jigolo - veszpremkosar.hu | A veszprémi kosárlabda hivatalos oldala">

Naptár

Betöltése

jigolo

2019. December 06.
4 éve
A tizenegyedik fordulóban a Nagykőrősi Sólymok csapatát látta vendégül a listavezető HOYA-Pannon Egyetem Veszprém. A Mikulás napi mérkőzésen - a Haribo jóvoltából - egy kis ajándékkal kedveskedtek szurkolóiknak a hazai együttes tagjai a bemutatást követően. Majd pár perccel később már csak arra koncentráltak, hogy megőrízzék hazai veretlenségüket.

Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport 11. forduló:
HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - Nagykőrősi Sólymok  93:66 (27:14, 29:14, 20:21, 17:17)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium, 350 néző. Vezette: Minár, Horváth, Pécsi
Veszprém: Körtélyesi 4, Medve 12/6, Madár 18/18, Kovács 15/3, Mucza 6. Cserék: Szücs 3/3, Füzi 15, Czirbus 15, Bruder 5, Simon. Edzőik: Mérész Csaba, Baksa Szabolcs.
Nagykőrös: Bartos 6, Molnár 2, Jókai 7, Lakosa 8, Mácsai 8. Cserék: Lakatos 4, Fehér 22/12, Csukás, Mester, Viqueira 9, Petrás Edzőik: Lakosa Zsolt, Kovács Sándor
 
 
A mérkőzést Medve hármasa nyitotta, majd egy védőhiba után Körtélyesi váltotta pontra a megítélt büntetőket. A második percben Mucza palánkalatti kosarával már hét ponttal vezettünk (2. perc 7:0). Medve betörésével tovább növelte csapatunk előnyét. A vendég együttes egy középtávolival tudott szépíteni, majd egy leindulás után tovább csökkentették hátrányukat (5. perc 11:6). Madár is megszerezte első kosarát, egy hárompontos formájában. Kovács kihagyot közelije után az ellenfél tudott újabb két pontot szerezni. Mérész Csaba már első negyedben pályára küldte egyik fiatalunkat, Brudert is. Kovács blokkja után Medve tudott ismét eredményes lenni a hárompontos vonalon túlról (9. perc 24:12). 
 
A második negyed sok hibával indult mind a két oldalról, és az első percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok (14. perc 31:30). Tizenegypontos vezetésnél még egy újabb fiatalunk, Szücs is lehetőséget kapott. A csere után Körtélyesi előbb átverte védőjét, majd betörésből tudott eredményes lenni. Madár ismételten egy triplával növelte tovább előnyünket (15. perc 39:21). A nemrég beszálló Szücs is betalált a hárompontos vonalon kívülről, és megszerezte első pontjait a mérkőzésen. Czirbus talált be mind a két neki megítélt büntetőből. Szintén Czirbus volt eredményes, ezúttal egy zsákolással (19. perc 50:26). Füzi palánkalattijával további két ponttal növeltük előnyünket. A félidei eredményt Madár passzából Medve állította be (20. perc 56:28). 
 
 
A második félidőben a védekezésünk ismét a helyén volt, de sajnos leindulásainkat nem tudtuk pontokra váltani. Az első pontokat a Nagykőrös tudta szerezni, de Kovács gyorsan válaszolt rá egy palánkalattival (24. perc 60:30). A következő néhány percben egy rövid adok kapok következett. Kovács labdaszerzését követően zsákolt leindulása végén. Czirus támadólepattanója után szerzett újabb két pontot (28. perc 73:42). A Veszprém védekezése ismét felkeményedett, és magabiztos vezetéssel várhatta az utolsó játékrészt (30. perc 76:49).
 
Az utolsó negyed első hazai pontjait Bruder zsákolása hozta meg. Kovács hármasa tovább növelte az előnyünket (33. perc 81:53). Jó védekezést követően újra a Veszprém támadhatott a harmincpontos előnyért. Pár percig ismét pontcsend volt, egyik együttes sem tudta értékesíteni próbálkozásait. Czirbus duplájára gyors válasz érkezett az ellenféltől, majd szintén Czirbus mutatott be egy bravúros blokkot (27. perc 86:59). Bartos értékesítette mind a két neki megítélt büntetőt. A mérkőzés utolsó három percében az öt legfiatalabb játékosunk volt a pályán. Mucza, majd Füzi közelije után az előnyünk már harmincöt pont volt (39. perc 91:66). A mérkőzés vége már nem hozott meglepetést, nagy arányban győzött a hazai csapat (40. perc 93:66).
 
 
Nyilatkozatok:
 
Mérész Csaba, a Veszprém vezetőedzője: Gratulálok a csapatomnak! A mai meccsen kellő agresszivitással, gyorsan játszottunk és sikerült ráerőltetnünk a játékunkat az ellenfélre. Tovább dolgozunk azon, hogy hasonlóan jól játsszunk az elkövetkező mérkőzéseken.
 
Czirbus József, a Veszprém erőcsatár-centere: Úgy gondolom, hogy egy nagyon jó mérkőzést játszottunk. Külön öröm számomra, hogy a csapat a nagy előny ellenére sem vett vissza a lendületből, hanem csak még jobban próbálkozott. Nagyon boldog vagyok, hogy ennyi néző látogatott ki ismét a helyszínre, és innen buzdítottak minket.
 
Lakosa Zsolt, a Nagykőrös vezetőedzője: Gratulálok a Veszprémnek, idén is nagyon jó csapatuk van. Véleményem szerint ők a legesélyesebbek a végső győzelemre. Nekünk sok egy héten a három mérkőzés és két edzés. Úgy gondolom, ez meg is látszódott a játékon. A nagy különbség ellenére is azt kell mondanom, hogy reális az eredmény. További sok sikert kívánok a Veszprémnek!
 
Részletes statisztika ezen a linken érhető el: http://netcasting.webpont.com/?hun2a_436

 

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Százhalombattai KSE

2024. 03. 31.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

68 - 88

2024. 03. 23. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink