Naptár

Betöltése

Interjú csapatunk új szerzeményével, Mike McCallal

2019. November 18.
4 éve
 
 
„Alig várom már, hogy találkozzak veletek, srácok, és megmutassam, hogy mit tudok!”
 
 
November 15-én lett hivatalos, hogy Mike McCall a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapatában folytatja a pályafutását. Az amerikai irányítóval beszélgettünk.
 
- Köszöntünk Veszprémben, Mike! Mostantól a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapatát erősíted. Milyen tervekkel érkeztél az együttesünkhöz?
- Azért jöttem, hogy segítsek a csapatnak a bajnoki cím megszerzésében, beleadva minden tőlem telhetőt a közös teljesítményébe, hogy a lehető legjobbak lehessük.
 
- Mi tetszett leginkább a Veszprém ajánlatában?
- Egy nagyon jó klubnak és egy nagyon jó csapatnak tűnt a számomra, beleértve az edzőt és a játékosokat egyaránt. Ez lesz az első alkalom, hogy Magyarországon játszhatok, éppen ezért izgatottan várom.
 

- Mesélj egy kicsit a játékodról? Hogyan írnád le magadat, mint játékost?
- Nagyon gyors hátvéd vagyok, aki tud dobni és passzolni. Saját magam és mások számára is képes vagyok lehetőségeket teremteni. Szeretek gyors, dinamikus kosárlabdát játszani.
 
- És milyen vagy a pályán kívül?
- Egy csendes, nyugodt, laza srác vagyok, akivel könnyen ki lehet jönni. Szeretem jól érezni magam, kosárlabdázni és videójátékokat játszani.
 
- Chicagoban születtél 1991-ben, pont, amikor az első NBA bajnoki címét szerezte a Bulls. Milyen volt a világ kosárlabdázásának egyik fellegvárában nevelkedni?
- Fantasztikus. Chicago a kosárlabda egyik Mekkája, erről ismerik sokan ezt a várost. Rengeteg tehetség található itt. Nagyszerű érzés, hogy elmondhatom magamról, hogy innen származom.
 
- Volt a családodban más is, aki kosárlabdázott?
- Igen, édesapám és nagybátyáim is kosárlabdáztak, de nem profiként, csak középiskolai és főiskolai szinten.
 
- Gyerekként ki volt a példaképed?
- Az édesanyám az, aki leginkább inspirált. Nagyon keményen dolgozott, soha nem adta fel és mindig ott volt a családja számára. A kosárlabdát illetően pedig természetesen kiemelném Michael Jordant, akit mindenki szeret. Ő egy igazi hős Chicagoban. Dwyane Wade pedig szintén olyan személy, akire felnézek. Ő is chicagói, aki nagyon sokra vitte és nagyszerű játékossá vált.
 

- És hogyan emlékszel vissza a Saint Louis Egyetemen töltött évekre?
- Négy évet töltöttem ott, nagyon sok meccset nyertünk és ünnepelhettünk bajnoki címet is. A négy évből háromban részt vettünk az NCAA Tournamenten. Remek csapattársakkal nagyszerű pillanatoknak lehettem a részese. Sokat nyertem és sokat tanultam ott. Rengeteget köszönhetek Rick Majerus mesternek, aki jobb játékossá és jobb emberré is tett.
 
- Most pedig Magyarországon folytatod a pályafutásod. Milyen ismereteid vannak az országról?
- Még csak most érkeztem, így nem tudok túl sok mindent. De várom már, hogy minél több mindent felfedezzek és megismerjek itt. Tudom, hogy finomak az ételek és a kosárlabda is jó itt.
 
- A családod is veled tart Veszprémbe?
- A tervem az, hogy később csatlakoznak majd hozzám, most még csak egyedül érkeztem.
 
- Van esetleg valami mottód, hitvallásod?
- Egyszerűen csak a lehető legjobb kosárlabdázó szeretnék lenni. Ez az, amit mindig is akartam. A lehető legmagasabb szinten szeretnék játszani. Folyamatosan keményen dolgozok, minden egyes nap arra törekszem, hogy eljussak arra a szintre.  
 
- Zárásként mit üzensz a Veszprém-drukkereknek?
- Remélem, hogy élvezni fogjátok a játékomat, tetszeni fog mindaz, amit láttok majd tőlem. Egy nagyon kedves srác vagyok és jó csapattárs. Nagyon izgatott vagyok, hogy itt lehetek. Alig várom már, hogy találkozzak veletek, srácok, és megmutassam, hogy mit tudok! 
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink