Naptár

Betöltése

Veszprém - Pécs 86:67

2020. Február 21.
4 éve
Az NBI/B Piros csoportjának 21. fordulóban hazai pályán lépett partkettre a HOYA- Pannon Egyetem Veszprém a 13. helyezett PVSK-Cargate ellen. A 2020-as Hepp Kupa ezüstérmes számára fontos volt, hogy itthon tartsa a két pontot, és megújuló keretének játékát tovább csiszolja.
 
 
Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport 21. forduló:
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - PVSK-CARGATE 86:67 (28:21, 13:15, 23:17, 22:14)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 280 néző. Vezette: Szilágyi, Kéri, Földesi
Veszprém: Szabó 15/6, Madár 14/12, Füzi 13/3, Völgyi 16, Sipolins 18. Cserék: Czirbus 6, Kozma, Medve 4, Verasztó Edzők: Nikola Lazic, Baksa Szabolcs
Pécs: Bíró 14/6, Dragasevic 13/6, Carev 12/3, Futó 8, Kocsis 7/3 Cserék: Mándity 9/3, Riskó 4. Edzők: Rab Gyula, Juhász Olivér
 
 
A mérkőzés első dupláját legújabb igazolásunk, Sipolins jegyezte, majd egyből utána egy blokkot mutatott be, és mi hozhattuk a labdát. Szabó passzából Völgyi pontokra is váltotta az akciót. Kemény védekezésünknek és pontos támadásainknak köszönhetően már a mérkőzés elején kilencpontos előnyre tettünk szert, Madár triplájának segítségével is (2. perc 9:0). Ismét egy szép szerelés a lett légiósunktól, majd egy hárompontos következett, ezúttal Szabótól. A Pécs első pontjaira négy percet kellett várni. Ezt követően a két együttes jól fejezte be támadásait, a különbség nem változott. Újra egy Sipolins-Völgyi összjáték jelentett pontokat, majd mindkét oldalon egy-egy hárompontos próbálkozás maradt ki. Ellenfelünk középtávolijára Czirbustól érkezett a válasz, majd Kocsis utánozta le centerünk mozdulatait. A túloldalon Sipolins első labdaszerzését is bemutatta csapatunk színeiben, ami után Völgyi küzdött nagyot a palánk alatt, majd növelte előnyünket. Gyorsan érkezett a válasz Mánditytől egy tripla formájában, felzárkózni azonban nem tudtak, Szabó büntetőinek köszönhetően. Az első negyed végi eredményt a Pécs állította be (10. perc 28:21).
 
A második negyed az elsőhőz hasonlóan kezdődött, kemény védekezés jellemezte a Veszprémet, a pécsi gárda nem tudott közelebb kerülni hozzánk. Verasztó távoli próbálkozása sikertelen volt, nem úgy, mint a túloldalon ellenfelünkké. A figyelmünk alábbhagyott, és öt pontra tudott ellenfelünk felzárkózni. Ezt Madár passzából Sipolins, majd egy gyors válasz után Szabó triplája csökkentette (25. perc 35:28), amire nem tudtak reagálni a vendégek. Sipolins labdaszerzése után Madár tört be sikeresen. Egy rövid pontcsendet tört meg Bíró triplája, majd több támadásban is hibáztunk, amit ellenfelünk meg is bosszúlt, egy perccel a negyed vége előtt mindössze egy egység volt a különbség a két csapatt között (19. perc 37:36). Néhány másodperccel a szünet előtt Szabó szerezte meg a labdát, majd dobott egy duplát, így ötpontos vezetéssel várhattuk a harmadik negyedet (20. perc 41:36).
 
 
A mérkőzés második fele mindkét oldalon egy-egy kihagyott akcióval kezdődött, majd Füzi lepattanóból zsákolt. Ellenfelünk palánkalattijára Madár válaszolt a hárompontos vonalon kívülről. Ellenfelünk három percen keresztül nem tudott pontot szerezni, ellenben velünk. Ezt végül egy betöréssel szakították meg, de gyorsan érkezett is a válasz. Kemény védekezésünk hatására az előnyünk folyamatosan növekedett (25. perc 52:50). Ismét sikerrel fejeztük be a támadásunkat, Völgyi küzdött nagyot, majd juttatta a labdát a gyűrűbe. Egy újabb tripla következett a hazai oldalról, ezúttal Füzi jegyezhette azt, majd a vendég csapat időt kért. Ezt követően két támadást is elrontottunk, amit a Pécs meg is bosszúlt, ekkor Nikola Lazic időt kért. A következő akciót Szabó fejezte be sikerrel, majd még dobhatott egy büntetőt is. Egy eladott labda után Riskó zsákolása hozta közelebb az ellenfél csapatát, majd Füzi ellen követtek el faultot, aki be is dobta mind a két neki megítélt büntetőt. A negyed végén egy leindítást követően még Sipolins szerzet egy duplát (30. perc 64:53).
 
Az utolsó játékrész egy kivédekezett támadással kezdődött, miénk lett a labda. Ezt kihasználva Madár dobott egy triplát. Újabb jó akció következett, Madár ismételte meg előző mutatványát, majd egy labdaszerzést követően Szabó passzából Medve volt eredményes. Tizenhatpontos hátrányál a Pécs vezetőedzője időt kért, majd onnan visszatérve újabb jó védekezést mutattunk be. Ezután leindításból újabb pontokat szereztünk (34. perc 74:56). Ezt követően ismét egy szép összjáték következett, amelynek végén Medve fejezte be sikeresen az akciót. A túloldalon egy hármassal törte meg ellenfelünk a csendet. A Pécs büntetődobásait követően Sipolins volt hatékony. Szabó villant meg ismét, most egy középtávolival. Ezt követően egy adok-kapok alakult ki a két együttes között, sorra jól fejezték be mindkét oldalon a támadásokat. Verasztó remek passzából Czirbus jegyezhetett egy újabb duplát a palánk alatt, amivel be is állította a mérkőzés végi eredményt (40. perc 86:68).
 
 
 
Nyilatkozatok:
 
Nikola Lazic, a Veszprém vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak. Nagyon fontos volt, hogy megnyerjük a mai mérkőzést, mind a bajnokság, mind lelki szempontból. Természetesen voltak hibák, de az utolsó két negyedben már úgy játszottunk, ahogy azt én is szerettem volna. Megyünk tovább, és küzdünk a céljainkért.
 
Guntis Sipolins, a Veszprém erőcsatár-centere: Nagyon boldog vagyok, hogy győzelemmel mutatkozhattam be a Veszprémnél. Fontos volt nekem, hogy kiszolgáljam a csapattársaimat, és az, hogy emelett még pontokat is szereztem, csak még nagyobb öröm. Sok hibával játszottam, de még csak két edzésem volt a csapattal. Úgy gondolom, hogy ez ennél még sokkal jobb lesz!
 
Rab Gyula, a Pécs vezetőedzője: Természetesen gratulálok a Veszprémnek. Úgy gondolom, hogy kezdenek visszatérni a jó útra. Nem játszottunk rosszúl, de hiányoztak a kimagasló egyéni teljesítmények ma. Fizikailag a harmadik negyedtől felőrölt minket a Veszprém, megérdemelten nyertek ma ők.
 
 
Részletes statisztika az alábbi linken érhető el: http://netcasting.webpont.com/?hun2a_505

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink