Naptár

Betöltése

Veszprém - Jászberény 90:86

2021. Október 22.
2 éve
Nehéz és fontos mérkőzésre, valamint mérlege javítására készült a Veszprém Kosárlabda Klub, amely hazai pályán fogadta az „A” csoportból tavasszal kieső Jászberényi KSE-t. A vendégalakulat három győzelemmel és egy vereséggel állt a tabella második helyén az összecsapás előtt a kettő-kettővel rendelkező Veszprémmel szemben, azaz igazi rangadóra volt kilátás a Vetési Albert Gimnáziumban.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 5. forduló
Veszprém Kosárlabda Klub – Jászberényi KSE 90:86 (23:24, 14:16, 28:14, 25:32)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 350 néző
Játékvezetők: Horváth Alajos, Benedek Zoltán és Földesi Ádám
 
Veszprém: Dancsecs 7/3, Tóth 11, Szabó 28/18, Glatz 6, Dukic 20/3. Cserék: Birkás, Horváth 11/6, Madár 7/3, Gaál. Edző: Martin Blaho
 
Jászberény: Lewis 11/6, Fekete 3/3, Rakic 17/9, Velkey 14, Olasz 17. Cserék: Nagy 3/3, Várbíró, Rosic 21/9, Homoki. Edző: Földi Sándor
 
Részletes statisztika ezen a linken található, míg a mérkőzés itt nézhető meg újra.
 

Tudósítás
 
A Veszprémnél mindkét magasember, Dukic és Tóth is kezdett, valamint két fiatal is kezdőben találta magát, Glatz és Dancsecs személyében. A karmesteri pálca ezúttal is Szabó kezében volt. A találkozó Velkey duplájával indult, amire Dukic öt ponttal válaszolt. A csapatok fej-fej mellett haladtak ezt követően, de az előny a hazaiaknál volt egészen a negyed közepéig, amikor Lewis és Olasz kosaraival a Jászberényhez került az (5. perc: 12:16). Ez a távolság megmaradt a következő percekben is, a Veszprém kosarára mindig volt válasza a Jászberénynek. Sőt az utolsó két percben kezdett ellépni a vendég együttes, nyolc is volt már közte, így az utolsó percben nagyon jól jött Szabó triplája és duplája, valamint Glatz kettese (10. perc: 23:24).
 
A második etap kezdetén Horváth hármasa már a hazaiak előnyét jelentette, igaz gyorsan egyenlített Rosic. A szoros állás pedig a későbbiekben sem változott, egyik fél sem tudta igazán kihasználni a másik pontatlan dobásait. A legnagyobb különbséget a kékek érték el Rosic triplája után (17. perc: 32:36). A vendégek légiósa még tovább növelte volna az előnyt, de Szabó erre már tudott válaszolni. Az utolsó percbe lépve Madár elsüllyesztette első hármasát, ezzel minimalizálva a hátrányt. Az utolsó szó a félidőben azonban Olaszé volt, aki a dudaszó pillanatában, szorongatott helyzetben is szerzett egy középtávolit (20. perc: 37:40).
 
 
A harmadik játékrész vendég duplával indult, ám Szabó hármasa is betalált, ugyanakkor Dukic kihagyott ziccerét Velkey kihasználta. Tóth kettese, majd egy szépen kijátszott akció végén Szabó triplája már egypontos veszprémi előnyt jelentett. Időt is kértek a vendégek, ám a megbeszélés után Madár tudta növelni a hazai fórt (25. perc: 47:44).  A vendégek hamar egyenlíteni tudtak, ám Tóth kettő plusz egyes játéka visszaszerezte a vezetést a piros-szürkéknek, amit egy-egy jó védekezés után Horváth büntetője, majd Szabó duplája és triplája növelt tovább kilenc pontnyira. Innentől a fő feladat ennek az előnynek a fenntartása volt. Ez nemcsak hogy sikerült, de Dukic kosarainak köszönhetően még nőtt is (30. perc: 65:54).
 
Az utolsó tíz percet szerb légiósunk úgy kezdte, ahogy az előzőt abbahagyta, kosárral, miközben a csapatvédekezés továbbra is jól működött. Szabó újabb triplája már tizenhét pontos előnyt jelentett, időt is kért ekkor Földi Sándor. A vendégek próbálták lopni a távolságot, és Rakic hárompontosával már csak tíz volt közte. Erre érkezett válaszként Madár kettese (35. perc: 76:64). Rakic ismét bedobott egy kintit, majd egy kettest is. Jókor érkezett Horváth hármasa, hiszen így ismét kétszámjegyű volt a különbség. Rakic azonban nem hagyta annyiban, újabb triplát szerzett, Tóth viszont egy közelivel válaszolt (38. perc: 81:72). Nagy hármasával tovább lopakodott a Jászberény, majd Rakic kettesével már csak négy volt közte. Dukic támadópattanója és duplája nagyon kellett ekkor, egy perccel a legvége előtt. Egy jó védekezés után Glatz szépen érkezett a palánk alá, és a Horváth passzából nyolc egységnyire növelte az előnyt. A hátralévő bő fél percben főleg büntetőkből szereztek pontokat a csapatok, ám négy pontnál közelebb már nem tudott férkőzni a Jászberény (40. perc: 90:86).
 
 
Nyilatkozatok
 
Martin Blaho, a Veszprém vezetőedzője: Ez egy nagyon fontos győzelem volt a számunkra, a legutóbbi, TF elleni vereségünk után. A mai siker oka a második félidei védekezésünk volt, amiben nagyon sokat fejlődtünk, valamint az, hogy az ellenfelünk nulla támadólepattanót szerzett. Nagy gratuláció jár ezért a csapatnak! Remélem, hogy ettől a pillanattól kezdve győztes mentalitásra váltunk és meccsről meccsre jobbak leszünk, majd a legjobb formánkban érkezünk a rájátszásba.
 
Glatz Soma, a Veszprém bedobója: Jól kezdtük a mérkőzést, jól ment a támadás és a védekezés is. A harmadik negyedben aztán, főleg a védekezésünknek köszönhetően, sikerült nagyobb különbséget kialakítani. Tizennégy pontot kaptunk csupán a ebben a negyedben, míg a negyedikben megszereztük végül a győzelmet.
 
Földi Sándor, a Jászberény vezetőedzője: Nagyon jól kezdtünk, jó első félidőt játszottunk. Utána azonban jött egy nagy hullámvölgy, aminek még én sem tudom az okát. Váltottunk embert, zónát, egyik sem jött be. A Veszprém legjobb embereit, közülük is talán a legjobbat, Szabó Pétert otthagytuk egyedül, úgy hogy a gyengébben játszó társára váltottunk át inkább. Ez nagy hiba volt. A végére sikerült felzárkóznunk, de ez kevés volt. Gratulálok a Veszprémnek, sok sikert kívánok nekik, mi pedig csináljuk tovább a munkánkat.
 
Az U20-as csapatok mérkőzését a vendégek nyerték 69:95 arányban. 
 
 
Fotók: Fux Marcell – veszpremkosar.hu
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink