Naptár

Betöltése

Veszprém - Pécs 85:74

2020. Október 18.
3 éve
Első hazai mérkőzését játszotta a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a bajnokságban, október 18-án, 17:00-tól, a PVSK-CARGATE ellenfeleként.

Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 3. forduló:
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - PVSK-CARGATE 85:74 (31:19, 8:12, 27:19, 19:24)
Veszprém, Március 15. úti Sportcsarnok, 120 néző.
 
Részletes statisztikák technikai okok miatt hétfőn várható.
Veszprém: Birkás 1, Madár 26/15, Futó 22, Orgona 18/3, Szabó 18/6. Cserék: Sipos, Veingartner, Simon, Glatz, Egri Edző: Baksa Szabolcs

Pécs: Erdei 12/6, Riskó 21, Laufer 11/3, Bíró 9, Lakatos. Cserék: Mándity 16/12, Heimann 3/3, Vladan, Bor 2, Pákozdi. Edző: Rab Gyula
 
 
 
Tudósítás:
 
A feldobást mi tudtuk elhozni, de az első próbálkozásunkból nem született pont. A túloldalon Orgona mutatott be jó védekezést. Az első találatunkat Szabó jegyezhette, aki ezután egy büntetőt is dobhatott, sikerrel. Gyorsan érkezett a válasz egy betörés formájában. Ellenfelünk sikeres büntetőit követően Orgona tudott triplázni. Válaszul Bíró tört be. Orgona személyi hibája után Szabó talált be távolról, majd egy jó védekezés után Madár szerzett egy újabb hármast, ekkor hétpontos vezetést tudhattunk a magunkénak (5. perc 14:7). Újabb labdaszerzés következett, majd Futó volt eredményes a palánk alatt. A vendégcsapat időkérése után jól védekeztünk, majd Madár kosara után dobhatott még egy büntetőt, amit sikerrel a gyűrűbe is juttatott. A Pécs néhány perces pontcsendjét egy gyors akcióval törték meg, ami után egy triplával is betaláltak. Futó válaszolt a túloldalon Szabó passzából. Ellenfelünk dobhatott sikerrel két büntetőt, majd ismét egy Szabó hármas következett. Ezt követően elől hibáztunk, de ezt a Pécs nem tudta kihasználni, ellenben Futóval. Sorozatos jó védekezésünknek köszönhetően folyamatosan tudtuk növelni az előnyünket. A negyed végi utolsó másodpercekben a Pécs egy félpályás kosarat szerzett, ezzel beállítva a az első tíz percet követő részeredményt (10. perc 31:19).
 
A második etapot jó védekezéssel kezdtük, aminek köszönhetően a pécsiek játékideje lejárt. Ebben a negyedben kicsit alábbhagyott a lendületünk, és öt perc után ellenfelünk felzárkózott öt pontra. Szabó büntetői növelték ismét az előnyünket, majd egy jó védekezést is be tudtunk mutatni. Ezután támadásban is feléledtünk, és kilencpontos vezetést tudhattunk a magunkénak (17. perc 39:30). Riskó lepatanózott jól,majd juttatta a labdát a gyűrűbe. A következő támadásunkat elrontottuk, majd ismét Riskó próbálkozhatott, ekkor büntetőből. Egyet tudott bedobni. Egy pár perces pontcsend következett, amikor Futó próbálkozhatott büntetőkkel, sajnos sikertelenül, így a negyed végéig nem is született újabb találat, ami hat egységnyi vezetést jelentett nekünk (20. perc 39:33).
 
 
A második félidőt egy jó védekezéssel kezdtük, így nálunk volt az esély, hogy megszerezhessük az első pontokat. Ezt Szabó passzából Futó meg is tette, de gyorsan érkezett a válasz. A túloldalon Madár szerzett egy triplát. Ezt követően újabb triplák következtek, egy-egy mindkét csapatnál. Nem engedtünk a védekezésünkből, két támadást is megakadályoztunk, ám pontra csak az egyik labdaszerzést tudtuk váltani. Futó duplájával növeltük tovább az előnyünket, ami így már tíz pont volt (25. perc 51:41). Ezt Erdei két értékesített büntetője csökkentette. Mindkét gárda védekezése felkeményedett, egyik csapat sem tudott újabb pontot szerezni több támadáson keresztül. Ezt végül Futó törte meg. Ekkor a vendég csapat vezetőedzője időt kért. A megbeszélésről visszatérve a pécsiek egyből egy triplát szereztek, amire Szabó válaszolt egy betöréssel. Madár vétett védőhibát, a kosár érvényes, de a megítélt büntetővel nem talált be ellenfelük. A másik palánknál Madár újabb triplát dobott. Riskó kosara után Orgona pontjai voltak érvényesek, majd dubhatott egy büntetőt, sikerrel. Védekezésben is javultunk, lejárt a vendégek támadóideje, majd Szabó dobhatott két büntetőt. Csapatkapitányunk egyet tudott pontra váltani. A negyed végén még Futó növelte az előnyünket, így magabiztos vezetéssel várhattuk az utolsó negyedet (30. perc 66:50).
 
A negyedik negyedet Szabó középtávolija nyitotta, majd a Pécs követett el támadóhibát. Orgona sikeres támadása után a vendégek időt kérte, majd kintről próbálkoztak, sikertelenül. Ezt Orgona büntette meg, amire egy gyors támadással válaszoltak. Futó egy bedobott büntetőjével növelte az előnyünket. A túloldalon Bíró szintén egy büntetődobást tudott értékesíteni, majd elvesztettük a labdát, amit ellenfelünk ki is használt. A mérkőzés ezen szakaszában mind a két csapat sorra sikerrel fejezte be a támadásait, de az különbség nem változott. Egy újabb bekapott kosár után Baksa Szabolcs időt kért, de a következő támadásban hibáztunk, amit Bíró ki is használt, és három ponttal csökentette a hátrányukat, majd egy labdát is szerzett. Támadásban egy kicsit alábbhagyott a lendületünk, nem tudtuk pontokra váltani azokat, ellenben vendégünkkel, akik így már tíz pontra zárkóztak fel (37. perc 77:67). Szabó hozta vissza a lelket a csapatba két sikeres büntetőjével. Vezetőedzőnk időkérése után Futó dobhatott két büntetőt, amelyekből egyet tudott értékesíteni, majd Madár védekezett jól kétszer is, ráadásul mindkettő támadást jól fejezte be. Erdei próbálta visszahozni csapatát a mérkőzésbe egy triplával. A mérkőzés végén azonban már nem történt meglepetés, így tizenegypontos győzelmet arattunk (40. perc 85:74).
 
 
Nyilatkozatok:
 
Baksa Szabolcs, a Veszprém vezetőedzője: Nagyon örülök, hogy győzelemmel tudtunk bemutatkozni hazai pályán, az új csarnokban. Két kezdőnk (Nebojsa Dukic és Szücs Péter - a szerk.). sérülés miatt hiányzott, de úgy gondolom, hogy ez csak még nagyobb szívről, és összetartásról tesz tanubizonyságot, hogy így is győzni tudtunk. Kemény ellenfél volt a Pécs, egy erős csapatról van szó. Csütörtökön már az MTK-val játszunk, erre fogunk mostantól koncentrálni.
 
Szabó Péter, a Veszprém irányítója: Elöször is szeretném megköszönni, hogy ilyen sokan kilátogattak ma. Nagy öröm, hogy ki is tudtuk szolgálni a közönséget, és győzelemmel jöttünk le a pályáról. Igazi csapatként működtünk együtt, még így is, hogy két kezdőnk hiányzott.
 
Rab Gyula, a Pécs vezetőedzője: Gratulálok a Veszprém csapatának, ma ők voltak a jobbak. A második negyedben sikerült feljönnünk néhány pontra, de ez nem volt elég a győzelemhez. További sok sikert kívánok nekik.

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink