Naptár

Betöltése

  Legyen (kosárlabda)ünnep, ajándékkal!

  2015. December 16.
  6 éve
   
  Talán nem túlzás azt állítani, hogy a két csapat csatája szinte mindig kivételes jelentőséggel bír. A megjegyzés akkor is helytálló, ha a feleket jelenleg nagy különbség választja el egymástól a tabellán: a hazaiak négy győzelemmel és négy vereséggel hetedikek, míg a mieink hét-egyes mutatóval listavezetők. Ám hiba lenne kizárólag az NB I/B Nyugati-csoportjának eredménysorából kiindulni, mert az ellenfél legutóbb az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC pályáján diadalmaskodott (77-87), s az évadban megszerezte első idegenbeli sikerét. Etekintetben Körtélyesi Gergelyéknek sem kell pironkodniuk, a minap 103-88 arányban múlták felül a Bajai Bácska FKE-t. A pápaiak odahaza három-kettes mérleggel állnak: megverték például a szebb napokat is látott Metal-Work Bonyhádi KSE-t és az MTK Törökbálintot, ellenben a bajaiaktól és a Soproni MAFC-NyME-től kikaptak. Kosárlabdázóink márciusban – hosszabbítás után – nyertek Pápán, úgy hogy a vetélytárs szinte végig vezetett. Ama mérkőzésen Puszta Dávid 24 pontot dobott a vendéglátóknak. Mint ismert, a játékos immár a riválist erősíti, a csoport pontátlag kategóriájában második, míg a teljesítményindexek alapján negyedik. Vagyis kulcsember Vajda József vezetőedző gárdájában. A párharcnak külön pikantériát ad a fiatalember, aki ősszel sportolóhoz méltatlanul viselkedett, a veszprémi együttesnél felfüggesztették a játékjogát, majd átigazolási kérelmet írt alá a pápaiakhoz. Ráadásul erről „elfelejtette” tájékoztatni a Veszprém Kosárlabda Kft.-t. Szerencsére a felek az ügyet nem sokkal később lezártnak tekintették.

  A mieink nyilvánvalóan azon lesznek, hogy a jó képességű spíler hétvégén ne villogjon, de nem csak rá kell figyelni, mivel Keresztes Rafael a palánkok alatt szeret uralkodni, Szanati Mátyás pedig kedveli megbontani a hátsó sorokat. A liga egyik legjobban védekező csapata, a veszprémi múlt héten támadásban alkotott maradandót, a hullámvölgyeik dacára nem forgott veszélyben a sikerük. Kámán Tamásék ezúttal is gyorsan, pontosan és erőszakosan pattogtatnának, a taktikai utasításokat betartanák, de arra is ügyelnének, hogy a terheket ismét elosszák egymás között. Az ilyen derbiken fontosak a lélektani tényezők, arra biztosan mindenki felszívja magát, ezért is lényeges, hogy az egyetemisták végig nyugodtak maradjanak.

  – Nem dimenzionáljuk túl a hétvégi ütközetet, az ugyanolyan lesz, mint a többi az alapszakaszban. Nem szabad neki nagyobb jelentőséget tulajdonítani – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Szeretnénk egy jó mérkőzést vívni, ám ennél is fontosabb, hogy fusson a szekerünk, tehát idegenben is a saját kosárlabdánkat játszanánk. Agresszív védekezéssel készülünk, ha bejön a csapdázásunk, az alapot teremthet egy jó eredményhez. Stabil védekezésből indulva diktálnánk a tempót, kontrollálnánk az eseményeket, s játszanánk a begyakorolt figuráinkat. Lényeges, hogy az utolsó pillanatig kitartson a figyelmünk.
  A szív és az akarat diadalt eredményezhet. Vertetics Ádámék nem akarnak csalódást okozni az őket elkísérő híveiknek. Azon lesznek, hogy szép ajándékot, győzelmet tegyenek a veszprémiek karácsonyfája alá.

  ­+ + +

  A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém szurkolói autóbuszt indít a találkozóra, ezzel kapcsolatban az info@veszpremkosar.hu címen lehet érdeklődni.
   
  Fotó: foto24.hu

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink