Naptár

Betöltése

Veszprém – Vasas 77:85

2019. Szeptember 19.
4 éve

Azok után, hogy együttesünk hétfőn, a késő délutáni órákban Pécsett szerepelt edzőmérkőzésen, csütörtökön hazai pályán, a Vetési Albert Gimnázium sportcsarnokában immár utolsó edzőmérkőzésére készült. Mérész Csaba vezetőedző Völgyi Marcell játékára a sérülése miatt nem számíthatott, míg Körtélyesi Gergely kimenőt kapott a mérkőzésről.
 
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - Vasas Akadémia 77:85 (23:20, 13:14, 18:30, 23:21)
 
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém: Medve 12, Czirbus 9, Kovács 14, Szabó 9/3, Mucza 4. Csere: Szücs, Füzi 4, Madár 21/12, Bruder 4.

Vasas Akadémia: Moravcsik 16/9, Boros 14, Andrásy 13/3, Steier 5/3, Debreceni 4. Csere: Csík Ri. 3/3, Csík Ro. 2, Kozma 1, Kódor, Sólyom 13/3, Kelenföldi 14/6.
 
 

 
A Vasas csente el kezdésből a labdát, de a Veszprém visszaszerezte, Medve Máté pedig meg is szerezte első kétpontosát. Debreceni a túloldalon hibázott, Kovács Ádám azonban higgadtan értékesítette lehetőségét. Büntetőből Andrásy mindkét alkalmát elszalasztotta. Szabó Péter egy hárompontossal köszönt be, majd egy gyorsindítás végén Medve Máté volt eredményes (4. perc: 14-4).
 
Lendületesen kezdtük a találkozót, higgadtan dolgozták ki szituációikat játékosaink. Azonban erőre kapott a fővárosi gárda is, amely igencsak lopta a távolságot (6. perc: 14-11). Ezt követően Madár András váltotta alakulatunkba Czirbus Józsefet, Füzi Róbert Szabó Pétert, a fiatal Bruder Flórián pedig Mucza Tamást.
 
Madár csaknem egy négyperces pontcsendet tört meg hazai oldalon, azonban ismét érkezett vendég-válasz, mellyel a pestiek át is vették a vezetést (8. perc: 16-20). Kovács Ádámot Szücs Péter cserélte sorainkban, Bruder pedig büntetőből mindkétszer eredményes volt. Medve labdaszerzése után egy hárompontost is bevarrt, Füzi büntetőkből szerzett pontjaival pedig kilenc másodperccel az első negyed vége előtt ismét hárommal vezettünk (23-20).
 
Kovács-találattal kezdődött a második negyed, Szücs kemény labdaszerzése után pedig Czirbus tüzelt. Sólyom Botond a Vasasnak is jegyzett egy kétpontost, együttesünk azonban támadásban, illetve védekezésben is hibázott. Madár András hárompontost jegyzett, Szabó pedig Szücsöt váltotta a játéktéren, amikor a vendég oldalon Faragó Péter időt kért (14. perc: 30-24). Medve hárompontosa épphogy lecsorgott a gyűrűről, Czirbus azonban hidegvérrel büntetett. Vezetőedzőnk, Mérész Csaba 36-34-nél kérte ki első idejét, de adódó lehetőségeinkkel nem tudtunk élni, így kétpontos fórral mehettünk a pihenőre.
 
 

 
A második félidő első lehetőségét elszalasztottuk, azonban a Vasas is kapkodva kezdett. Moravcsik majd Kelenföldi találatával azonban a vendégek hirtelen már hárommal vezettek (23. perc: 37-40). Mérész Csaba vezetőedző időt is kért. Kovács pontjaival ragadtunk ellenfelünkre, de pestiek ebben a szakaszban higgadtabbak voltak (26. perc: 39-49). Sőt, nem túlzás azt állítani, hogy megbénult a játékunk: hirtelen már 39-54 állt az eredményjelzőn. A negyed végére minimálisan sikerült faragnunk a hátrányunkból, tízpontos hátrányban (54-64) kezdhettük az utolsó játékrészt.
 
Szabó Péter eredményes is volt, a fővárosiak azonban Kelenföldi hárompontosával csak tovább növelték előnyüket. Vezetőedzőnk időt is kért. Azonban ezt követően is a Vasas diktált: amíg mi támadásban hibáztunk, addig ők rendre csak eredményesek voltak (35 perc: 59-78). Bármennyire is küzdöttünk a végére mégis 77-85-re alulmaradtunk.
 
Nyilatkozatok:
 
Mérész Csaba vezetőedző: – A mai felkészülés mérkőzés csakis azért volt hasznos számunkra, mert nem egymás ellen kellett játszanunk. Küzdöttünk, hajtottunk, de a végére nem jött ki a lépés. A jövő héten már nem hibázhatunk.
 
Szücs Péter irányító: – Az első félidőben úgy gondolom nem volt gond a játékunkkal, azonban a szünet után többször is felelőtlen döntéseket hoztunk, illetve görcsösen játszottunk. Ebből is tanulunk, jövő héttől tiszta lappal kezdünk a bajnokságban, már csak arra koncentrálunk.
 

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink