Naptár

Betöltése

Nagykőrös – Veszprém 77:87

2021. Október 30.
2 éve
Otthoni fontos győzelme után bizakodva várta a Veszprém Kosárlabda Klub a hatodik fordulót az NBI/B Piros csoportjának 2021/22-es alapszakaszában. Ellenfele a Nagykőrös Sólymok KE volt, amely hazai pályán arra készült, hogy kiegyenlítse mérlegét és ezzel pontszámban beérje a vendégeit a tabellán. Nem ígérkezett könnyűnek ez az összecsapás sem a vendégeknek, akik ráadásul betegsége miatt kénytelenek voltak nélkülözni az eddig remek formában játszó magasemberüket, Nebojsa Dukicot.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 6. forduló
Nagykőrösi Sólymok KE – Veszprém Kosárlabda Klub 77:87 (18:28, 22:15, 13:19, 24:25)
Nagykőrös, Kossuth Lajos Általános Iskola
Játékvezetők: Gál János, Sallai István József és Marton Péter
 
Nagykőrös: Molnár B. 8, Mester 6/6, Fehér 7, Lakosa 22/9, Timkó 12. Cserék: Kónya, Molnár M. 18/12, Jókai 2, Kocsis 2. Edző: Kovács Sándor
 
Veszprém: Horváth 16/6, Madár 12/6, Tóth 16, Szabó 23/12, Glatz 17/6. Cserék: Dancsecs 3, Gaál. Edző: Martin Blaho
 
Részletes statisztika ezen a linken található.
 
 
Tudósítás

A találkozó Timkó és Tóth közeli kosaraival indult, ám utóbbi faulttal együtt tette mindezt, és a büntetője is a helyére kerül. Ezután Madár volt pontos a hárompontos vonalon kívülről, ezzel máris négy ponttal vezetett a Veszprém. A hazaiak próbálták tartani magukat, ám Szabó három, míg Glatz két egységgel iratkozott fel a pontszerzők közé. A Sólymok igyekeztek közeledni, ám míg ők kétpontosokat szereztek, addig a vendégektől triplák is érkeztek, így a távolság apránként nőtt (6. perc: 13:20). Sőt úgy tűnt, tizenhárom pontnál elakadnak a nagykőrösiek, miközben Tóth és Horváth újabb pontokat tett fel az eredményjelzőre, ezért időt is kért Kovács Sándor, immáron tizenegy pontos hátránynál (7. perc: 13:24). Ám eredménye nem lett a megbeszélésnek a hazaiak részéről, a bakonyiaknál annál inkább, hiszen Tóth és Szabó is szerzett egy duplát. Bő egy perccel a negyed vége előtt aztán Molnár Bence megtörte a hazai pontcsendet egy kettessel, majd Molnár Miklós egy hármast is szerzett, így végül tízpontos különbség maradt az első etap végére (10. perc: 18:28).
 
A második negyed elején a hazaiak megrázták magukat, és Molnár Miklós, Lakosa és Timkó kosarai után már csak négy pont volt a Veszprém fórja. Időt is kért ekkor Martin Blaho mester (13. perc: 24:28). De nem lett a megbeszélteknek foganatja, ugyanis Molnár Miklós hármasával már csak egy volt közte, éppen ezért jól jött Horváth duplája. Szabó is szerzett egy kettest, amire Molnár Miklós egy hármassal válaszolt (15. perc: 30:32). Pár perc pontcsend következett, amelyet Jókai duplája tört meg, ezzel kiegyenlítve a mérkőzést. Dancsecs triplája vetett véget a veszprémiek rossz perceinek, majd egymást váltották a kétpontosok mindkét részről. A félidő utolsó két percében is szoros maradt az állás, Fehér kosarára Madár kettő plusz egyes játéka volt a válasz, ám Timkó is jelentkezett egy duplával. A negyed utolsó kosarát végül Szabó szerezte (20. perc: 40:43).
 
 
A harmadik játékrész Glatz és Molnár Miklós tripláival indult, majd Tóth jelentkezett egy pontos középtávolival. Horváth blokkolta Lakosát, ám pont nem születetett belőle a másik oldalon. Nem úgy az ellenakciókból, amikor is Mester két hármasával már a Nagykőrös vezetett egy ponttal. Horváth egy duplával visszavette az előnyt Szabó passzából (24. perc: 49:50). Ezután rossz dobások és eladott labdák jellemezték a játékot, amit a vendégek vezetőedzője elégelt meg előbb, és kért időt. A pár percnyi pontcsendet Madár kettese törte meg, amire Kocsis válaszolt. Ekkor érkezett azonban Szabó és dobott egy hármast, majd Horváth egy duplát, így máris hattal ment a Veszprém, és kért időt a Nagykőrös (37. perc: 51:57). Lakosa egy támadólepattanó megszerzése után volt eredményes, ám Glatz is betalált. A negyed utolsó percében Glatz távolról is jól célzott, így végül kilencpontos előnnyel várhatta az utolsó tíz percet a Veszprém (30. perc: 53:62).
 
Az utolsó tíz perc Timkó és Lakosa dupláival kezdődött, ám a hazaiak felzárkózását Tóth kettese és Horváth hármasa gyorsan megállította (33. perc: 57:67). A távolság pedig nem csökkent, ugyanis hiába talált be ismét Timkó, Szabó öt pontot szállított hamar. Időt is kért a Nagykőrös (34. perc: 59:72). A rövid pihenő után Molnár Miklós és Molnár Bence is jegyzett egy-egy duplát, így már ismét tíz alatt volt a különbség. Horváth passzából Madár bedobott egy kettest, Lakosa viszont egy hármast szerzett. A következő percet rossz dobások jellemezték, amíg Lakosa el nem süllyesztett egy hárompontost (37. perc: 66:74). Egy-egy jó büntető és egy Lakosa dupla következett, majd Szabó és Lakosa szerzett egy-egy triplát. Bő egy perccel a vége előtt Glatz és Tóth duplái már ismét kétszámjegyű vendégelőnyt eredményeztek, amit Horváth tovább növelt (39. perc: 72:84). A meccs hátralevő részében már szinte csak büntetővonalról születtek kosarak, a Veszprém pedig tízpontos győzelmet aratott (40. perc: 77:87).  
 
 
Nyilatkozatok
 
Martin Blaho, a Veszprém vezetőedzője: Örülünk, hogy megnyertük ezt a mérkőzést, amely nem volt könnyű. A nagyszünetben változtatnunk kellett a védekezésünkön, és a második félidőben ez működött is. Ennek volt köszönhető, hogy megnyertük ezt az összecsapást. Reméljük, hogy folytatni tudjuk mindazt, ami jó. Volt sok hiba is a játékunkban, de dolgozunk ezeken és próbálunk fejlődni.  
 
Szabó Péter, a Veszprém irányítója: Tulajdonképpen végig vezettünk a mérkőzésen, és úgy érzem, mi irányítottuk a játékot, miközben a mai napon a hiányzó Dukáért (Nebojsa Dukic – a szerk.) is küzdöttünk. Ami döntő tényező volt, hogy most kaptuk a legkevesebb pontot eddig ebben a szezonban, ezen a meccsen működött a legjobban a védekezésünk. Habár elől sok volt az előtt labdánk, mégis mindig volt valaki, aki előlépett és pontokat szerzett. Csapatként nyertük meg ezt a találkozó. Gratulálok mindkét félnek ehhez a mérkőzéshez! Megyünk tovább ezen az úton!
 
Kovács Sándor, a Nagykőrös vezetőedzője: Ismét egy fájó vereség. Sajnos rosszul kezdtük a mérkőzést, próbálkoztunk zónával, de a játékosaim nem találták meg a pozíciójukat, nem mindig tudták mi a feladatuk. A védekezésváltás után visszajöttünk a meccsbe, a vezetést is sikerült átvenni. Bíztam a támadójátékunkban a második félidőben, de ez nem jött össze, nagyon pontatlanul támadtunk. A végjátékban rossz döntéseket hoztunk, illetve egy-egy jónak tűnő védekezés után demoralizáló hárompontosokat kaptunk, ez nagyon megütötte a csapatot, és a gödörből nem sikerült kimászni. Ellenfelünknek több a minőségi és rutinos játékosa, ez döntött. Gratulálok nekik is és a csapatomnak is!
 
 
Fotók: nagykorosisolymok.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink