Naptár

Betöltése

Veszprém - Vasas 55-90

2023. Augusztus 23.
8 hónapja
Elkezdte a felkészülési mérkőzéseinek sorát a Veszprém Kosárlabda Klub. Ezen találkozók közül – legalább is jelen állás szerint – kizárólag a mai volt hazai, azaz Veszprémben rendezett. Az ellenfél pedig az a Vasas Akadémia volt, amely végül bronzéremmel zárta az NBI/B Piros csoportjának 2022/23-as szezonját. Nehéz feladat várt tehát az újdonsült hazai vezetőedzőre, Alex Geddesre és a megújult veszprémi keretre, amelyből kisebb sérülés miatt hiányzott Birkás András.
 
Veszprém Kosárlabda Klub – Vasas Akadémia 55-90 (14-26, 13-26, 11-24, 17-14)
Felkészülési mérkőzés
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 70 néző
Játékvezetők: Fülöp András és Sebesi Gábor
 
Veszprém: Prodanovic 10/6, Fábián, Szabó 20/3, Madár 5/3, Varga. Cserék: Pungur, Ratiani 2, Végh 9, Takács 9/3, Berdzenasvili, Szeifert. Edző: Alex Geddes
 
Vasas: Kelemen 6, Fekete 14/6, Takács 6, Bagó 12, Cseh 14. Cserék: Pleesz G. 4, Farkas 12, Medve, Bérces 6, Pleesz Á. 16. Edző: Stephen Arigbabu
 
Tudósítás
 
A Vasas hozta el a feldobást és szerezte meg a vezetést Cseh révén, ám Szabó egyből válaszolt egy kettő plusz egy pontot érő játékkal. Kelemen szintén betalált a másik oldalon, majd Bagó is eredményes volt. A vendégek egészpályás letámadással próbálták zavarba hozni a bakonyiakat, ám csak kismértékben tudták lassítani a labdafelhozatalt. Szabó talált be újra, ám nem sokkal rá Farkas és Pleesz is jól célzott. Ekkor Alex Geddes időt kért (5. perc: 5-12). Farkas újabb duplájával távolodott a Vasas, majd Cseh büntetőivel már tíz fölé nőtt a különbség. A hosszú veszprémi pontcsendet Prodanovic triplája törte meg, ám Bagó egy szép lefordulás után válaszolt. Fekete saját szerzett labdájával ment ziccerig, amire Madár hármasa volt a felelet. Ám Fekete, majd Bérces is könnyű ziccereket dobhatott, így a távolság tovább nőtt. Jókor jött Takács távoli kosara, ami egyben zárta is a negyedet (10. perc: 14-26).
 
A második negyedet is a Vasas kezdte jobban. Kihasználva a Veszprém eladott labdáit, gyorsan hat pontot tettek fel a táblára, ezzel újabb időkérésre késztetve a hazai kispadot (12. perc: 14-32). A megbeszélés után azonban folytatódott a Vasas-kosarak sora, négy pontjukra végül Szabó szép találata érkezett. Pleesz azonban újabb négy egységet szerzett a vendégeknek. Ekkor ismét Szabó volt eredményes, ráadásul fault ellenére is. Cseh egyből kosárral jelentkezett, majd még eggyel. Egy újabb veszprémi eladott labdából pedig Pleesz szerzett könnyű két pontot (17. perc: 18-46). Ismét letámadásra váltott a Vasas. Újra Szabó volt eredményes a hazaiaktól, ezúttal a büntetővonalról. A vendégek agresszív védekezése továbbra is jól működött, újabb eladott labdákra késztetve a Veszprémet, amelyből aztán könnyű Vasas-kosarak születtek. Újra időt kért a hazai kispad (18. perc: 21-52). Végh volt pontos büntetőből, majd Prodanovic dobott egy szép középtávolit. Ratiani szintén jegyzett egy szép tempót a félidő legvégén (20. perc: 27-52).
 
A harmadik felvonás Bagó elzárás-leválásból szerzett kosarával indult, majd ismét ő talált be nagyot küzdve a palánk alatt. Takács folytatta két jó büntetővel a Vasas-kosarak sorát, míg a fővárosiak egészpályás letámadása ismét keltett némi zavart a veszprémi támadásindításban. Ugyanakkor Prodanovic bedobott egy triplát egy ilyen akció végén. Bagó újabb duplát szerzett erre egyből, ezzel harminc pontra növelve a vendégelőnyt. Majd Fekete süllyesztett el egy kintit, Cseh pedig zsákolt egyet. Takács ziccere után időt kért Geddes edző (26. perc: 30-67). Fekete hármasával folytatódott a vendégkosarak sora, ezzel már negyven pont volt a különbség. Szabó törte meg ismét a hazai pontcsendet jó büntetőivel. Egy újabb vendégtriplára Végh szép betöréssel felelt, ám Pleesz is betalált hasonló módon az ellentámadásból. Ismét Végh-pontok következtek, ezúttal büntetőből. A negyed végéig több kosár már nem esett (30. perc: 36-76).
 
Madár és Takács is betalált a záróetap elején, majd Szabó dobott be egy hármast. Pleesz kosarára Végh felelt. Madár labdaszerzésből dobott zicerrécel faragott tovább a hátrányán a Veszprém, ezért időt is kért a Vasas (35. perc: 47-80). Egy perccel a megbeszélés után Kelemen talált be a vendégektől, amire Prodanovic egy szép betörés végén válaszolt. Bérces kosarával folytatódott a találkozó, majd Szabó és ismét Bérces volt eredményes. Pleesz zsákolása nyerte el a Vasas-kispad tetszését. Takács egy, majd két jó büntetője révén végül veszprémi pontokkal zárult a találkozó (40. perc: 55-90).
 
Nyilatkozat
 
Alex Geddes, a Veszprém vezetőedzője: Ez egy komoly visszajelzés volt az élettől a fiúk számára arról, hogy félgőzzel nem lehet nyerni a B csoportban. Nem szabad semmilyen előnyt adni az ellenfélnek, hanem folyamatosan maximális intenzitással kell játszani. Minden egyes játékra teljes mértékben koncentrálni kell. Ez egy nagyon jó lecke volt számukra, amiből tanulni fognak. Nem bajnoki vagy kupameccset vesztettünk el, éppen ezért ez egy tökéletes találkozó volt a tanulásra. A Vasas egy nagyszerű csapat, tapasztalt játékosokkal, amely nagyon jó ellenfél volt számunkra a felkészülés ezen szakaszában. Egyrészt tehát egy remek teszt volt ez a mai, amely megmutatta, milyen sokat kell még dolgoznunk a szezonkezdésig hátralevő hetekben. Másrészről azonban egyáltalán nem teljesítettünk jól, ehhez hasonlónak többet nem szabad történnie. Ehhez viszont kemény munkára van szükség, amit el is fogunk végezni az előttünk álló időszakban.

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  SMAFC 1860 Soproni Egyetem

2024. 05. 05.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink