Naptár

Betöltése

A rájátszásra hangolva…

2019. Március 28.
5 éve
 
Bármi történik a Hoya-Pannon Egyetem Veszprémmel az alapszakasz utolsó fordulójában, a tabellán megőrzi az első helyét. Sportolóink ezzel együtt nem adják fel a március harmincegyedikére (vasárnap, 18 óra) kiírt csatát, – ha sebeiket „nyalogatva”, a „túlórára” tartalékolva is, de – mindent megtesznek az idegenbeli sikerért.

A mieink múlt héten biztosították be a végső diadalukat a másodosztályú liga első körében, ehhez arra volt szükség, hogy felőröljék – a csatát egy ideig nyílttá tett – Vasas Akadémia ellenállását (92-76). A mérkőzést eleinte kiegyenlített küzdelem jellemezte, a parketten nagy csata zajlott, a „festékben otthonosan” mozgott fővárosiak nem tettek le arról, hogy meglepetést szerezzenek. Nemhogy leszakítani nem lehetett őket, de a vezetést is átvették, az éllovason érződött, hogy az ősz óta tartó versenyidőszak sokat kivett belőlük. A gyorsabb piros-kékek kihasználták, hogy a kisebb hullámvölgyükben ziccereket rontottak, kimerült gárda benyomását keltették. Aztán a híveik biztatásából pluszenergiát nyertek, s ha „berozsdásodva” is, de a nagyszünetig nyúlfarknyi előnyre tettek szert. A fordulás után helyén volt a szívük, magabiztosabbak lettek, az ellenfél hiába dominált a palánkok alatt, lendületbe kerültek. Madár András ismét hátára vette a csapatát, a vezérletével összekapták magukat a bakonyiak: elkezdték olvasni a mind több hibával „tüsténkedett” rivális játékát. Állandósult a tíz pont feletti különbség, visszaesett az angyalföldiek dobóformája, a találkozót uralt veszprémiek később húsz ponttal húztak el. Mérész-mester a hajrában mindenkinek szereplési lehetőséget adott, és a cserék segítségével sikerült „bedarálni” a riválist.

Az évadban csak egy vereséget számláló Szabó Péterék hétvégén az NB I/B Piros-csoport záró körében a Nyíregyháza Blue Sharks vendégei lesznek, akik negyedik helyről várhatják a felsőházi play-offot. Vagyis, ahogy mi, az előttünk álló bajnokin ők sem tudnak javítani, vagy rontani az aktuális pozíciójukon. Ez azt jelenti, hogy a műhelyünk a rájátszás nyitó fordulójában a nyolcadik helyezettel (…amely lehet a Pécsi VSK-Kronosz Kiadó, a Budafoki KK, az MTK Törökbálint és a MEAFC-Miskolc), míg az alföldiek az ötödik BKG-Príma SE-vel mérik össze az erejüket. Az összecsapás ebből kiindulva nem lesz kulcsfontosságú. A pontvadászatban tizennyolc győzelemnél és hét vereségnél járó vetélytárs az otthonában tíz–kettes mérleget mutat, tőlük csak a második MAFC (77-93) és a harmadik Oroszlányi SE Lions (85-89) távozott győztesen. A mieink karácsony előtt (99-83), majd a dr. Hepp Ferenc-emlékkupa februári döntőjében (84-67) győzték le a Michael Harmon, Czura Attila, Bazsó Brúnó, Tóth Gergely és Bús Iván nevével fémjelzett alakulatot – amellyel a bajnoki elődöntőben is összefuthatnak.

– Testileg és lelkileg is megterhelő időszakon vagyunk túl, különböző okok nehezítik a felkészülésünket (…persze, nagyon rosszra nem kell gondolni – a szerk.), egyelőre nem tudom megmondani, hogy Nyíregyházán ki lesz bevethető, ki és mennyit játszhat – jegyezte meg Mérész Csaba vezetőedző. Sok kérdőjel van a fejemben; összességében nem vagyunk könnyű helyzetben. Már csak ezért is: óvatosan állunk a derbihez. A keretünkben többen bajlódnak kisebb sérüléssel, amik pihentetést igényelnek. Ám azért teljes kerettel kelünk útra. A kezdőötös tagjait próbálom majd valahogy pihentetni. Erre most van némi időnk, mert így is, úgy is elsők maradunk. Ennek okán az elmúlt napokban főként magunkkal foglalkoztunk, szerettük volna a saját problémáinkat kezelni. Ezúttal is nehéz mérkőzés vár ránk, a veszélyes ellenfél nem véletlenül tartozik a tabella élmezőnyéhez. Eddig mindenki megizzadt náluk. Azt gondolom, hogy ellenünk ők is kettőzött erővel küzdenek majd. De mi sem akarunk rontani az idénybeli mérlegünkön. Ismerjük őket, tudjuk, hogy mik az erősségeik és a gyengéik, nehéz munka vár hát ránk. Bízom benne, hogy a pályán pozitív reakciókat kapok vissza a srácoktól. Lényeges lesz a dobóforma, aztán hogy minél kevesebb eladott labdánk legyen, a lepattanó-szedésben javuljunk és gyorsan járjon a labda. Jó lenne a saját ritmusunkban játszani. Amennyiben végrehajtjuk a megbeszélteket és stabil teljesítményt nyújtunk, lesz esélyünk a győzelemre.
 
Fotó: foto24.hu

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

2024. 04. 24.

Korábbi mérk?zés

V

Dávid Kornél KA
VS  Veszprém KK

117 - 76

2024. 04. 21. 19:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink