Naptár

Betöltése

ASE U23 - Veszprém 94-75

2023. November 10.
3 hónapja
Hazai meccsek után ezúttal idegenben lépett parkettre a Veszprém Kosárlabda Klub, méghozzá az Atomerőmű SE U23 vendégeként Pakson. A bakonyiak számára jó hír volt, hogy az előzetesen vártnál korábban, már a mai meccsen visszatérhetett eltiltásából a georgiai centerük, Nika Ratiani.
 
Férfi kosárlabda, NB I/B Zöld csoport, alapszakasz 8. forduló
Atomerőmű SE U23 - Veszprém Kosárlabda Klub 94-75 (25-12, 21-19, 26-23, 22-21)
Paks, ASE Sportcsarnok
Játékvezetők: Radnóti Miklós, Téczely Roland Balázs és Nagy Bence László
 
ASE U23: Heimann 3/3, Pajor D. 10/6, Kékesi 13/6, Géringer 20/12, Sövegjártó 10. Cserék: Inalegwu 15/12, Imre 6, Bene 2, Pajor K., Arnold 15/3, Sáfrán, Nagy. Edző: Morgen Frigyes
 
Veszprém: Szabó 13, Madár 16/9, Varga 14/12, Takács 11/3, Ratiani 16/3. Cserék: Prodanovic 2, Szeifert, Birkás 3. Edző: Alex Geddes
 
Részletes statisztika ezen a linken található, a találkozó pedig itt nézhető vissza.
 
Tudósítás
 
Jól kezdte a találkozót a Veszprém, hiszen Varga három és az eltiltásából visszatérő Ratiani két pontjával 0-5-ra vezetett, és Sövegjártó két pontjára is tudott Szabó egyből válaszolni. Aztán Kékesi és Takács duplái váltották egymást, majd Varga talált be újra kintről. Nyolcpontos különbségnél megrázta magát az ASE, és Heimann, valamint Géringer is besuhintott egy-egy hármast (5. perc: 10-12). Innen pedig egy nagyon komoly hullámvölgybe került a vendég együttes, hiszen a negyed végéig már nem tudott betalálni, ellenben az ASE-val, amely tizenöt pontot szerzett zsinórban megválaszolatlanul, így mínusz nyolcról bő öt perc alatt plusz tizenhármat csinált (10. perc: 25-12).
 
A második negyed kezdetén Imre és Arnold közeli kosarai révén növelte a távolságot a Paks. Bő nyolcpercnyi pontcsend után Ratiani talált be végül a veszprémi oldalon, ám Imre egyből kosarat tudott szerezni a másik térfélen, ráadásul faulttal együtt. Birkás két jó büntetőjével és Ratiani szép zsákolásával próbált zárkózni a bakonyi gárda, ám erre Inalegwu dobott be egy hármast, majd Sövegjártó zsákolt. Szabó duplája után időt kért a Paks (15. perc: 36-20). A hazaiak triplakísérletét Ratiani blokkolta, majd végigrobogott a pályán és faulttal együtt is betalált, majd a büntetője is pontos volt. Pajor hűtötte le triplájával a veszprémi kedélyeket. Szabó volt aztán pontos a büntetővonalról, majd Sövegjártó duplája után Takács is kétszer egy pontot szerzett. Ratiani egyszer két, majd Szabó kétszer egy pontjával már elérte a tízpontos lélektani határt a Veszprém. Arnold azonban betalált a másik oldalon, majd a félidő utolsó másodpercében Kékesi hárompontosa esett be és stabilizálta a hazai előnyt (20. perc: 46-31).
 
Kékesi triplája nyitotta a harmadik etapot. Varga két jó büntetője következett a vendégoldalon, viszont jött Géringer és Pajor egy-egy hármasa, ami után Alex Geddes időt kért (22. perc: 55-33). Birkással szemben vétettek sportszerűtlen hibát, ő egy büntetőjét tudta értékesíteni, majd az akcióból Takács dobott be egy triplát. Pajor és Sövegjártó egy-egy duplával tornázta vissza húsz pont fölé a különbséget. Szabó kettesére Géringer egy hármassal felelt (25. perc: 62-39). Ratiani is betalált kintről nem sokkal később. A következő percekben egymást váltották a kosarak triplára tripla, duplára dupla, a vendégek részéről Madár szerezte meg első pontjait, egyből ötöt. Inalegwu hármasára hét veszprémi pont érkezett, Szabó, Ratiani és Madár révén. Utóbbi a negyed utolsó másodpercében süllyesztett el egy saroktriplát (30. perc: 72-54).
 
A zárófelvonást Inalegwu hármasával kezdődött, majd egy perccel rá Madár szerzett két pontot, aztán nem sokkal rá hármat. Géringer kettese következett erre, viszont Varga is betalált újra kintről. A következő találat azonban paksi részről született, Kékesi szerzett két pontot, majd Imre is közelítette vissza a különbséget a húsz ponthoz, amely Géringer kosarával ismét beállt. Időt is kért a vendégkispad (34. perc: 82-62). Madár büntetőire Sövegjártó duplája következett, majd Takács is betalált, sőt Varga bedobta a negyedik hármasát. Ám tizenöt pontos különbségnél újra paksi pillanatok következtek, előbb Bene kettő, majd Inalegwu három pontja érkezett. Takács büntetőit Arnold kettese követte, így továbbra is húsz pont volt közte. Szabó egy jó büntetőjére Inalegwu két pontja jött az utolsó perc kezdetén. Madár és Inalegwu egy-egy büntetője után Prodanovic szép betörése zárta a találkozót (40. perc: 94-75).
 
Nyilatkozatok
 
Morgen Frigyes, az ASE U23 vezetőedzője: ,,A kezdésnél beragadtunk, de aztán szerencsére tudtunk jól reagálni és változtatni. Nagyon örülök, hogy mindenkinek tudtam játéklehetőséget biztosítani. Azt gondolom, hogy viszonylag hatékonyak voltunk támadásban, azonban a védekezésben, főként az 1v1 védekezésekben lehettünk volna picit agresszívabbak. Gratulálok a csapatomnak, nagyon ügyesen játszottunk, úgyhogy dolgozunk tovább, szeretnénk még sok győzelmet gyűjteni ebben a szezonban."
 
Alex Geddes, a Veszprém vezetőedzője: ,,Elsősorban nagy gratuláció a Paksnak, intezíven és nagy vággyal játszottak. Bárcsak az én játékosaimban is meg lett volna ennek a vágynak legalább az 50%-a, hogy megnyerjük ezt a meccset. Szóval gratulálok a fiatal csapatnak, mert egy kiváló meccset játszottak, nagy szenvedéllyel játszottak. Ez pedig rengeteg dolgot adott nekünk és a mi srácainknak, hogy elgondolkozzanak a saját teljesítményükről. Valamint, hogy belenézzenek a tükörbe és lássak, hogy milyen munkát tesznek bele hétről-hétre a pályára. Ez egy olyan meccs volt, amit a következő heti felkészülésünk során is figyelembe veszünk, azért hogy fejlődjünk. Nem érdekel a statisztika, engem a teljesítmény érdekel, mert ez az amit elvárunk a játékosoktól, nem az eredmény. Ha a teljesítmény fejlődik és előrehalad, akkor jól csináljuk a dolgokat és mi erre fókuszálunk."
 
Fotók: archív (Ulrich Tamás – veszpremkosar.hu)

K?vetkez? mérk?zés

K

Veszprém KK
VS  Atomerőmű SE U23

2024. 02. 23.

Korábbi mérk?zés

V

Békéscsabai KK
VS  Veszprém KK

101 - 98

2024. 02. 17. 17:00

K?vess minket

Névadó partnerünk

Kiemelt Támogatóink

Támogatóink