Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: Jászberény – Veszprém

2022. Április 04.
2 éve
Kezdődik az NBI/B Piros csoport bajnokságának leizgalmasabb időszaka, azaz a rájátszás. Az alapszakaszt a Veszprém Kosárlabda Klub a hetedik helyen zárta, így a második helyezett Jászberényi KSE lesz az ellenfele a legjobb négy közé jutásért. A három győzelemig, így maximum öt találkozóig tartó negyeddöntőben a jobb alapszakasz mérleggel rendelkezdő együttesnél van a pályaelőny, így a párharc Jászberényben fog kezdődni.
 
A mérkőzéseket az alábbi időpontokban és helyszíneken rendezik meg:
1. meccs: március 6., 19:00 - Jászberény, Bercsényi Tornacsarnok
2. meccs: március 9. 18:00 - Veszprém, Vetési Albert Gimnázium
3. meccs: március 12., 19:00 - Jászberény, Bercsényi Tornacsarnok
4. meccs: március 15., 18:00 - Veszprém, Vetési Albert Gimnázium
5. meccs: március 17. 18:00 - Jászberény, Bercsényi Tornacsarnok
 
A Veszprém és a Jászberény nem is olyan régen, március 1-én csapott össze utoljára egymással, méghozzá Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A mérkőzést a hazaiak nyerték 93:85-re, úgy, hogy a negyedik negyed elején még hét ponttal is vezetett a bakonyi együttes. Ez mindenképpen bizakodásra adhat okot a piros-szürkék számára. Ahogyan az is, hogy a két együttes első meccsét a szezonban, amelyet még ősszel, Veszprémben rendeztek, a hazaiak nyertek 90:86 arányban.
 

A két csapat közül, a márciusi eredményeket figyelembe véve, egyértelmű, hogy a Jászberény érkezhet magabiztosabban a párharcba. A Jászebrény négy győzelem mellett csupán egy vereséget számlált, azt is az utolsó fordulóban, a BKG otthonában. Sőt ezt leszámítva csupán még egy vereséget jegyeztek ebben a naptári évben, méghozzá a Vasas vendégeként. Végül huszonegy győzelemmel és öt kudarccal zárták a 2021/22-es alapszakaszt.
 
A Veszprém ezzel szemben csupán két meccset nyert meg az előző hónapban, méghozzá a Baja és a Pápa ellen. Így a mérlege végül tizennégy nyertes és tizenkét vesztes mérkőzés lett.
 
Csapatkapitányunk, Szabó Péter a következőket mondta el az előttünk álló nagy megmérettetésről: „Egy párharc szempontjából mindig fontos az első találkozó. Egy rutinos csapat ellen fogunk játszani. Szeretnénk minél jobb teljesítményt nyújtani, és ha a védekezésünk rendben lesz, akkor lesz esélyünk a győzelemre.”
 
Itt van tehát a playoff, így szurkoljunk még a korábbinál is jobban a veszprémi fiúknak, hogy sikerüljön bravúrral megszerezni a pályaelőnyt! A Jászberény tervezi a találkozót élőben streamelni a YouTube csatornáján, amely ezen a linken érhető el, nézzük minél többen!
 
Hajrá Veszprém!
 
 
Fotók: jkse.hu
 

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink