Naptár

Betöltése

A hetedik

2018. November 08.
5 éve
 
Nem kellett óriási erőfeszítéseket tenni a Hoya-Pannon Egyetem Veszprémnek, hogy az NB I/B Piros-csoportban megszerezze a hetedik győzelmét, a zajló évadban még veretlen kosárlabdázóink becsülettel tették a dolgukat és hozták az előzetesen kötelezőnek tartott diadalt.

MEAFC-Miskolc–Hoya-Pannon Egyetem Veszprém 74-92 (18-31, 19-20, 14-20, 23-21)

Miskolc, 300 néző. Vezette: Pozsonyi, Balogh, Domán.

Miskolc: Tóth 8/3, Takács 5, Szanyi 13/9, Lippai 17, Béres 6. Csere: Prophet 12, Homoki 4, Orliczki B. 2, Kopasz 2, Szepesi, Orliczki M. 2, Brúgós 3/3. Vezetőedző: Drahos Gábor.

Veszprém: Szabó 23, Madár 15/3, Pavlovic 10, Kovács 17, Völgyi 12. Csere: Körtélyesi 4, Kerkai 8, Helmeczi, Szűcs 1, Lógár 2, Schmitz. Vezetőedző: Mérész Csaba.

A hazaiak úgy, annak szellemében indították a csatát, hogy az otthonukban senki sem mehet biztosra, a puhán kezdett mieinket labdaeladásokra kényszerítették és állva hagyták (8-2). Mérész-mester nyomban magához hívta a hosszú utazástól alighanem elgémberedett övéit, az „értekezlete” elérte a célját, mert Madár Andrásék magukra találtak, majd átvették a vezetést (8-9). Miközben a feldobás előtt mindkét csapat a védekezés fontosságáról beszélt, sűrűn potyogtak a kosarak, a felek néha alig akartak hibázni (12-15). Az ellenfél hamar bevetette a napokban szerződtetett amerikai légiósát, csakhogy Joseph Prophet debütálásként rossz megoldásokkal hívta fel magára a figyelmet (14-19). Az észak-magyarországiak mind több hibát követtek el, a zavarodottságukat pedig kihasználta az önbizalomra lelt listavezető (15-26). Sajnos Völgyi Marcellt az egyik akció után le kellett támogatni a pályáról, de mint utóbb kiderült: a sérülése nem volt súlyos, a rövid ápolását követően visszatérhetett a – lépéselőnybe került – társai közé. Az első negyed végére alaposan visszaesett a rivális dobóformája és teljesítménye, ám később feljavultak és Szanyi Róberték szép támadásokat vezettek (27-33). Azért a pillanatnyi rövidzárlattól nem lett zavar a veszprémi fejekben, lévén, mindnyájan tisztában voltak azzal, miszerint az idegenbeli sikerért meg kell dolgozni. A hullámzóan produkált, mégis karakteresebb együttesünk gólcsendjét Madár törte meg, és eztán megint figyelmesebben szőtték az attakjaikat (27-38). Egyre megnyugtatóbb lett az előnyük, okosan játszottak, ráadásul szigorítottak a hátsó alakzatukon (29-44). A másik oldal újfent ritmust vesztett, sokat hibázott – azon túl, hogy a harcosságuk is tovaszállt –, több lepattanó-labda is Körtélyesi Gergelyék kezében kötött ki. Hiába volt nyomás, győzelmi kényszer a bakonyiakon, domináltak, pedig kívülről úgy tűnt, hogy nem szakadnak bele az igyekezetbe (32-51). Az ellen a nagyszünet előtt büntetők révén faragott a hátrányából.

A miskolciak a fordulást követően is próbáltak kibabrálni Szabó Péterékkel, igaz, mivel csak körülményesen találtak rajtuk fogást, a feleket elválasztó eltérés számottevően nem változott (37-55). Amikor igazán kellett, a mérkőzéshez jól állt Hoya-mezesek remek megoldásokkal jelentkeztek, a kulcsembereiket néha nehezen tudták szabályos eszközökkel megállítani (42-60). A két gárda között főként az volt a különbség, hogy amíg a – harminc (!) labdát eladott – MEAFC brusztolt, a mieink egyszerűen figyelmesebbnek mutatkoztak, türelmesebben támadtak és jobb hozzáállásról tettek tanúbizonyságot. A differencia azzal együtt nem módosult, hogy a Mérész-legénység időnként „csak” a hátsó alakzatának feszességére alapozott, a másik térfélen nem törték mindig magukat (46-67). A bajnoki ezen szakaszában lassan csordogáltak az események, a színvonal nem verdeste az eget, az éllovas gond nélkül őrizte az előnyét. A nézők pontosan érezték, hogy melyik a jobb passzban lévő alakulat, noha a veszprémiek nem sokra mentek a kinti dobásaikkal (…a lefújásig egy triplát hintettek a tizennégy kísérletükből) és a lepattanó-csatában is alulmaradtak. Mivel húszpontos vendégvezetésről indult a záró felvonás, – kiváltképp az addigi történések tükrében – nem kellett különösebben izgulni a folytatást illetően, hiszen a koncentráltabb és jobb felfogásban iparkodott Kovács Ádámék hovatovább dűlőre vitték a dolgokat (51-71). Az utolsó etap első négy percében csak hat pont született – négy–kettes megoszlásban – aztán a veszprémiek megrázták magukat, egyértelmű tanújelét adva annak, hogy kizárólag a győzelem lebeg a szemük előtt (57-82). A hajrában látványosan visszavett a tempóból a győztes, a derbin összesen tíz büntetőt rontott társaság, az előadásukat már csak elvétve jellemezte gyorsaság, agresszivitás és elszántság; ritkán produkáltak jó befejezéseket (67-84). Persze a vetélytárs sem így, sem úgy nem tudta őket nagy küzdelemre késztetni, hiába szűnt meg a Hoya-szorítás, nem termett számukra sok babér (69-89).

Mérész Csaba: Az első időkérés után stabilabb lett a védelmünk, amivel összességében sikerült megnyernünk a párharcot. Sajnálom, hogy mikor még jelentősebb lehetett volna a dominanciánk, sok labdát szórtunk el.
 
Fotó: veol.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink