Naptár

Betöltése

  Feldobás előtt: Veszprém – PVSK

  2021. November 05.
  9 hónapja
  Az NBI/B Piros csoportjának hetedik fordulójában egyik a legérdekesebbnek és legizgalmasabbnak számító párharcot Veszprémben rendezik, ugyanis a tabella negyedik helyén álló házigazda, azaz a Veszprém Kosárlabda Klub a második pozíciót elfoglaló Pécsi VSK-CARGATE-t fogadja a Vetési Albert Gimnáziumban. A találkozóra ezúttal szombaton, azaz november 6-án kerül sor 17:00-tól.
   
  A Baranya megyeiek magabiztos diadallal kezdték a szezont a MAFC ellen (80:66), majd egy nagy vereségbe szaladtak bele a BKG vendégeként (119:62). Azóta azonban csak győzelmek sorakoznak a nevük mellett, méghozzá meggyőző különbséggel, hiszen Andrija Ciric és csapata felülkerekedett a Baján (106:82), az NKA-n (70:81), az Óbudán (85:62) és a Pápán (97:81) is.
   
  A PVSK legeredményesebb játékosa Farkas Sándor a maga 17,8 pontos átlagával, de a meccsenkénti 7-es lepattanó- és 21,5-ös VAL átlaga is figyelemre méltó, akárcsak az a tény, hogy rajta kívül még négy csapattársa – Miljan Popadic, Goldring Gergő, Armaghani Ármin és Kalmár Viktor – is kétszámjegyű pontot termel mérkőzésenként.
   

  A bakonyiak egy jó szériát kezdtek el, zsinórban két győztes meccsen vannak túl, legutóbb Nagykőrösön sikerült diadalmaskodniuk 77:87-re. Ezt a pozitív sorozatot szeretnék folytatni most a pécsiek ellen, ráadásul amennyiben a piros-szürkék győznek, úgy pontszámban beérik a vendégeket.
   
  Sőt akár pontazonosság alakulhat ki az első hat helyezett között a forduló végére, hiszen a jelenleg első helyen álló, a PVSK-hoz hasonlóan öt-egyes mérleggel rendelkező Budapest Honvéd a harmadik TF-et (4-2) fogadja, miközben a BKG és a Jászberény is ötödik győzelmét szeretné begyűjteni. Izgalmas bajnokságnak vagyunk tehát szemtanúi.
   
   
  A Veszprém hátvédje, Birkás András a következőket nyilatkozta oldalunknak a hét folyamán: „A pécsi egy fiatalabb csapat, de nagyon jól szerepel eddig a bajnokságban. Viszont hazai pályán esélyesebbek vagyunk és mi is jó formában játszunk. Készen állunk, hogy győzelemmel hagyjuk el a pályát, remélhetőleg minél több szurkolónk előtt.”
   
  A szombati meccs külön érdekessége, hogy ekkor fog debütálni a Veszprémi Kosárlabda Klub új, 2021/22-es szezonra tervezett meze, amely városunk sziluettjét viseli magán, de felhívja a figyelmet arra is, hogy ebben az idényben ünnepeli klubunk alapításának hetvenedik évfordulóját.
   
  Reméljük, ezúttal is sokan látogatnak ki a Vetési Gimnáziumban, hogy egy újabb, nehéznek ígérkező mérkőzésen szurkolják ki a hazai győzelmet. Aki pedig esetleg nem tudna élőben drukkolni a fiúknak, annak javasoljuk, hogy kövesse élő közvetítésünket a Facebook és a YouTube csatornánkon.
   
  Hajrá Veszprém!
   

   

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink