Naptár

Betöltése

A balkezesek világnapján balkezes játékosainkat kérdeztük

2019. Augusztus 13.
4 éve
Átok vagy áldás? – vetődik fel a kérdés, ha az ember nem jobbkezesnek születik. Ugyanis gondoljunk csak bele, ha valaki balkezes, akkor már egészen kisiskolás korában szembesülnie kell azzal, hogy a világ dolgai jobbára jobbkezes emberekre lettek kitalálva. Elég csak egy hétköznapi ollóra gondolni, vagy egy jó barátra, aki mellől azért kellett elülni, mert két könyök nehézkesen fért meg egymás mellett az asztalon.
 
Nem beszélve arról, hogy anno még az ördög cimboráinak is becézték a balkezes polgárokat, pedig ha jobban belegondolunk, emberileg szinte semmiben sem különböznek jobbkezes társaiktól. Sőt, akadnak helyzetek, amikor eme tulajdonság maga lehet az áldás: egy sportoló életében például ritka kincsnek, különleges adottságnak számít.

Immáron lassan harminc esztendeje, hogy egy balkezeseket tömörítő amerikai szervezet kezdeményezésére augusztus 13-át hivatalosan is a balkezesek világnapjává nyilvánították. Ennek kapcsán csapatunk mai edzése után megpróbáltuk utolérni Madár Andrást, illetve Medve Mátét, alakulatunk balkezes kiválóságait, hogy köszönthessük őket.
 
Medve Máté

A frissen igazolt rutinos Medve Máté üdvözletünket szeretettel fogadta, bár megjegyezte nagy mosollyal az arcán, hogy soha nem hallott még erről a világnapról. Elmondta, hogy feleségével és lassan négyéves pici lányával egyöntetűen örömmel költöztek a királynék városába. Hangsúlyozta, hogy szeretteinek nagyon tetszik a város, így számára már az is boldogsággal szolgál, hogy ők ennyire jól érzik magukat.
 
Veszprém egy igazán gyönyörű város, valóban nagyon jól érezzük magunkat itt. A csapattársak pedig abszolút meleg szívvel fogadtak, ami szintén boldogító érzés volt. Vártam már a munkát, illetve, hogy megismerhessek mindenkit, bár igaz, egy-két játékos már nem volt ismeretlen számomra. Mérész Csaba vezetőedzővel és Starhon Katalin erőnléti edzőnővel azonban még nem dolgoztam együtt, ezért is vártam izgatottan az idénykezdést. Múlt hét csütörtökön pedig már bele is csaptunk a lecsóba: immár minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a bajnoki rajtra tudásunk legjavát nyújthassuk – fogalmazott Medve.
 
Akitől azt is megtudhattuk, hogy a kosárlabdázás berkein belül profi szinten már nem nagyon lehet profitálni abból, ha egy sportoló balkezes, de gyermekként valóban hasznosítható adottság volt.
 
Gyermekkoromban támadások közben valóban az előnyömre vált, hogy a balkezem a domináns, hiszen a kontrák után az ellenfél védekező játékosain érezni lehetett, hogy a testi reakció gyorsabb az ügyesebb – jobb – kezük irányába. A másik oldalra indulva pedig könnyedén megtévesztettem őket. A felnőtt korba lépve azonban egy profi játékos teste már több síkban is tud reagálni, így ez az előny szépen lassan tovaszállt – árulta el Máté.
 
Madár András

A tavalyi idényben egyesületünk legjobbjának választott Madár András szintén örömmel fogadta köszöntésünk. Elmondta, hogy a június 22-én megtörtént térdműtéte sikerrel végződött, azóta is fokozatosan erősödik, s alig várja, hogy a bajnoki rajton ott lehessen a pályán és segíthesse társait.
 
A felkészülésünk első napjától kezdve lelkiismeretesen készülök a bajnoki rajtunkra. A térdműtétemen már túl vagyok, csak arra koncentrálok, hogy teljesítőképességem legjavát nyújthassam majd. Végletekig bízom a társaimban, igaz, még csak két hete edzünk együtt, de amit eddig tapasztaltam, az csak pozitív hatással volt rám. Ha rajtunk múlik, idén az álomból már valóság lesz! – fogalmazott Madár András, aki búcsúzásképp még hozzáfűzte, reméli, hogy Medve Máté érkezésével nemcsak tudásban, hanem fejben és lélekben is sokat erősödik majd a csapat: maximális tisztelettel, tanulási célzattal fordulnak a tapasztalt játékos felé.
 
 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink