Naptár

Betöltése

Adva van a lecke

2019. Március 02.
5 éve
 
Egyetlen alakulat sem szeret Oroszlányba járni – ez alól az NB I/B Piros-csoportot vezető Hoya-Pannon Egyetem Veszprém sem kivétel, mert az ottani gárda bárhol is áll a tabellán, roppant erős ellenfél. Ha ezt vesszük alapul, akkor a kosárlabdázóink március harmadikán (vasárnap, 19 óra) nagy tettet vihetnek véghez.

A mieink a minap az MTK Törökbálint elpáholásával megerősítették az első helyüket a másodosztályban, az idegenbeli győzelemmel megőrizték a szezonbeli veretlenségüket (64-72). Hétvégén talán a legnehezebb fellépés vár a huszonegy bajnokit megnyert Madár Andrásra és társaira (…a játékos amúgy tavaly ilyenkor az „oroszlánokat” erősítette), lévén, a Vértes lábánál biztosan nagy kihívás elé állítja őket a hazai kompánia. Az Oroszlányi SE Lions jelenleg harmadik helyen áll, tizenhét győzelemmel és négy vereséggel, míg az otthoni mérlegük kilenc–kettő. Eddig a második MAFC (69-75) és az ötödik BKG-Príma SE (80-82) távozott diadalittasan a katlanjukból. A liga elmúlt évekbeli topcsapata a zajló kiírásban hullámzóan teljesít, noha Krasovec Sebastjan vezetőedző rendelkezésére jó képességű spílerek állnak, így Abell Remy Christianson, dr. Mohácsi Máté, Illés Máté, Nshimba Kalau Joel, Zsíros Péter, Anda Dávid és az ex-veszprémi Hegedűs Gergely. Ezzel együtt sosem szabad leírni őket, mi több...

Ha jobban belegondolunk: az előttünk álló mérkőzésnek nincs favoritja, ugyanis a hazai pálya az oroszlányiak, míg az aktuális forma a veszprémiek mellett szól. Vagyis mindkét együttesen lesz nyomás. Miközben az OSE régebben jó párszor kibabrált Körtélyesi Gergelyékkel, most ők vennének revánsot a Vetési gimnázium tornatermében elszenvedett őszi „zakóért” (85-77). Ám a visszavágáson túl, a saját önbecsülésük miatt is fognak kettőzött erővel küzdeni.

Hogy a helyzet igazán izgalmas legyen, a mieink is reményekkel telve várják az összecsapást. Az eddigi mérkőzéseik eredménye a munkájuk mércéje. A nagy ellenlábasnál is képesek lehetnek egy szép sikerre, amivel fontos lépést tehetnek az alapszakasz megnyerése felé.

– A bajnokság egészét illetően lépésről-lépésre haladunk előre – mondta Mérész Csaba vezetőedző. A hétvégi egy fontos erőfelmérő állomás lesz, de a pontvadászat nagyon hosszú, még a felsőházi play-off is odébb van. Most az a célunk, hogy megtartsuk a jelenlegi pozíciónkat, majd csak utána fogalmazhatjuk meg az újabb teendőket. Elárulom, az eddigi sikerek nem nyugtattak meg, vagy tettek kényelmessé bennünket. Ha az OSE küzd is gondokkal, annak egy ilyen rangadó előtt nincs jelentősége, biztos vagyok abban, hogy odahaza különösen motiváltak lesznek. Mi most is elsősorban a saját dolgainkra koncentrálunk, a győzelemre saját magunknak teremthetjük meg az esélyt. Igyekszünk a szebbik arcunkat mutatni. Gyanítom, hogy mindkét társaság meglepné valamivel a másikat, de mi minden derbin száz százalékot akarunk nyújtani, vele együtt mindenképpen nyerni szeretnénk. A siker kulcsa ezúttal is a védekezés lesz, ígérem: minden labdáért megharcolunk. Legalább ennyire lényeges, hogy higgadtak, nyugodtak és kiegyensúlyozottak maradjunk. Ha az eddiginél is jobban teljesítünk, a kiélezett szituációkban jó döntéseket hozunk, fegyelmezetten és taktikusan játszunk, akkor emelt fővel hagyhatjuk el a pályát.
 
Fotó: mkosz.hu

K?vetkez? mérk?zés

K


VS 

1970. 01. 01.

Korábbi mérk?zés

V

Veszprém KK
VS  Dávid Kornél KA

73 - 85

2024. 04. 24. 18:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink