Naptár

Betöltése

Egy hajszálon múlt

2015. Február 16.
9 éve
 
MAFC II.–HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 78-72 (22-24, 21-12, 17-26, 18-10)
 
Budapest, 250 néző. Vezette: dr. Varga, Bátovszky, Vida.
 
MAFC II.: Misek 20/12, Vittay 6/3, Tursics 17/3, Csapai 9, Timkó 14. Csere: Boldog 5/3, Papai 7/3, Dudás. Vezetőedző: Vavra András.

Veszprém: Nagy R. 11/6, Gáll 6/6, Novák P. 10, Fekete 4, Szabó 16. Csere: Oltárczy 9/9, Sipos 11/3, Kováts 5/3, Nagy G., Szeifert. Vezetőedző: Mérész Csaba.

A vendégek nem a legjobb előjelekkel veselkedtek neki a fővárosi kalandnak, a sérült Vertetics Ádám, Kámán Tamás és Novák Bence csak lélekben lehetett a társaival, mint ahogy azt sem igazán lehetett tudni, hogy a hétközi trénerváltás – Mérész Csaba szakvezetői debütálása – miként köszön vissza. Veszprémi lepattanó-szerzésekkel indult a csata, majd a felek felváltva találtak be (3-4). Valamelyest hektikus volt a játék, sok hibát – rossz passzt és sikertelen akciót – jegyezhettünk fel, ám ebből a „mókából” a hazaiak jöttek ki jobban (10-4). Sajnos hamar kiderült, hogy a mieink ezen a találkozón sem spórolnak a labdaeladásokkal (a lefújásig meg sem álltak tizenhétig). Miközben a műegyetemisták határozottabbnak tűntek, az egyetemisták nem találták a gyűrűtől való távolságot (14-6). Aztán ahogy lenni szokott, Sipos Ádámék megrázták magukat, s kisvártatva ott lihegtek az ellenfél nyakán (16-13). Később az egyenlítés is összejött, majd Gáll Dominik és Oltárczy Máté triplájával – a negyed végén – már náluk volt az előny. A rövid szünet után ismét csökkent a koncentráció, gyengén céloztak, még szerencse, hogy a vetélytárs sem állt a helyzet magaslatán (24-27). A vendégek keményen védekeztek, s ebbe azért néha csúszott hiba: Tursics Krisztiánék gyakorolhatták is a büntetőket, Novák Patrikék pedig számolhatták a személyi hibákat (29-27). Ekkor kisebb hullámvölgybe kerültek Fekete Csabáék, mivel bosszantó hibákat vétettek, akadozott a gépezet (38-31). Ezért is jött jókor Kováts Viktor néhány eredményes megmozdulása.

Noha a budapestiek az első felvonásban semmi ördöngösséggel nem szolgáltak, hétpontos vezetésükkel kezdődött a második félidő. A mieink érezhetően egy fokozattal feljebb kapcsoltak, állítottak az irányzékon, s ez nyomban meg-mutatkozott az eredményen is (45-42). Ebben a periódusban Szabó Tibor volt a kulcsember, aki hangyaszorgalommal gyűjtögette a pontjait, majd duplájával a csapata visszavette a vezetést (48-49). Egál-körüli állásnál – az akkortájt rossz dobásokra kényszerített – MAFC II. is magához tért, az együttesek hárompontos-dobó versenybe kezdtek, de a különbség nem változott (55-55). Gárdánk jól tartotta magát, bátran tette a dolgát, Szabó zsákolásával és Oltárczy újabb triplájával kicsit meg is léptek (58-62). A hazaiak a záró körben gyorsan kiegyenlítettek, de Nagy Róbertnek erre kétszer is volt válasza (64-67). Néhány elszórt labda, rossz büntető és sikertelen kinti dobás miatt a – több lepattanót szerzett – hazaiak fordítottak, így 73-71-gyel kezdődhetett az utolsó két perc. A hajrában megremegtek a veszprémi kezek, pedig kis szerencsével és nagyobb odafigyeléssel megnyerhették volna a párharcot.

Mérész Csaba: Még nem állt össze a korábbinál agresszívabb védekezésünk, vagyis azon van mit gyakorolnunk. Ezzel együtt nem vagyok csalódott, hiszen a srácok hajtottak, akartak. Egy nyerhető derbit engedtünk ki a kezünkből. Megyünk tovább a megkezdett úton, lévén, a terveink nem változtak.
 
Fotó: veol
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink