Naptár

Betöltése

Veszprém - TF 83:77

2020. Március 06.
4 éve
Hazai pályán játszott a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a TF-BP ellen a bajnokság 23. fordulójában, a Vetési Albert Gimnáziumban, március 6-án, 18:00-tól.
 
Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport 23. forduló:
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - TF-BP 83:77 (21:18, 24:18, 20:25, 18:16)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 410 néző. Vezette: Győrfy, Vida, Vajda
Veszprém: Szabó 15/6, Madár 19/9, Füzi 4, Völgyi 5, Sipolins 24.  Cserék: Czirbus, Kozma, Medve 13/6, Verasztó 3/3. Edzők: Nikola Lazic, Baksa Szabolcs
TF: Czura 27/3, Deák 6/6, Kerkai 1, Karosi 3/3, Ivosev 24/6. Cserék: Somogyfoki 10, Kovács 2, Kutrovich 4, Timkó. Edzők: Vladimir Vlasko, Nagy Bálint
 

A feldobást sikeresen hozta el a Veszprém, majd egy Madár-tripla meg is nyitotta a mérkőzést. A válasz gyorsan érkezett a túloldalon, egy palánkalatti kosár formájában. Egy gyors, sikeres akciónk után Ivosev dobott egy hármast, míg a túloldalon Sipolins értékesítette a neki megítélt két büntetőt. A fővárosi gárdától ezúttal nem érkezett válasz, Völgyi labdaszerzésének köszönhetően. Több támadást elrontottunk, amit a TF meg is bosszúlt, átvették a vezetést (5. perc: 7:9). A védekezésünk felkeményedett, majd a több percig tartó pontcsendünket Völgyi törte meg. Ezt követően mindkét csapat rendre sikerrel fejezte be a támadását, így a különbség nem változott. A negyed utolsó másodperceiben Medve dobott egy triplát, amivel átvettük a vezetést, és hárompontos előnnyel várhattuk a második etapot (10. perc: 21:18).
 
A második negyedet a vendégcsapat kezdte jobban, de a kemény védekezésünknek köszönhetően gyorsan egyenlítettünk is. Szabó hármasával és Madár szerzett labdájával, majd duplájával átvettük a vezetést, amit egy újabb Szabó tripla növelt tovább (14. perc: 32:27). Egy rövid pontcsend következett, amit ezúttal Czura tört meg. Sipolinstól érkezett erre a válasz. A negyed közepén Czirbus váltotta a lett légióst centerposzton. Czura betörése és gólpassza után, már csak három ponttal vezetett a HOYA, így Lazic mester időt kért (16. perc: 36:33). Ezután újabb triplák következtek, ezúttal Verasztótól, majd Medvétől. Ekkor a TF edzője időt kért. A fővárosi gárda nem tudott válaszolni, ellenben Medvével, aki a két megítélt büntetőből egyet dobott be. A negyed végén még Somogyfoki tört be sikerrel, így kilencpontos előnnyel vonulhattunk a szünetre (20. perc: 45:36).
 
 
A mérkőzés második fele egy Czura leindítással kezdődött, majd Sipolins válaszolt erre. A túloldalon ismét a fővárosiak irányítója villant meg, ezúttal egy duplával. Egy elveszített labda után leindítottak minket, majd Sipolins lepattanója után juttatta a labdát a gyűrűbe. A védekezésünk határozottságáből továbbra sem engedtünk, Völgyi blokkolt, majd tört be sikerrel. Támadásban dekoncentrálttá váltunk, így a fővárosiak öt pontra zárkóztak fel (25. perc: 55:50). Madár triplája hozta vissza újra a tüzet a csapatba, és két gyors akció után megdupláztuk az előnyünket. Völgyi faultolta Ivosevet kosárszerzés közben, aki az így megítélt büntetőt is bedobta, ezzel három pontra csökentetbe csapata hátrányát. Ekkor Nikola Lazic időt kért. Sajnos az ezutáni akciót nem tudtuk ponttal zárni, ellenben a TF-fel. Egy másodperccel a negyed vége előtt Czura  az alapvonali betörése közben megsérült, és már nem tudta folytati a találkozót. A megítélt büntetőkből egyet tudtak értékesíteni a fővárosiak (30. perc 65:61).
 
Az utolsó játékrészt a vendégek nyitották meg, majd egy leindítás után ismét eredményesek voltak. Több támadást elrontottunk, így a fővárosi csapat egy pontra jött fel. Sipolins két értékesített büntetővel növelte az előnyünket (35. perc 71:68). A túloldalon Timkó ellen ítéltek támadófaultot. Újabb büntetők következtek, ismét Sipolinstól, aki ezúttal egyet tudott bedobni. Védekezésben visszatértünk a meccs eleji formánkhoz, ismét megszereztük a labdát, ami után Szabó szerzett újabb két pontot. Madár tört be, majd szerzett labdát. Ötpontos vezetésnél a TF időt kért. Ismét jól védekeztünk, majd Medve próbálkozott a hárompontos vonalon kívülről, ezúttal sikertelenül. Ivosev törte meg a percekig tartó pontnélküliségüket. Erre Sipolins eredményes betörése volt a válasz. Egy perccel a mérkőzés vége előtt Szabó triplája jelentett hatpontos vezetést a hazai drukkerek legnagyobb örömére. Az utolsó másodpercekben még Madár blokkolt egyet, ezzel bebiztosítva a győzelmet (40. perc: 83:77).
 
 
Nyilatkozatok:
 
Nikola Lazic, a Veszprém vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez, ugyanakkor azt kell, hogy mondjam, hogy a támadásunk nem volt a helyén, nagyon sok hibával játszottunk. A védekezésünk jó volt, és ez az, ami végül döntött. Megyünk tovább.
 
Czirbus József, a Veszprém centere: Örülök, hogy megnyertük a mai mérkőzést. Jobbak voltunk, de nem sokkal. Sikerült levédekeznünk a TF kulcsjátékosát, ami egy nagyon fontos momentuma volt a mérkőzésnek. Köszönöm, hogy ilyen sokan kijöttek ma is szurkolni, sokat jelent ez mindannyiunknak,
 
Vladimir Vlasko, a TF vezetőedzője: Gratulálok a Veszprémnek. Nehéz mérkőzést játszottunk ma, de úgy gondolom, hogy jó játékot képviseltünk. A hazai csapat jobban védekezett, és emiatt tudtak ma ők győzni. Mégegyszer gratulálok, Czurának pedig mielőbbi felépülést kívánok.
 
Részletes statisztika ezen a linken érhető el: http://netcasting.webpont.com/?hun2a_521
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

2024. 04. 24.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

0 - 0

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink