Naptár

Betöltése

A védekezésre helyeznék a hangsúlyt

2017. Október 17.
6 éve
 
A dobogó második fokára „érkezett” Körtélyesi Gergelyék hétvégén – zsinórban – a negyedik diadalukat aratták az NB I/B Piros-csoportban, ezúttal a Nagykőrösi Sólymok SE otthonából hozták el a pontokat (75-84). Az élvezetes mérkőzés elején mindkét fél sok energiát tett a párharcba, az iram miatt volt kapkodás és figyelmetlenség: a vendégek rengeteg helyzetet hagytak ki, a hazaiak pedig temérdek labdát adtak el. Később a mieink feljavultak, Ryan Cook újra tarthatatlan volt, a társaival rossz döntések sorozatára késztették a riválist. Mikor beindult a henger, valóságos erődemonstrációt tartottak. A fordulás után viszont odalett a magabiztosságuk, bizonyos szituációkra nem jól reagáltak, s az ellenfél elkezdett dominálni a lepattanó-csatában. Két pontra jöttek fel, miközben a bakonyiaknak minden gólért meg kellett küzdeni. Szerencsére a hajrában helyén volt a szívük.

Most a kilencedik vásárhelyieket fogadják, akik eddig kettő–hármas győzelmi-vereség mutatóval állnak. A katlanjuktól távol nem megy nekik, idegenben nulla–három a mérlegük (–MTK Törökbálint 81-60, –Tehetséges Fiatalok Basketball Players 84-69, –Vasas Akadémia 82-79). A Szabó Péter, Varga Zalán és Nemanja Gajic nevével fémjelzett együttes legutóbb otthon mattolta a Bonyhádi KSE-t (96-94).

– A minap nagy akarásról tettünk tanúbizonyságot, a diadalt a szívünknek is köszönhettük – mondta Mérész Csaba vezetőedző. Ezzel együtt megyünk tovább, mert a terveink megmaradtak. Bízom benne, hogy az erőnk és a lendületünk sokáig tart. Nehéz találkozó előtt állunk – hiszen a Kosársuli jó csapat, nem altat el bennünket a helyezése –, de mint mindig, most is nyerni szeretnénk. A királynék városában csak a győzelem elfogadható tőlünk. Nem túldobni akarjuk őket, inkább a védekezésre próbáljuk helyezni a hangsúlyt. A sűrű programunk dacára jó hangulatban van a társaság, bár az igazán jó teljesítménnyel még adósak vagyunk. Hiszem, hogy fizikálisan és mentálisan is felkészültek leszünk a bajnokira, mert azt a játékot szeretnénk nyújtani, amire képesek vagyunk. Napról-napra keményen dolgozunk, lévén, ezen kiírásban is komoly elképzelések vannak a célkeresztünkben. Ha nagy elánnal vetjük magunkat a küzdelembe, annak meglesz a hozománya.
 
Fotó: foto24.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

GY

Veszprém KK
VS  Vásárhelyi Kosársuli

99 - 77

2024. 04. 13. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink