetőedzője: Nagyon örülök, hogy a csapatom meghatározó játékos hiányában is ilyen jól összeszedte magát. Le a kalappal minden játékos előtt, mivel maximumon égtek, nagyon összeszedetten játszottak, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy utolsó labdás mérkőzésre kényszerítettük a nagyon jó erőkből álló a Veszprémet, ráadásul egész mérkőzésen vezetve. A védekezésünk nem volt annyira extra, de nagyon szépen támadtunk, ezt mutatják a dobott pontok is. Sajnálom, hogy az egylabdás meccs végén játékvezetői döntések miatt nem volt lehetőség egyik csapatnak sem, hogy a mérkőzést eldöntse. Sok sikert kívánok a Veszprémnek a továbbiakban a kupában. A saját csapatom kapcsán pedig azt gondolom, hogy ha így játszunk a továbbiakban is, akkor biztos, hogy szép sikereket fogunk együtt elérni.
 

Fotók: Wolf Attila, hajraveszprem.hu
sss

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink