Naptár

Betöltése

Veszprém – Vasas 81:83

2021. Október 02.
2 éve
A Veszprém Kosárlabda Klub ma lejátszotta első hazai mérkőzését az NBI/B Piros csoportjának 2021/22-es szezonjában. Az ellenfele a tavalyi idény negyedik helyezettje, a Vasas Akadémia volt, amely ellen rendre nagy csatát vív a bakonyi alakulat. A mai napon is minden jel arra mutatott, hogy kemény küzdelem várható a felek között.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 2. forduló
Veszprém Kosárlabda Klub – Vasas Akadémia 81:83 (25:22, 19:24, 22:22, 15:15)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 240 néző
Játékvezetők: Horváth Alajos, Tóth Kálmán és Benedek Zoltán
 
Veszprém: Horváth 20/3, Madár 12/9, Szabó 18/12, Glatz 5/3, Dukic 15. Cserék: Dancsecs, Tóth 11, Gaál. Edző: Martin Blaho
 
Vasas: Radics 13, Moravcsik 16/9, Kerkai 8, Medve 18/6, Andrássy 10. Cserék: Farkas 8/6, Kelemen 6, Boros 2, Kódor 2, Sólyom. Edző: Evangelos Ziagkos
 
Részletes statisztika ezen a linken található, míg a mérkőzés itt nézhető meg újra.
 

Tudósítás
 
Nagyszerű hangulat fogadta a feleket a Veszprém régi-új otthonában, azaz a Vetési Albert Gimnáziumban. A találkozó három Vasas duplával és két veszprémi triplával indult, előbbi Kerkai és Andrássy, utóbbi Horváth és Szabó révén, így három perc után 6:6 volt az állás. Ekkor Dukic centerezett szépen, amit Moravcsik két és Madár egy jó büntetője követett. Ezután ismét Moravcsik célzott jól a vonalról, majd Dukic és Radics talált be a palánk alól. Medve sikeres betörése után Blaho Martin időt kért a hatodik percben 11:15-ös állásnál. Ebben a periódusban a csapatok kinti kísérletei nem találtak a gyűrűbe, nem úgy Dukic ziccere Horváth szép passza után. Szerb-magyar játékosunk ráadásul faulttal együtt értékesítette a helyzetét és a megítélt büntetőt is. A túloldalon Andrássy egyszer talált be a vonalról. A Vasas egészpályás letámadást alkalmazva igyekezett lassítani és fárasztani a Veszprémet, ám Szabó hármasa nagyon jókor jött. Boros szép betörése után ismét a Vasasnál volt a minimális előny, ám Horváth egy büntetőjével egyenlített. Medve egy duplát, Glatz viszont egy triplát szerzett, majd Horváth fejezte be eredményesen a leindítást. Ekkor a Vasas kért időt (9. perc: 23:20). Ismét jól védekeztek a hazaiak, amit ismét Horváth hálált meg két ponttal egy szép betörés végén. Andrássy két sikeres büntetője után már nem esett kosár egyik oldalon sem, így hárompontos veszprémi előnnyel ért véget az első tíz perc (10. perc: 25:22).
 
A második etap Medve hármasával indult, amire Horváth Ákos válaszolt egy középtávolival. Szabó triplája érkezett Tóth szép passzából. Kódor dupláját követően Tóth centerezett sikerrel, majd két támadással később Szabó vitte ziccerig a szerzett labdát (13. perc: 34:27). Támadó-lepattanója után Tóthot faultolták, aki a második büntetőjét dobta be. Andrássy kettese után ismét keményen védekezett a Vasas, ám Madár betörése ellen nem volt ellenszerük. Tóth vezetésével továbbra is remekül működött a veszprémi védekezés, ám elől elmaradtak a kosarak, de még így is hatpontos volt a hazaiak előnye (16. perc: 37:31). Az újabb sikertelen veszprémi akciót és Farkas hármasát követőn a Veszprém időt kért. Mindkét fél ponttalan akciói után előbb Radics szerzett egy kettest, majd egy szép labdajáratás után Tóth tette ugyanezt. Ekkor azonban Medve egy kettő plusz egy pontos játékkal egyenlített (19. perc: 39:39). Madár viszont gyorsan szerzett egy triplát, amire Moravcsik kettese és Medve hármasa volt a válasz. Dukic és Farkas kétpontosai váltották egymást, így a félidő utolsó támadását az egyenlítés reményében vezette a Veszprém. Dukic és Tóth dobása is célt tévesztett, így kétpontos vendégelőnynél vonulhattak az öltözőbe a csapatok (20. perc: 44:46).
 

A második félidő kezdetén a  Veszprém hozhatta a labdát, ám Dukic hárompontos kísérlete lepördült a gyűrűről, Radics ziccere viszont nem. Tóth szakította meg a veszprémi pontcsendet, ám Radics újabb kosárral jelentkezett, majd Kerkai is eredményes volt a Vasas leindítása végén. Dukic ekkor szintén betalált. Szabó jelentkezett egy középtávolival, majd egy védőlepattanóval, amit Madár egy hármassal hálált meg hátvédtársának. Ezzel ismét a Veszprém vezetett (24. perc: 53:52). Radics kettese után ismét Madár szerzett egy triplát. Ekkor Moravcsik is dobott egy hármast, Kerkai pedig egy kettest. Glatz duplája jókor jött a Veszprémnek és az azt követő remek védekezés is, amit a vendégek csapattechnikaija után Horváth jó büntetője váltott pontra. Moravcsik triplája, majd Kelemen faulttal szerzett duplája már ötpontos vendégelőnyt jelentett (28. perc: 59:64). Madár kosarára ismét Kelemen válaszolt faulttal együtt, de a büntetője most is kimaradt. Nem úgy Dukicsé, aki mindkétszer betalált. Kódor kettesére Szabó reagált egy hármassal. A Vasas vezethette a negyed utolós akcióját, ám nem találtak be (30. perc: 66:68).
 
Az utolsó negyed Tóth labdaszerzésével és az abból dobott ziccerével indult. Ám Radics is szerzett ekkor egy könnyű kosarat, majd Farkas talált be kintről. Horváth gyűjtött be egy támadópattanót, majd ért el abból két pontot (33. perc: 70:73). Madár szövegelésért technikait kapott, Medve viszont kihagyta az ezért járó büntetőt. Ekkor Szabó találta meg szép passzal Tóthot, aki minimalizálta a különbséget. A hazaiak támadása nem járt sikerrel, nem úgy a vendégeké, akik hármasával növelték a különbséget. Ezúttal beszédért a Vasas kapott technikait, Horváth pedig bedobta a büntetőt. Dukic támadószabálytalansága után Horváth blokkja nagyon szükséges volt a palánk alatt, akárcsak a szintén általa szerzett kettes a túlodalon. Ám Medve is elsüllyesztett ekkor egy középtávolit. Továbbra is Horváth vitte hátán a csapatot ezúttal két jó büntetővel. Tóth és Glatz szereztek hátul labdát nagy harcban, ám előbbi elől támadóhibát vétett, így a labda három és fél perccel a vége előtt a vendégekhez került, akik időt kértek (36. perc: 77:78). A Veszprém kivédekezte a Vasas támadását, ám Glatz kísérlete kimaradt, majd fiatal játékosunk szabálytalankodott. Moravcsik viszont mindkét büntetőjét kihagyta. Az agresszív vendégvédekezés ezúttal sem hagyta kosarat szerezni a hazaiakat, Andrássy pedig egy büntetőt dobott be a másik oldalon. A veszprémi közönség nagyszerű hangulatot teremtett, ám a pontszerzés ismét elmaradt, igaz a Vasasnál is. Az utolsó percbe érve, még mindig két ponttal vezetett a vendég gárda. Moravcsik ziccere lepördült a gyűrűről, Tóth pedig mehetett büntetőzni a túloldalon, ám mindkét dobása kimaradt. Glatz szabálytalankodott, Radics viszont csak egy büntetőt értékesített. Horváth ziccerig mehetett, majd Glatz szabálytalankodott Medvével szemben. Az egykori Veszprém-játékos mindkétszer betalált. Szűk kilenc másodperce maradt így a Veszprémnek az egyenlítésre. Szabó oldalvonali bedobása remekül találta meg Dukicsot, aki bedobta a palánk alól. Hét és fél másodperccel a vége előtt a vendégek is időt kértek. Szabó csak szabálytalankodni tudott Medvével szemben, aki a második kísérletét kihagyta, ám a Veszprém elől már nem tudott kosarat szerezni, így nagy csatában alulmaradt ezúttal (40. perc: 81:83)
 
 

Nyilatkozatok
 
Martin Blaho, a Veszprém vezetőedzője: Gratulálok a Vasasnak a nagyszerű győzelemhez! Jó meccs volt, amely tanulságos számunkra a jövőre nézve. Modern kosárlabdát játszottak agresszív védekezéssel, mi pedig hagytuk, hogy kizökkentsenek minket a komfortzónánkból és a saját tempónkból. A dobószázalékunk nagyon visszaesett, ez volt a fő oka a vereségünknek. Gratulálok nekik a győzelemhez! Mi pedig ki fogjuk hozni a legjobbat magunkból, hogy visszatérjünk a győzelem útjára.
 
Horváth Ákos, a Veszprém bedobója: Jó meccset játszottunk a Vasassal, de az ilyen egylabdás meccsek elvesztése után, keserű a szájíz. A Honvéd elleni győzelem után talán egy kicsit jóllakottan kezdtünk. Sajnos nem voltak igazán kidolgozott helyzeteink, ezt érzem a rossz kinti dobószázalékunk egyik fő okának. Hiába vannak jó dobóink, szinte nullát dobtunk a második félidőben triplából. De nem emlékszem olyanra, hogy egy szép játék végén valaki a tiszta helyzetét hagyta volna ki. Iszonyú jól védekezett a Vasas, amelynek nem mindig találtuk az ellenszerét. Gratulálok nekik, megküzdöttek érte, megérdemelték. Nekünk pedig tanulnunk kell belőle, mivel továbbra is fenntartom, hogy jobb csapat vagyunk. Előre kell néznünk!
 
Evangelos Ziagkos, a Vasas vezetőedzője: Nagyon fiatal csapatunk van, amelynek minden egyes edzésen próbáljuk fejleszteni a játékát. Eddig pechesek vagyunk a szezonban, hiszen tizennégy fős kerettel kezdtük az idényt, ám csak pár nappal ezelőtt kezdték el a visszatérést a sérült játékosaink. Ők nagyon hiányoztak az előző meccsen, ám nem akartuk ezt kifogásként használni akkor. Azonban most, egy nagy győzelem után ezt már elmondhatom. Számunkra a szezon csak most kezdődött el. Nagyon tiszteljük a Veszprémet, amely kiváló csapat, tele tehetséges és tapasztalt játékossal. Megpróbáltunk a tervünknél maradni, és ez sikerült is a meccs legnagyobb részében, amiért gratulálok a játékosaimnak. A cél számunkra továbbra is az, hogy hétről hétre fejlesszük a játékunkat egyénileg és csapatként egyaránt. Sok szerencsét a Veszprémnek a szezon hátralevő részére!
 
Az U20-as csapatok meccsét is a Vasas nyerte 65:80 arányban, habár a negyedik kezdteén még csak egy ponttal vezettek a kiválóan teljesítő és fiatalabb veszprémiekkel szemben.
 
A mérkőzésen készült képek galériája itt tekinthető meg.
 
 
Fotók: Fux Marcell – veszpremkosar.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink