Naptár

Betöltése

Feldobás előtt: MAFC - Veszprém

2021. Április 09.
3 éve
A héten a második, összességében pedig a harmadik negyeddöntős mérkőzés következik a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém számára a MAFC ellenében, az NBI/B Piros csoportjának felsőházi rájátszásában. Felek jelenleg egy-egyes összesítéssel állnak a párharcban, mindkét alakulat hozta eddig a hazai meccsét. Tehát az előny megszerzése lesz a tét a három győzelemig tartó versenyfutásban az április 10-én megrendezésre kerülő találkozón. Az összecsapásnak a budapesti Gabányi László Sportcsarnok ad otthon, a felek pedig 17:30-tól feszülnek majd egymásnak. A várhatóan ismét nagy izgalmakat tartogató derbit a MAFC YouTube csatornáján tudják élőben követni a drukkerek.
 
Győzelemmel zárult a tehát legutóbbi, szerdai mérkőzése a bakonyi gárdának, amivel a MAFC elleni mutatónkat ebben a szezonban kettő-kettőre, míg a playoffban egy-egyre javítottuk. Egy rendkívül szoros összecsapáson sikerült legyőzni a fővárosi gárdát, 85:82 arányban, ezzel megadva magunknak a lehetőséget, hogy szombaton elvegyük a budapestiek pályaelőnyét, és egy meccsnyi távolságra kerüljünk a legjobb négy közé jutástól. A HOYA győzelme egyébként a MAFC kilencmérkőzéses győzelmi sorozatának vetett véget.
 

Az említett találkozóra már visszatért a csapatba az első összecsapást kisebb sérülés miatt kihagyni kényszerülő Nebojsa Dukic. A szerb magasember dobott 19 pontot, közte egy sorsdöntő triplát a végjátékban, valamint leszedett 7 lepattanót is. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott Madár András is, aki 29 pontig jutott, kiosztott 6 gólpasszt és 2 blokkot. Ez végül 35-ös VAL mutatót eredményezett irányító-bedobónknak. A fővárosiak részéről Tóth Péter 25, míg Csapati Péter 22 pontjával volt a legeredményesebb.
 
A csapat, Baksa Szabolcs mester vezetésével, keményen készül a következő megmérettetésre, amelynek kapcsán két kezdőjátékosunkat kérdeztük meg.
 
Szabó Péter, irányító és csapatkapitány: Örülünk, hogy egy-egy az eredmény, de nem engedhetünk ki. Ha nyerni akarunk szombaton, akkor jobban és koncentráltabban kell játszanunk. Természetesen az előnyért utazunk Budapestre.
 
Orgona Gergő, erőcsatár-center: Gratulálok a fiúknak a szerdai győzelemhez. Nagyot küzdöttünk, igazi csapatként. Próbáltuk kijavítani a hibáinkat, ezt kisebb-nagyobb sikerrel meg is tudtuk valósítani. Nem szabad kiengednünk most, ezt a meccset is elemezni fogjuk, és hasonló eredménnyel szeretnénk zárni a szombati találkozót!
 
Szücs Péter, irányító: Bár kiegyenlítettük a párharcot, a feladatunk korántsem ért véget. Szombaton a MAFC otthonába látogatunk, ahol legalább olyan nehéz meccsre számítok, mint a szerdai. Úgy gondolom, hogy van esélyünk. Azért utazunk, hogy megmutassuk, idegenben is tudunk olyan dolgokat produkálni, mint hazai pályán.
 
Bízzunk tehát mi is a sikeres folyatásban, és szombaton 17:30-tól a képernyő előtt szurkoljunk minél többen a veszprémi fiúknak!
 
Hajrá HOYA, hajrá Veszprém!
 

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink