Naptár

Betöltése

Zsinórban a kilencedik siker

2016. Március 26.
8 éve
 
Pécsi VSK-Kronosz Kiadó–HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 68-81 (19-20, 15-21, 18-20, 16-20)

Pécs, 200 néző. Vezette: Kovács, Reisz, Sértő.

PVSK: Czukor, Antóni 13/3, Demeter 13, Popgyákunik 8/6, Kővágó-Laska 10. Csere: Dragasevic 8, Berkics 13/3, Mándity 3/3, Porrogi, Mogyorósi. Vezetőedző: Juhász Olivér.

Veszprém: Vertetics 8, Novák 4, Kámán 18/6, Körtélyesi 25/9, Takács 13/3. Csere: Simon 6, Kálló 4, Sipos, Kovács, Oltárczy 3/3, Herbel, Májer. Vezetőedző: Mérész Csaba.

A keddi alapszakasz-siker után érezni lehetett a vendégeken, hogy számukra nem élet-halál kérdése a derbi: mindkét oldalon sok volt a rossz megoldás, a negyedik percben még csak öt-négyet mutatott az eredményjelző-tábla. Mivel az éllovas jól kizárta a hazaiakat a palánk alól, azok főként kintről próbálkoztak, de ahogy a mérkőzés egészén, az elején sem mentek nekik a triplák (a lefújásig ötöt dobtak – huszonnégy kísérletből). Aztán Körtélyesi Gergely „megmutatta” nekik, hogy kell beleállni egy hárompontosba, amit Popgyákunik Balázs kisvártatva kétszer is lemásolt (9-11). A Mérész-tanítványok „muzsikálása” nem volt meggyőző, abban az időszakban a Mecsek-aljaiak küzdelmes csatára és kemény ellenállásra késztették őket (15-15). Felváltva estek a találatok, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, ám az elvétve hibázó, remek mezőnymunkát végző és pompás kosarakat szerző Körtélyesi már akkor kiemelkedett a többiek közül, az első negyedben három triplát is elsüllyesztett. A folytatásban is fej-fej mellett haladtak a felek, egyik gárda sem tudott egy-két pontnál nagyobb előnyhöz jutni (24-22). A mieink a párharc ezen részében nem voltak meggyőzőek. A produkciójukban akadtak hibák és pontatlanságok – rossz dobások, eladott labdák –, Mérész-edző néha két-három cserével frissítette együttesét, csakhogy a támadólepattanókat szedett és a terheket maguk között elosztó ellenfél folyton visszavette a vezetést (30-28). A nagy „gólgyártásban” Kámán Tamás is „szót kért”, majd az újabb hárompontosa után pontosabb lett az övéi teljesítménye (32-36). A nagyszünetre alakult ki a legnagyobb különbség: hét pont, az egyetemisták az öltözőbe vonulás előtt jól összerakott, agresszív védekezéssel szolgáltak, amitől elől is lett a játékuknak ritmusa.

Fordulást követően hamar tíz pont fölé kúszott a műhelyeket elválasztó differencia. A veszprémiek elkapták a fonalat: saját kosárlabdájukat tolták előtérben, a sportolóik között megfelelő lett az összhang, az állva hagyott rivális bottal üthette a nyomukat (34-45). A pécsiek mintha az öltözőben maradtak volna, gyengén céloztak, rosszul passzoltak, a hibáikkal Vertetics Ádámék kezére játszottak, akik köszönték szépen a lehetőségeket, s kihasználták azokat (36-51). A vendégek bizonyították, hogy miért állnak a tabella élén, az addig hullámzó pattogtatásuk éppúgy sokat javult, mint a hozzáállásuk (41-58). A végül tizennégy lepattanót is szerzett, 41-es teljesítményindexszel zárt – komoly dupla duplát hozott – Körtélyesi továbbra is tarthatatlan volt, de a társai közül ekkor már többen jól játszottak, igaz, néhány fiatalunk lámpalázasnak tűnt. A listavezető nagy energiával dolgozott: feljavult a védőmunkájuk, domináltak a palánkok alatt, s mert mind többször megtalálták a vetélytárs gyenge pontjait, kezdett eldőlni a csata. A hazaiak büntetőkkel próbálták tartani a lépést, valamelyest közelebb is jöttek, de akkor Körtélyesi, Vertetics és az erőre kapott Kámán is a kispadon ült (52-61). A kihagyások következtében Antóni Csanádék visszajöttek a mérkőzésbe, jóllehet közben sok tripladobásuk tévesztett célt. A záró felvonás elejét megnyomták a pályára visszatért Kámánék, újra felpörögtek és esélyeshez méltóan viaskodtak, érvényesült az akaratuk (52-67). Körtélyesi úgy lubickolt a küzdőtéren, mint hal a vízben (s úgy védekezett, hogy nem ítéltek ellene személyi hibát), Oltárczy Máté blokkot adott, Simon László is villogott, a fegyelmezett, ugyanakkor látványos játéknak köszönhetően pont került az összecsapásra (54-73). A hajrá 58-81-ről indult, a mezőnyből addig jól dobott vendégek kiengedtek, soraikból már „csak” a cserék voltak pályán, szakvezetőjük mindenkinek szereplési lehetőséget adott. A végére sajnos csökkent a koncentráció, ám ez nem befolyásolta Novák Patrikék zsinórban aratott kilencedik sikerét.

Mérész Csaba: Álmosan kezdtünk, ám mikor kellett, odatették magukat a srácok.
 
Fotó: foto24.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

2024. 04. 24.

Korábbi mérk?zés

V

Dávid Kornél KA
VS  Veszprém KK

117 - 76

2024. 04. 21. 19:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink