Naptár

Betöltése

Veszprém – Tiszaújváros 83-85

2023. Szeptember 23.
7 hónapja
Az NBI/B Zöld csoportjának nyitófordulójában a Veszprém Kosárlabda Klub a tavalyi bronzérmes Tiszaújvárosi Thermal Phoenix KK együttesét fogadta a Vetési Albert Gimnáziumban. Kemény mérkőzésre volt kilátás a két Piros csoportos feljutásra váró csapat között. A hazaiak esélyeit némileg gyengítette, hogy Alex Geddes vezetőedző nélkülözni kényszerült a center Nika Ratianit, aki decemberig tartó eltiltását tölti.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B Zöld csoport, alapszakasz 1. forduló
Veszprém Kosárlabda Klub – Tiszaújvárosi Thermal Phoenix KK 83-85 (26-13, 23-23, 20-26, 14-23)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 250 néző
Játékvezetők: Esztergályos Róbert, Csák Máté Károly és Magyari Viktor
 
Veszprém: Prodanovic 13/9, Varga 2, Madár 16/15, Szabó 15/3, Fábián 14. Cserék: Takács 10/6, Szeifert, Végh 2, Birkás 11/3. Edző: Alex Geddes
 
Tiszaújváros: Csák 13/3, Bán 7/3, Okoh 10, Kocsis 2, Lakatos 10/6. Cserék: Orliczki 7, Kiss 4, Gáspár 20/6, Molnár 3, Kovács 9. Edző: Lekli József
 
Részletes statisztika ezen a linken található, míg a mérkőzés itt nézhető meg újra.
 
 
Tudósítás
 
Csák duplájával indult a találkozó, majd Madár szép gólpasszából Fábián egyenlített. Okoh duplájára Madár triplával felelt, majd Bán kettesére Prodanovic hármasa érkezett. Okoh ismét egyenlített (4. perc: 8-8). Madár újabb távolit süllyesztett el, de Csák is hasonlóan tett nem sokkal később. Szabó duplája után Birkás tört be szépen és növelte négyre az előnyt, amit Prodanovic szép festékbeli játékával toldott meg. Birkás újabb jó betörése után Fábián faulttal együtt is betalált így kétszámjegyűre nőtt a veszprémi előny (7. perc: 22-11). Takács és Birkás büntetőivel tovább duzzadt a távolság, amit Kiss csökkentett, szintén a vonalról. Az első negyed Takács szép blokkjával zárult (10. perc: 26-13).
 
A második felvonásban állandósulni látszott a különbség, a hazaiak részéről Szabó, Fábián és Takács szállította a pontokat, miközben továbbra is hatékony volt a védekezés is. Ki is kérte újabb idejét Lekli József (15. perc: 35-17). A megbeszélés után azonban a Veszprém továbbra sem lassított, Takács dobott egy triplát a szép hazai akció végén. Néhány büntetővel később Végh is szerzett egy szép kosarat, majd Gáspár dupláját Fábián faulttal együtt szerzett kosara követte. Kiss és Molnár kosara után viszont tizenhat pontra csökkent a különbség, így most Alex Geddes kért időt (18. perc: 45-29). Fábián és Kovács ziccerei váltották egymást. A Tiszaújváros kijött egészpályás letámadásra, ami némileg magzavarta a Veszprémet, több támadás is dobás nélkül ért véget, miközben a kék-sárgák újabb pontokat tettek fel a táblára. A félidő végül Orliczki egy és Varga két jó büntetőjével ért véget (20. perc: 49-36).
 
 
A harmadik negyed másfél percnyi pontcsenddel indult, majd Lakatos triplája és Kocsis dulája után tíz ponton belülre került a Tiszaújváros. Jött is a hazai időkérés (22. perc: 49-41). Újabb veszprémi technikai hibák és kihagyott dobások következtek, amit Lakatos egy hármassal Gáspár pedig egy duplával használt ki. Nagyon jókor jött Madár távoli triplája. Prodanovic kettesére Bán egy hármassal felelt, ám erre Madár is betalált kintről. Kovács tört be eredményesen a vendégektől, majd nem sokkal később faulttal együtt is betalált (27. perc: 57-54). Ismét Madár jelentkezett jókor, újra kintről találva be. A Phoenix azonban négy pontot szerzett zsinórban, számos támadólepattanó begyűjtése után. Szabó büntetői pontosak voltak, majd Okoh és Fábián is jól centerezett. Birkás büntetői is a helyükre kerültek, ám Lakatos végig tudta vinni a gyűrűig a negyed utolsó percének kezdetén. A harmadik felvonást Birkás triplája zárta (30. perc: 69-62).
 
A negyedik negyed Lakatos középtávolijával vette kezdetét, majd Gáspár is betalált. Szabó passzából végül takács is megszerezte a negyed első veszprémi kosarát (33. perc: 71-66). Csák és Bán egy-egy duplája minimalizálta a különbséget, ám ekkor jött Prodanovic saroktriplája. Agresszív védekezés jellemezte mindkét csapatot, ám Gáspár betalált a kék-sárgáktól, ismét egy pontra csökkentve a Phoenix hátrányát, majd szintén az ő kosarával már a vendégek vezettek (38. perc: 74-75). Az utolsó két perc kezdetén Gáspár és Prodanovic hármasai váltották egymást. Fábián egalizált büntetőből, de Gáspár kétszer is jól célzott a vonalról, majd egy ziccert is bedobott. Huszonhat másodperc alatt kellett volna ledolgoznia négypontos hátrányát a Veszprémnek. Szabó büntetőiből ebből kettő megvolt, majd kijött egész pályára védekezni a Veszprém. Csák büntetői mind bementek, viszont Szabó triplájával már csak egy volt közte, miközben szűk három másodperc maradt hátra. Gáspár egy büntetőt bedobott, ami a mérkőzés utolsó pontja is volt, így vendéggyőzelem született (40. perc: 83-85).   
 
 
Nyilatkozatok
 
Alex Geddes, a Veszprém vezetőedzője: „Összességben pozitívan értékelem ezt a mérkőzést, amelyet egy olyan csapattal vívtunk, amely a bajnokság esélyesének mondható. A miénk egy nagyon fiatal csapat, amely még növekszik. Mindaz, amit kértem a fiúktól mára, azt 100%-ig teljesítették, és meg is volt az esélyünk a végén, hogy nyerjünk. Büszke vagyok a játékosaimra, akik nagyon intenzíven, fókuszáltan és szenvedéllyel játszottak ma. Természetesen mindig csalódás a vereség, nem is vagyok boldog tőle, de a teljesítménnyel elégedett vagyok, megmutatta a gárda, hogy van benne potenciál. Gratulálok a Tiszaújvárosnak, akik remek mérkőzést játszottak, visszajöttek a meccsbe az első félidő után, és végül meg is nyerték azt. Nagyon jó csapat az övék, kiváló edzővel és nagy ambíciókkal erre a szezonra. Éppen ezért is vagyok annyira büszke a játékosaimra, hiszen ellenük sikerült végig meccsben lennünk, komoly győzelmi esélyekkel.”
 
Lekli József, a Tiszaújváros vezetőedzője: „Az első negyedet jól kezdtük, de 11-11 után volt egy hullámvölgyünk, ahol egy kicsit megrogyott a csapatunk, az ellenfelünk pedig elhúzott. Ekkor szétesett a társaság fejben és ránk erőltette a Veszprém az akaratát. De ahogy visszajött az energiánk és elkezdtünk játszani úgy, ahogy tudunk, fokozatosan csökkentettük az eredményt és megfordítottuk a mérkőzést. Hozzáteszem, többször volt olyan, amikor már közel voltunk ehhez előtte is, ám ilyenkor rossz döntéseket hoztunk. Nagyon örülök neki, hogy a végén sikerült megfordítani és megnyerni a meccset, különösen annak fényében, hogy nagyon rossz triplaszázalékkal dobtunk. Ugyanakkor a körtéből tudtunk ötven pontot dobni, jók voltak a leindításaink és a második esélyből is eredményesek tudtunk lenni, úgyhogy gratulálok a srácoknak. Elég jó első mérkőzés volt.”
 
 
Fotók: Ulrich Tamás – veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  SMAFC 1860 Soproni Egyetem

2024. 05. 05.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink