Naptár

Betöltése

Veszprém - Salgótarján 92:82

2020. December 02.
3 éve
Halasztott mérkőzést játszott a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a Salgótarjáni KSE ellen december 2-án, 20:00-tól a Március 15. úti Sportcsarnokban. 
 
Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 8. forduló:
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - Salgótarjáni KSE 92:82 (26:25, 26:13, 18:18, 22:26)
Veszprém, Március 15. úti Sportcsarnok, zárt kapus mérkőzés

Veszprém: Szücs 5/3 , Madár 32/18, Orgona 14/6, Szabó 12/6, Dukic 22/12. Cserék: Birkás 5/3, Futó 2, Glatz. Edző: Baksa Szabolcs

Salgótarján: Bán 19/12, Herendic 10, Joó 7, Karanfilovski 15/9, Sömenek 13/3. Cserék: Nshimba 11, Hajdú, Bogatin, Bojnitzer, Molnár 7/3. Edző: Szabó Zoltán
 
 
Tudósítás:
 
A feldobást ellenfelünk tudta elhozni, de a támadásból nem született pont, így nálunk volt a lehetőség, hogy megszerezzük az előnyt. Ezt Orgona tette megy egy jó távoli próbálkozással. A túloldalon ismét elmaradt a kosár. Hibáztunk támadásban, aminek következtében a tarjániak is megszerezték az első három pontjukat, majd Joó labdaszerzése után Bán volt hatásos távolról. A másik palánknál Orgona volt ismét eredményes. Gyorsan érkezett a válasz, ezúttal Sömenektől. Orgona újabb triplájával négy perc után az állás 10:10 volt. A Salgótarján egy bedobott büntetője után Szabó szerzett egy triplát, majd Dukic egy duplát. Herendi válaszolt erre gyorsan, majd Madár ismét kintről volt pontos. Szücs veszített labdát, amit Karanfilovski használt ki egy tripla formájában. Folyamatosan jól fejezte be mindkét csapat a támadásait. Ezt Birkás labdaszerzése törte meg, amiból viszont nem tudtunk pontot szerezni. Futó támadásban való megmozdulását ítélte sportszerűtlennek a játékvezető, a két megítélt büntetőből Nshimba mindkettőt értékesíteni tudta. A következő támadásból viszont nem lett pont, ezt pedig mi kihasználtuk. Futó két pontja beállította a negyed végi eredményt (10. perc 26:25).
 
A második játékrész egy hazai támadással kezdődött, Madár nyitott egy triplával, majd Szücs lepattanózott jól. Az akcióból azonban nem sikerült pontot szerezni. Gyorsan érkezett a válasz a túloldalon is, Karanfilovski szintén három ponttal segítette a csapatát. A következő két támadást mindkét gárda elrontotta. Dukic a támadóidőnk utolsó másodpercében szerzett triplájával növelte az előnyünket. A másik palánknál Sömenek volt eredményes, aki még egy büntetőt is dobhatott, sikertelenül. Így az eredmény döntetlen volt hat perccel a negyed vége előtt (14. perc 32:32). Szabó labdaszerzése, majd Dukic palánkalattija után ismét büntetőt dobhatott ellenfelünk. Bán a két kísérletből egyet váltott pontra. Orgona kihagyott hármasa után újabb két büntető következett, ezúttal Karanfilovski nem hibázott. Sajnos pontot nem tudtunk szerezni, mivel Birkástól lépéshiba miatt elvették a labdát. Herendiccsel szemben ítéltek szabálytalanságot, egy büntetőkísérlete volt csak jó azonban. A túloldalon Dukic próbálkozása volt eredményes, majd Orgona dobhatott két büntetőt. Mindkettőt sikerrel. Újabb jó vedekezés, majd egy Szabó tripla következett. Ekkor Szabó Zoltán időt kért (18. perc 41:36). A megbeszélés azonban inkább a mi oldalunkon bizonyult eredményesnek, mivel sorra szereztük a labdákat, majd a pontokat. Pontos támadójátékunknak és szervezett védekezésünknek köszönhetően a tizenkilencedik percben már tíz ponttal vezettünk. Ezt tovább növelte Dukic hármasa és Szabó kettese. Az utolsó másodpercekben még Bán csökkenteni tudta, így tizennégypontos vezetéssel vonulhattunk a szünetre (20. perc 52:38).
 
 
A második félidőt Dukic egy blokkal indította, majd egy duplát is jegyezhetett. Folyamatosan jól védekeztünk, majd légiósunk ismét eredményes volt, ezúttal a hárompontos vonalon kívülről. A túloldalon Bántól érkezett a válasz szintén egy tripla formájában. Kialakult egy adok-kapok a felek között, sorra jól fejezte be mindkét csapat a támadásait. A vendégek újabb pontjánál Baksa Szabolcs időt kért. Alábbhagyott a figyelmünk mind védekezésben, mind pedig támadásban, így a Salgótarján vissza tudott jönni tíz pontra. Orgona tört be, aki a megszerzett két ponton felül egy büntetővel is próbálkozhatott, sajnos sikertelenül. Madárnál volt a következő lehetőség, aki egy triplával növelte az előnyünket (27. perc 64:49). Orgonától vették el támadás közben a labdát, majd szerzett ellenfelünk két pontot. Erre Dukic egy hármassal válaszolt. Feszült volt a hangulat, a játék felgyorsult, de tudtuk tartani a vezetést. Fiatalunk, Birkás szintén betalált egy hármassal. A másik palánknál Molnár betörése bizonyult eredményesnek. A negyed végéig nem született újabb kosár, tizennégypontos vezetéssel várhattuk az utolsó negyedet (30. perc 70:56)
 
Madár nyitotta meg az utolsó negyedet, egy jó betöréssel, majd Joó küzdött nagyot a palánk alatt, aminek a végén pontot is szerzett. Eegy újabb vendég dupla után Baksa Szabolcs vezetőedző időt kért. A megbeszélést követően egyik oldalon se volt sikeres támadás. Birkás tört be jól aztán, majd a túloldalon Joó volt eredményes. Madár nem hagyta közel kerülni hozzánk ellenfelünket, újabb triplával jelentkezett. Mind a két csapat sorra pontokra váltotta a támadásait. Ebből végül a vendégeink jöttek ki jobban, akik kilenc pontra tudták ledolgozni a hátrányukat. Madár hozta vissza a lendületet a csapatba, aki előbb egy hármast dobott, majd lepattanót szerzett és még két büntetőt is értékesített. A Madár-show folytatódott, ismét kintről volt pontos, ekkor már huszonkilenc egységet szerzett csapatunk számára (36. perc 87:72). Joó elérte az ötödik személyi hibáját, így kipontozódott, nem folytathatta a mérkőzést. Dukic szerzett labdát, majd Madárnak passzolt, aki tovább növelte saját és csapata pontjainak a számát. A mérkőzés vége előtt két perccel Orgona Gergő is kipontozódott. Szabó Zoltán időkérése után Bán dobott egy hármast. A találkozó végén még Nshimba szerzett két pontot. Technikai hiba miatt Szabó dobhatott egy büntetőt, sikerrel, majd még két kísérlete is a kosárban landolt. Ezzel be is állította a meccs végi eredményt. A találkozó hazai győzelemmel zárult (40. perc 92:82).
 

Nyilatkozatok:
 
Baksa Szabolcs, a Veszprém vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak, nagyon örülök a győzelemnek. A legutóbbi vereség után padlón voltunk mentálisan. Változtattunk nagyon sok dologban. A mai mérkőzésen már a bemelegítéshez is úgy mentünk fel a pályára, hogy nyerni akarunk. Keményedtünk a védelekezésben, de fiatal csapat vagyunk, talán ezért is kaptunk ismét 82 pontot. Megyünk tovább, a Salgótarjánnak pedig sok sikert kívánok.
 
Madár András, a Veszprém irányító-bedobója: Örülök, hogy itthon tudtuk tartani a két pontot. Úgy gondolom, hogy nagyon szinvonalas mérkőzést tudtunk ma játszani Az elejétől a végéig mindent beleadtunk, és végigvittük, amit az edzőnk kért tőlünk.
 
Szabó Zoltán, a Salgótarján vezetőedzője: Gratulálok a Veszprémnek, további sok sikert.
 
Az U20-as csapatok összecsapásán a mi fiataljaink diadalmaskodtak 90:45 arányban.
 
Részletes statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun2a_596
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

2024. 04. 24.

Korábbi mérk?zés

V

Dávid Kornél KA
VS  Veszprém KK

117 - 76

2024. 04. 21. 19:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink