Naptár

Betöltése

  Veszprém - Körmend 78:53

  2020. Augusztus 29.
  1 éve
  Hazai pályán játszotta a második felkészülési mérkőzését a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém, augusztus 29-én, 17:30-tól, a Vetési Albert Gimnáziumban, ezúttal az Egis Körmend U20-as csapata ellen.

  Férfi kosárlabda felkészülési mérkőzés 2. forduló:
  HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - Egis Körmend U20 78:53 (12:17, 22:13, 29:8, 15:15)

  Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 120 néző.
   
   
  Tudósítás:
   
  A feldobást a vendég csapat tudta elhozni, ám jó védekezésünknek köszönhetően a támadóidő lejárt, a miénk a labda. A túloldalon hasonlóképpen történtek a dolgok, a Körmend támadhatott, majd meg is szerezték a mérkőzés első dupláját. Válasz sajnos nem érkezett, Szücs a hárompontos vonalon kívülről hibázott, nem úgy, mint ellenfelünk. Futó lepattanó utáni palánkalattija törte meg a pontcsendünket (3. perc 2:5). Több támadást is elrontottunk, amit ellenfelünk megbosszúlt, így az előnyük már kilenc pont volt. Patai Benjamin időkérése után jól védekeztünk, majd Szabó triplája hozta vissza csapatunkba a küzdőszellemet. Ez után egy büntetőt is bedobott. Sajnos a válasz is gyorsan érkezett. Baksa Szabolcs időkérése után Orgona egyből egy triplával, majd egy labdaszerzéssel mutatkozott be a meccsen, ami után Dukic volt hatásos, ezzel két pontra csökkentve a hátrányunkat (8. perc 11:13). Ismét egy gyengébb széria következett a mieinktől, és a Körmendnek sikerült elhúznia. Orgona küzdött nagyot a palánk alatt, ám a neki megítélt két büntetőből csak egyet tudott bedobni, így beállítva a negyed végi eredményt (10. perc 12:17).
   
  A második játékrészt a mieink kezdték jobban és egy Szabó, majd egy Dukic triplával át is vettük a vezetést. Ellenfelünk hármasa ellenére ismét mi vezettünk, köszönhetően Szücs kívüli találatának. Egy rövid csend következett, amit végül Szabó betörése utáni passza tört meg, amiből Futó tudott eredményes lenni. A kemény védekezésünkből továbbra sem engedtünk, újabb labdát szereztünk, majd Madár triplázott (17. perc 28:21). Ismét le tudtuk indulni vendégeinket, Futó volt eredményes. Válaszul Kiss B. szerzett egy hármast csapatának. Nyolcpontos vezetésnél a hazai csapat vezetőedzője, Baksa Szabolcs időt kért. Ezt követően azonban a támadásunkat nem tudtuk pontra váltani. A másik palánknál Futó blokkját ítélte szabálytalannak a játékvezető, a két dobásból egy talált a gyűrűbe, majd a támadóidőnk lejártát egy triplával büntették meg. A negyed végén még Szabó tört be, így négypontos vezetéssel vonulhattunk a szünetre (20. perc 34:30). 
   
   
  A második félidőt egy gyors támadással nyitottuk, amit sikerrel is zártunk, majd a Körmend támadóideje lejárt. A túloldalon Madár próbálkozása után Futó lepattanózott, majd jutatta a labdát a gyűrűbe, és még egy büntetőt is értékesített. Újabb jó védekezés következett, majd még egy Futó dupla, amivel az előnyünk tíz pontra duzzadt (22. perc 41:30). Ekkor ellenfelünk időt kért, ami után sikerrel fejezte be a támadását. A következő akciónál Dukic szerzett labdát, aki egyedül végig is vitte a támadást, sikkerrel. Ismét jó volt a deffenzív játékunk, aminek köszönhetően Szabó dobhatott tisztán a hárompontos vonalon kívülről, amit nem is hibázott el. Néhány támadásunkban hibáztunk, ám a kemény defenzív játék eredményeképpen nem tudtak lefaragni a különbségből, amit Madár triplája még tovább növelt (28. perc 55:36).  Ismét labdát szereztünk, ezúttal Birkás jegyezhette a stealt, majd a két pontot. A negyed végén még Futó talált be, így jelentős előnnyel várhattuk az utolsó tíz percet (30. perc 63:38). 
   
  Az utolsó negyedet ott folytattuk, ahol az előzőt abbahagytuk. Két labdaszerzés után két gyors, sikeres támadást mutattunk be. A vendégeink pontcsendjét végül egy hármas törte meg. A találkozó ezen pontján egy pár perces adok-kapok alakult ki, ahol a két együttes mindegyike folyamatosan jól fejezte be a támadásait. A pontkülönbség nem csökkent. Har perccel a mérkőzés vége előtt Baksa Szabolcs időt kért, majd sok fiatallal tértünk vissza a pályára. Hatásosnak bizonyultak a cserék, a következő támadást sikerrel zártuk, és a védekezésünk is a helyén volt. Újabb labdaszerzés, majd pont következett, ezúttal Veingartnertől. A Körmend egy triplával válaszolt (38. perc 75:50). Egyperces pontcsend következett, amelyet Simon triplája tört meg, smibrl be is állította a mérkőzés végi eredményt, magabiztosan győzőtt a Veszprém (40. perc 78:53). 
   
   
  Nyilatkozatok:
   
  Baksa Szabolcs, a Veszprém vezetőedzője: Nem kezdtük túl jól a mérkőzést, több játékos kissebb sérüléssel küszködik, ez az első negyedben meg is látszódott. Ritmustalanul kezdtük a mérkőzést, védekezésben is hibákat vétettünk. A második játékrész már jobban sikerült. Az utolsó időkérés utáni rész volt, ahol kicsit vissza tudtak jönni, a második félidőben rendeztük a sorainkat, jobban odafigyeltünk minden terén a játékunknak, és külön öröm, hogy a mérkőzés utolsó részében a fiatalok is helyt álltak. 
   
  Sipos Mátyás, a Veszprém irányítója: Az első negyedben kicsit bealudtunk, de utána sikerült felpörögnie a csapatnak, és visszajöttünk a mérkőzésbe. Nagyon jól játszottunk, és sikerült elmennünk húsz ponttal. A fiataloknak ezt sikerült tartani, és végül meg is nyertük a mérkőzést. 

  Következő mérkőzés

  K


  VS 

  1970. 01. 01.

  Korábbi mérkőzés

  V

  Veszprém
  VS  TF-BP

  0 - 0

  2022. 05. 13. 18:30

  Kövess minket

  Névadó partnerünk

  Kiemelt Támogatóink

  Támogatóink