Naptár

Betöltése

Veszprém - Vasas 89:74

2021. Március 06.
3 éve
Hazai pályán fogadta a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a bajnokság harmadik helyezettjét, azaz a Vasas Akadémiát március 6-án, 17:00-tól. A két csapat első összecsapását a fővárosiak nyerték otthon 93:68-ra három héttel ezelőtt. Izgalmas csatának ígérkezett tehát a hetedik és a harmadik helyezett összecsapása, pláne annak fényében, hogy csupán két győzelem volt a különbség a meccs előtt a két gárda között. A találkozón Sipos Mátyás kisebb sérülés miatt nem ált Baksa Szabolcs vezetőedző rendelkezésére, ugyanakkor Orgona Gergő már játékra jelentkezett hosszú idő után. és egyből a kezdőben kapott helyet.
 
A felnőtt mérkőzés után U20-as csapatunk lépett a pályára, akik 97:87-re legyőzték a Vasas U20-as csapatát.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 23. forduló:
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - Vasas Akadémia 89:74 (21:19, 19:23, 24:23, 25:9)
Veszprém, Március 15. úti Sportcsarnok, zárt kapus mérkőzés

Veszprém: Szücs 13/9, Madár 30/12, Orgona 7, Szabó 18/12, Dukic 5/3. Cserék: Birkás, Futó 16, Gaál. Edző: Baksa Szabolcs
 
Vasas: Moravcsik 8/3, Medve 16/6, Boros 10/3, Krasovec 6, Keleföldi 13/3. Cserék: Radics 6, Farkas 10, Barócsi 3, Debreceni 2, Sólyom. Edző: Faragó Péter
 
 
Tudósítás:
 
A találkozó első támadását a Vasas vezethette, és Madár szabálytalansága után Krasovec állhatott a vonalra, aki mindkétszer betalált. Medve faultja után Madár is hasonlóan cselekedett, majd egy támadással később elsűllyesztette az első hárompontosát is. Kelenföldi egy duplával válaszolt. Dukic azonban szintén bedobta első tripláját, amire Medve kettese érkezett (3. perc: 8:6). Szabó is három pontot jegyezhetett első kosara után, de Medve is ugyanennyivel reagált. Madár ismét dobott egy triplát a negyed közepéhez érkezve. Medve továbbra is próbálta tartani a lépést a hazaikkal, két bedobott büntetőjével három pontra csökkent a különbség (6. perc: 14:11). Kelenföldi egalizált, de Szabó kettő plusz egyes játék ismét vezetést eredményezett. Moravcsik duplája viszont minimalizálta a különbséget. Madár mindkét büntetőjét értékesítette, távoli triplája azonban célt tévesztett. Két és fél perccel a negyed vége, hárompontos HOYA előnynél Faragó Péter, a Vasas mestere (és csapatunk egykori játékosa) időt kért. A megbeszélés után Kelenföldi faultolta Dukicot, aki mindkétszer betalált. Krasovec faultal együtt is bedobta a helyzetét, a büntetőt azonban nem. Pontatlan támadások váltották egymást, miután Szücs szabálytalansága után Moravcsik jegyezhetett egy pontot. A frissen beálló Birkás elmérte a hármasát, majd Szabó távoli kísérlete épphogy kipattanat a dudaszó pillanatában (10. perc: 21:19).
 
A második etap kezdetét a vendégek kezdték jobban, hiszen a mi három pontunkkal szemben ők öttel jelentkeztek, így egyenlítettek. Madár két büntetője azonban ismét a Veszpémet juttatta előnyhöz, ám Kelenföldi is betalált közelről. Debreceni faultot harcolt ki Orgonával szemben, ám a büntetőit kihagyta. Dukic és Debreceni akaszkodott egymásnak, amelyet követően mindkettőt kiállították a játékvezetők (14. perc: 26:26). A Vasas időkérése után Boros szerzett kettő plusz egy pontot, majd Madár is mehett a vonalra, és mindkétszer be is talált. Birkás szereztt labdát, ám nem sikerült élni a lehetőséggel, míg Medve betalált egy középtávoliból. Orgona harcolta ki magának első kosarát a palánk alatt, majd Szücs jelentkezett egy triplával. Madár remek betörése már négypontos előny jelentette a HOYA-nak, ekkor időt is kért a Vasas (16. perc: 35:31). Futó harcolt ki támadófaultot, és dobhatott két büntetőt, mindkettőt sikerrel. Moravcsik hármasa közelítette a piros-kékeket. Madár két pontos büntetőt jegyezhetett, ám Boros távoli hármasa is az volt. Futó és Boros duplái váltották egymást, majd Kelenföldi ziccerezett, ezzel egy ponttal az angyalföldiek vezettek már. Hat másodperccel a félidő vége előtt Szücs remek egyéni megoldásából már nálunk volt a minimális előny, ám egy rövid támadásnyi ideje még maradt a vendégeknek. Radics ziccerbe is került, ám dobása leperdült a gyűrűről, így egypontos veszprémi előnynél vonulhattak az öltözőbe a csapatok (20. perc: 43:42).
 
 
A másodk félidőt a Vasas kezdte jobban, hat pontjukra Szücs távoli triplája érkezett válaszként. Majd Futó harcolta ki magának a jogot két büntető dobására, mindkettőt értékesített is, ezzel kiegyenlítve az állást (23. perc: 48:48). Ezt követően egy szép blokkal hívta fel magára a figyelmet fiatal magasemberünk, amit elől Szücs hálált meg. Majd Madár passzolt remekül Orgonának, aki faulttal együtt bedobta a helyzetét és a büntetőjét is. Kétszer is eredménytelenül támadtak a vendégek, amit Szabó hármasa használt ki, ezzel nyolc pontra növelve a különbséget (25. perc: 56:48). A Vasas támadásai továbbra sem működtek, Futó viszont a szabálytalanság ellenére is betalált, és a büntetőjét is a helyére küldte. Barócsi azonban szintén összehozott egy kettő plusz egyes játékot, majd Medve triplája és Boros ziccere háromra csökkentette a nemrég még tízpontos előnyt. Ekkor Baksa Szabolcs időt kért (27. perc: 59:56). Az egyeztetés után Madár betörése volt hatásos. Moravcsik szerzett három pontot, Madár pedig kétszer egyet. Medve is ugyanolyan pontos volt a vonalról a túloldalon. Madár azonban pont vele szemben, a faultja ellenére is bedobta a triplakísérletét és a plusz egy büntetőt is. Medve ismét mehetett a vonalra, és ezúttal sem hibázott. Szücs szabálytalankodott Kelenföldivel, aki bedobta a helyzetét, a büntetőjét viszont nem. Birkás szintén pontatlan volt a vonalról, ráadásul mindkétszer. Hátul azonban jól védekezett Futó, ám a negyedből hátralévő 1,8 másodperc alatt már nem sikerült kosarat szereznünk (67:65). 
 
Az utolsó tíz perc első kosarát Futó szerezte Madár nagyszerű passzából, ám gyorsan válaszolt Farkas. Futó azonban ismét betalált. Eredménytelen támadások következtek mindkét fél részéről, amit Szabó triplája zárt, ezzel már héttel vezetett a Veszprém, így Faragó Péter időt kért (34. perc: 74:67). Ismét jól védekeztünk, majd Szücs passzából Orgona talált be. Boros tudott erre válaszolni betörésből. Medve követett el sportszerűtlen szabálytalanságot Szabóval szemben. Csapatkapitányunk a második büntetőjét értékesítette, a támadásunkat azonban kivédekezte a Vasas. Orgona blokkja talpraugrasztotta a kispadon ülő társakat, ráadásul a labda is a HOYA-hoz került. Nem született kosár az akcióból, viszont Radics szerzett egy kettest. Szücs pedig válaszként egy hármast. Szabó pedig még egyet (37. perc: 83:71). A Vasas időkérése után Kelenföldi állhatott a vonalra, de csak egyszer talált be. Madár viszont három egységet tett hozzá egy szép dobócsel után. Remek védekezések követték egymást hazai oldalon. Az utolsó percbe lépve a Veszprém hozhatta a labdát, Szabó pedig bedobott egy távoli duplát. Farkas szerzett egy gyors kettest. Madár állhatott még a vonalra. A mai tizanhatodik büntetőjét is bedoba, a tizenhetedik azonban kimaradt, így kereken harminc ponttal zárt. A meccs utolsó akciójából a Vasas már nem szerzett kosarat, így végül tizenötpontos sikert aratott a Veszprém, ezzel egy győzelemre került a biztos rájátszásban való részvételtől (40. perc: 89:74).
 
 
Nyilatkozatok:
 
Baksa Szabolcs, a Veszprém vezetőedzője: Négy szempontból volt nagyon fontos ez a mai győzelem a számunkra. Az első, hogy a múltkori kettő, illetve a Vasas elleni nagyarányú vereség után megmutattuk, hogy fel tudunk állni, és bármelyik csapatot meg tudjuk verni a bajnokságban. A második, az Orgona Gergő visszatérése. Dukic kiesésével bukott a rotációs tervem, Geri nem tudott annyit pihenni, mint amennyit szerettem volna, de ezt is megoldottuk. A harmadik, hogy ha minden igaz, akkor ezzel a győzelemmel matematikailag is bent vagyunk a playoffban. Ettől függetlenül ugyanúgy küzdünk tovább. A negyedik pedig egy személyes ok, ma ünnepli édesapám a születésnapját, aki külföldön él, és még soha nem láthatott élőben vezetőedzőként meccselni. Ezt a győzelmet neki ajánlanám.
 
Orgona Gergő, a Veszprém erőcsatár-centere: Gratulálok a csapatnak! Hatalmasat küzdöttünk. Sajnos a mérkőzés közben Dukicot elveszítettük, ami nagy nehezítés volt. Szívvel-lélekkel, egy csapatként küzdöttünk. Megtettünk mindent, amit az edzőnk kért. Nagyon örülök, hogy visszatérhettem a pályára. Kicsit nehezen kezdtem, de aztán fel tudtam pörögni. Nagyon boldogok vagyunk.
 
Faragó Péter, a Vasas vezetőedzője: Gratulálok a Veszprémnek. Egyszerűen jobban akarták megnyerni ezt a mérkőzést. Mi a második félidőre elfáradtunk, és túl sokat foglalkoztunk a külső tényezőkkel. Leszedték a támadólepattanókat és úgy pörögtek a hazaiak, mintha a bajnokság múlt volna ezen a meccsen. Javulnunk kell. Látszik, hogy jól tudunk vendégként is játszani. Megpróbálunk a Miskolc ellen győzni. Még egyszer gratulálok a Veszprémnek.
 
Részletes statisztika ezen a linken érhető el.

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink