Naptár

Betöltése

Pápa – Veszprém 85:100

2021. December 17.
2 éve
Az otthoni, Óbudai Kaszások elleni győzelem után már csak egy találkozója volt hátra 2021-ben a Veszprém Kosárlabda Klubnak. Ez az összecsapást pedig az NBI/B Piros csoportjába frissen feljutó Conoil Pápa KC otthonában vívta meg. A hazaiak esélyeit javította, hogy a vendégek csapatától a hét folyamán távozott két meghatározó játékos, Madár András és Nebojsa Dukic, akárcsak Csorvási Levente sportigazagató és Blaho Martin vezetőedző. Ettől függetlenül győzni érkeztek a veszprémiek, a megbízott vezetőedző, Naményi Márk irányítása alatt.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 13. forduló
Conoil Pápa KC – Veszprém Kosárlabda Klub 85:100 (24:28, 18:25, 20:26)
Pápa, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Gaál István Tamás, Nepp László Oszkár és Ntasis Lazaros
 
Pápa: Erdei 11/3, Hódi 9/3, Sonyák 4, Varga 21/9 Németh 18/3. Cserék: Horváth 3/3, Koma 19/3, Németh, Lintner. Edző: Dr. Vajda Balázs
 
Veszprém: Horváth 13/9, Dancsecs 21/15, Tóth 22, Szabó 34/18, Glatz 10. Cserék: Birkás. Edző: Naményi Márk
 
Részletes statisztika ezen a linken található.
 
 
Tudósítás
 
A mérkőzés Tóth palánk alatti kosarával indult, ám a hazaiak hamar fordítottak Németh és Sonyák révén. Jött viszont Horváth triplája és ismét a Veszprém vezetett. Fej-fej mellett haladtak a csapatok a negyed első felében. (5. perc: 12:10). Dancsecs és Szabó kosaraival négypontosra nőtt a vendégelőny, ám a Pápa nem hagyta lerázni magát. Hódi kosarára viszont Szabó és Tóth is válaszolni tudott. Majd jött pár sikeres hárompontos - míg hazai oldalon Németh, addig a vendégektől Szabó és Horváth is pontosan célzott, így veszprémi előnynél ért véget az első tíz perc (10. perc: 24:28).
 
A második negyed elején aztán megrázta magát a Veszprém, és Tóth, valamint Szabó révén, na meg a jó védekezésnek köszönhetően, kilencre növelte a különbséget. A Pápa azonban nem hagyta azt tovább duzzadni, Varga kosaraival közeledtek, ám Szabó gondoskodott róla, hogy ne túlságosan (15. perc: 31:38). Varga mellé Erdei és Hódi is becsatlakozott, miközben a vendégektől továbbra is csak Szabó talált be, így már csak kettő volt közte. Jókor érkezett tehát Tóth két duplája, majd Dancsecs is elkezdett kosarakat szerezni. A félidő utolsó pontjait Szabó jegyezte, ráadásul hármat, így már kétszámjegyű volt a különbség (20. perc: 42:53).
 

A harmadik etap Németh kettesével kezdődött, majd több pontatlan dobás után Glatz talált be. Erre gyorsan Erdei válaszolt, majd Szabó és Varga következett. Tóth is hozzászólt a játékhoz, egymás után kétszer is, így a félideihez képest tovább nőtt a különbség. Koma és Németh azonban igyekezett versenyben tartani a Pápát és belátható távolságon belül maradni. Szabó kosarával viszont ismét tizenhárom volt közte (35. perc: 53:66). Sőt csapatkapitányunk elsüllyesztett egy hármast is, majd Horváth jött egy kettessel, így már közel húsz egység volt a piros-szürkék fórja. Hódi hiába szerzett egy duplát, nemsokkal később Dancsecs távolról volt eredményes. Hódi és Koma azonban gyorsan jegyzett öt pontot, így elkerülte a Pápa, hogy húsz legyen közte. Horváth és Tóth azonban nem hagyta annyiban is tovább folytatta a pontok termelését a Veszprém. A negyed utolsó kosara Erdei nevéhez fűződött végül (30. perc: 62:79).
 
Az utolsó tíz perc kezdetén Koma vezetésével keményen támadott a Pápa, és fel is jöttek tizenkét pontra, ám Szabó hármasa nem engedte közelebb őket. Tóth és Dancsecs pontjaira ugyancsak szükség volt, hiszen a hazai együttes mindent megtett, hogy mielőbb tíz pont alá jusson és legyen esélye egy jó hajrára. Ezt a lélektani határt sikerült is átlépniük Varga és Koma kosarai után (35. perc: 81:89). A Veszprém rövid pontcsendjét Tóth törte meg egy pontos középtávolival. Majd jött Glatz, és zsinórban szerzett négy pontjával ismét megnyugtatóvá tette a Veszprém előnyét (38. perc: 81:95). Koma és Németh még betalált, ám Szabó és Dancsecs is így tett. Összességében magabiztosan szerezte meg a két pontot a 2021-es esztendő utolsó meccsén a Veszprém (40. perc: 85:100).
 
 
Nyilatkozatok
 
Naményi Márk, a Veszprém megbízott vezetőedzője: Elsősorban szeretném megköszönni a srácoknak, hogy profin álltak hozzá ehhez a meccshez. Az szerintem köztudott, hogy nagyon nehéz szituációban vagyunk és egy nagyon nehéz hét áll a csapat mögött. Ezzel kapcsolatos, hogy megfogyatkozva tudtunk eljönni, viszont aki itt volt, az maximális erőbedobással küzdött. Azt gondolom, hogy a lélektani hátrányunkat a motivációs előnyünkké tudtuk fordítani. Szeretném megköszönni a Pápának, hogy ebben a nehéz szituációban méltó ellenfelek voltak. Egy jó karácsonyi meccset tudtunk játszani.Gratulálok a srácoknak!
 
Dr. Vajda Balázs, a Pápa vezetőedzője: Gratulálok a Veszprémnek. Megérdemelten, magabiztosan és rutinosan lehozták ezt a mérkőzést. Mindkét csapat küzdött problémákkal, de ezen a meccsen a Veszprém tudott ezen sokkal könnyebben túllendülni. Továbbra is várjuk vissza a kezdőirányítónkat. Köszönöm azoknak a játékosoknak, akik kitették szívüket a pályára és igyekeztek megvalósítani a felkészülésen megbeszélteket. Sajnálom, hogy karácsony előtt ez csak ennyire sikeredett. Boldog karácsonyt kívánok minden kosárlabda-szeretőnek.
 
Fotók: Fux Marcell – veszpremkosar.hu (A felvételek a Veszprém – Óbuda mérkőzésen készültek.)

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink