Naptár

Betöltése

  Feldobás előtt: Veszprém – Honvéd

  2022. Január 04.
  7 hónapja
  Az NBI/B Piros csoportjának tizennegyedik fordulójában a Veszprém Kosárlabda Klub a Budapesti Honvéd SE-t látja vendégül a Vetési Albert Gimnáziumban január 5-én, szerdán 17:00-tól. Ismét egy olyan mérkőzés vár a hazaiakra, amely több szempontból is számos érdekességet és persze izgalmat tartogat.
   
  A vendégek az alapszakasz felénél magabiztosan vezetik a tabellát tizenkét győzelemmel és csupán egy vereséggel. Ez utóbbit azonban pont a bakonyiaktól szenvedték el, méghozzá hazai pályán a bajnoki nyitányon (86:91). Azóta azonban megállíthatatlannak tűnnek, és nemcsak megnyerik a meccseiket, de magabiztosan is teszik azt, szinte az összes alkalommal. Csupán három találkozójukon nem tudtak tíz pontnál nagyobb különbséggel nyerni: az NKA ellen idegenben (76:79), a Jászberény (77:70) és a Nagykőrös ellen (100:96) otthon.
   
  Habár a szezonnak még úgy vágtak neki a fővárosiak, hogy Vladimir Lucic volt a vezetőedző, és mellette a tavalyi veszprémi vezetőedző Baksa Szabolcs a segítő, ám időközben, a hetedik fordulótól kezdve a fiatal szakember lett a vezetőedző, így most újdonsült csapata élén tér vissza a királynék városába. Lesz mellette még egy ismerős arc a Honvéd soraiban, méghozzá Völgyi Marcell, aki az A csoportos ZTE kedvéért távozott 2019 nyarán tőlünk, majd ezt a szezont már a feljutást megcélzó budapesti alakulatnál kezdte meg.
   

  A Veszprém Kosárlabda Klub két győzelemmel zárta 2021-et, előbb odahaza az Óbuda (92:79), majd idegenben a Pápa ellen (85:100), így végül a bakonyiak a negyedik helyen „teleltek”, pontazonossággal a harmadik NKA-val, és csupán egy győzelemmel lemaradva a második Jászberénytől. Az említett utolsó két találkozó között azonban távozott a klubtól Csorvási Levente sportigazgató, Martin Blaho vezetőedző, valamint két játékos, Madár András és Nebojsa Dukic. Karácsony után az egyesület kinevezte az új trénert, Zeljko Lukajic személyében, valamint aláírt a csapathoz a gárda korábbi játékosa Füzi Róbert. Az ő debütálásuk tehát külön érdekességet ad a szerdai meccsnek.
   
  Az évnyitó derbi előtt Horváth Ákos nyilatkozott hivatalos oldalunknak: „Azt hiszem, nem mondok nagy újdonságot azzal, hogy a Piros csoport legmélyebb keretével érkezik hozzánk a Honvéd. Az első fordulóban elkaptuk őket, azóta viszont nem is volt több vereségük, szépen összecsiszolódtak. Ahogy talán nem is olyan régen fogalmaztam, éppen ezért lesz ez szép kihívás! Mindig nagy kérdőjel, hogy a karácsonyi szünet után melyik csapat jön ki frissebben a pihenésből. Igyekeztünk az ünnepek között is edzeni, ráadásul a pápai helytállásunk óta Füzi Robi csatlakozásával sokat kaptunk. Bizakodóan várjuk tehát a rangadót.
   
  Reméljük, hogy a hétközi időpont ellenére is sokan kilátogatnak a Vetési Gimnáziumban megrendezésre kerülő rangadóra, hogy hozzásegítsék a fiúkat a fontos és nagy jelentőséggel bíró győzelem megszerzéséhez. Felhívjuk a figyelmet, hogy a találkozó továbbra is csak érvényes védettségi igazolvánnyal látogatható, továbbá ismét kötelező a maszkviselés a zárt térben rendezett sporteseményeken, így a Veszprém Kosárlabda Klub mérkőzésein is. Fontos, hogy a védettségi igazolvány csak arcképes hatósági igazolvánnyal (érvényes útlevél, jogosítvány, személyazonosító igazolvány) együtt jogosít fel a belépésre. Megértésüket köszönjük.
   
  Aki mégsem tudna eljönni, annak figyelmébe ajánljuk, hogy a Facebook és a YouTube csatornánkon egyaránt nézhető lesz ezúttal is a meccsünk.
   
  Hajrá Veszprém!
   

  Fotók: honved.hu

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink